Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeerium alustab metsanduse arengukava eelnõu koostamist (2019-12-19 08:48:48)

J
ärgmise kümnendi metsanduse arengukava juhtkogu otsustas konsensuslikult, et Keskkonnaministeerium alustab metsanduse arengukava eelnõu koostamist

17. detsembril koos olnud MAK2030 juhtkogu leidis, et nelja arengustsenaariumi edasine täiendamine ei ole vajalik, tuues ühe põhjusena, et neist ühegi juures ei ole üksmeele leidmine tõenäoliselt võimalik. Selle asemel asub MAK2030 eelnõu koostama Keskkonnaministeerium, võttes aluseks seni kokkulepitu põhjal koostatud ühisstsenaariumi ja MAK2030 algatamise ettepaneku.

Eelnõu kirjutamist viiakse läbi vaheetappidena, esmalt teeb Keskkonnaministeerium juhtkogule ettepaneku, millised peaksid olema arengukava konkreetsemad eesmärgid. Nii nagu eelnevas arengukava koostamise protsessis, kaasab ministeerium ka edaspidi spetsiifiliste küsimuste lahedamiseks teadlasi ja eksperte. Paralleelselt otsib ministeerium MAK2030 eelnõule mõjude hindajat.

Kokkulepitud plaani järgi jõuab järgmise kümnendi metsanduse arengukava Vabariigi Valitsusse järgmise aasta lõpus.

Kogu senise MAK2030 protsessi leiab SIIT​.

Kokkuleppe tekst:
KeM koostab MAK2030 eelnõu, jättes vajadusel valikuid kriitilisematesse kohtadesse.

MAK2030 eelnõu arvestab/põhineb ühisstsenaariumil ja MAK2030 algatamise ettepanekul. Kaasatakse teadlasi ja eksperte spetsiifilistesse küsimustesse. Seejärel juhtkogu tagasiside, aga paralleelselt alustatakse mõjude hindaja leidmisega MAK2030 eelnõule.

  Jaan-märts 2020 – KeM koostab etapiviisiliselt MAK2030 eelnõu, pakkudes juhtkogule eesmärkide valikuid 1. veebruariks (juhtkogu tagasiside saamiseks korraldatakse vajadusel kohtumised)

  märts 2020 – otsitakse mõjuhindaja (KSH ja muude oluliste mõjude hindamine), lähteülesanne saadetakse eelnevalt juhtkogule arvamuse avaldamiseks

  aug-sept 2020 – juhtkogu arutab mõjuhindaja vahearuande tulemusi, esitab eelnõu keskkonnaministrile

  sept-okt 2020 – MAK eelnõu EISis

  nov 2020 – KSH ja muude mõjude hindamise lõpp, MAK2030 eelnõu esitatakse VV-le ja edasi liigub see Riigikokku (vastuvõtmise aeg tõenäoliselt 2021 aasta algul)

Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.