Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2019-12-17 08:11:27)


Politsei- ja Piirivalveametis registreeriti möödunud nädalavahetuse jooksul 130 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks raske tervisekahjustuse tekitamine ja 41 varavastast kuritegu, sealhulgas üks röövimine ja 24 vargust (üks eluruumidest ja kaks sõidukitest). Registreeriti 10 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 14 inimest. Tabati 55 alkoholijoobes ja üks narkojoobes sõidukijuhti. Väärtegusid registreeriti 405.
Möödunud nädala jooksul registreeriti viis euro võltsimisega seotud kuritegu.

Piirilt väljastati 10 sisenemiskeeldu, registreeriti 9 Schengeni viisaeeskirja rikkumist ja Eestist saadeti välja kolm isikut.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtemised

13. detsembril teatati, et 20-aastane mees lõi Kesklinnas Müürivahe tänaval asuvas meelelahutusasutuses 27-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid 20-aastase mehe kinni.

Ööl vastu 13. detsembrit teatati, et alkoholijoobes 43-aastane mees lõi Pirital Jaaniku tänaval oma samuti joobes elukaaslast, 42-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi.

13. detsembril teatati, et alkoholijoobes 35-aastane mees ründas Nõmmel Pärnu maanteel oma abikaasat, 39-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

13. detsembril teatati konfliktist Kristiines Sõpruse puiesteel 26-aastase mehe, 29-aastase naise, 38-aastase mehe ja 35-aastase naise vahel, mille käigus kasutati pipragaasi. Konflikti juures viibis ka alaealine laps. Politseinikud pidasid kinni 38-aastase mehe ja 35-aastase naise. Juhtumi täpsemad asjaolud on väljaselgitamisel.

14. detsembril teatati, et Vabaduse väljakul toimus kaklus 45-aastase ja 46-aastase mehe vahel. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes ning said tervisekahjustusi.

14. detsembril teatati, et Rävala puiesteel ründas 40-aastane mees 20-aastast meest. Kannatanu sai rünnaku käigus kehavigastusi.

14. detsembril teatati, et Kesklinnas Sauna tänaval toimus konflikt 25-aastase ja 28-aastase mehe vahel. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes ja said tervisekahjustusi.

14. detsembril teatati, et Kristiines Madara tänaval rünnati 38-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

14. detsembril teatati, et Lasnamäel Majaka tänaval asuvas korteris ründas 39-aastane mees oma elukaaslast, 39-aastast naist. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes.

14. detsembril teatati, et Kesklinnas Villardi tänaval asuvas korteris ründas 37-aastane mees oma elukaaslast, 42-aastast naist. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

15. detsembril teatati, et kesklinnas Pikal tänaval ründas 26-aastane mees 29- ja 49-aastast meest. Kannatanud said rünnaku käigus kehavigastusi. Politseinikud pidasid ründaja kinni.

15. detsembril teatati, et Lasnamäe linnaosas Vikerlase tänaval rünnati 49- aastast ja 56-aastast meest. Kannatanud said rünnaku käigus kehavigastusi. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

15. detsembril teatati, et Kesklinna linnaosas Kuninga tänaval toimus kaklus 29-aastase ja 23-aastase mehe vahel. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

15. detsembril teatati, et Kesklinna linnaosas Viru tänaval toimus konflikt, mille käigus said kehavigastusi 19-aastane ja 29-aastane mees. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

15. detsembril teatati, et Kesklinna linnaosas J. Kunderi tänaval lõi 19-aastane mees teist 19-aastast meest. Kannatanu sai rünnaku käigus kehavigastusi. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

15. detsembril teatati, et kesklinna linnaosas Sauna tänaval löödi 26-aastast meest. Kannatanu sai rünnaku käigus kehavigastusi. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

15. detsembril teatati, et Lasnamäe linnaosas Peterburi teel rünnati 32-aastast meest. Kannatanu sai rünnaku käigus kehavigastusi. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

15. detsembril teatati, et Lasnamäe linnaosas Läänemere teel ründas 42-aastane joobes mees enda elukaaslast, 64-aastast naist. Ründaja on kahtlustatavana kinnipeetud.


15. detsembril teatati, et Kesklinna linnaosas Kauba tänaval ründas 35-aastane joobes mees enda elukaaslast, 46-aastast naist. Kannatanu sai rünnaku käigus kehavigastusi. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

15. detsembril teatati, et Nõmme linnaosas lõi 50-aastane mees endale tuttavat 49-aastast meest. Kannatanu sai rünnaku käigus kehavigastusi. Ründaja on kahtlustatavana kinnipeetud.

15. detsembril teatati, et Põhja-Tallinna linnaosas toimus konflikt 33-aastase naise ja 42-aastase mehe vahel. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.


Röövimine
15. detsembril teatati, et Kesklinna linnaosas Uus-Sadama tänaval tungiti kallale 25-aastasele mehele ja võeti ära rahakott koos dokumentidega. Esialgsel hinnangul tekitati kahju 33 eurot.

Vargus

15. detsembril teatati, et Mustamäe linnaosas Kadaka teel on sõiduautol varastatud neli ratast. Kahju kokku 1000 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

14. detsembril teatati, et Maardus ründas seni tuvastamata mees 36-aastast meest, kes sai rünnaku käigus kehalisi vigastusi.

15. detsembril teatati, et Rae Vallas ründas 38-aastane mees endale tuttavat 41-aastast naist. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

15. detsembril teatati, et Rae vallas Peetri alevikus ründas 24-aastane mees enda elukaaslast, 20-aastast naist. Ründaja on kahtlustatavana kinnipeetud.

Juhtumid piiril

13. detsembril koostas Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalve talituse ametnik 1984. aastal sündinud meessoost Ukraina kodanikule, kes töötas Eestis ebaseaduslikult, ettekirjutuse Eestist lahkumiseks.

13. detsembril koostas Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalve talituse ametnik 1984. aastal sündinud meessoost Ukraina kodanikule, kes töötas Eestis ebaseaduslikult, ettekirjutuse Eestist lahkumiseks.

15. detsembril saabus Kutaisist Tallinna lennujaama 1993. aastal sündinud Gruusia kodanik, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele väljastati sisenemiskeeld ja ta viibib lennujaama kinnisel transiitalal.

15. detsembril saabusid Kiievist Tallinna lennujaama kolm Ukraina kodanikku - 1991. aastal sündinud naine, 2015. aastal sündinud mees, 1992. aastal sündinud naine -, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid ning piisavad elatusvahendid. Neile koostati piiril väljastatud sisenemiskeelud ja paigutati lennujaama Non-Schengeni alale ootama sobivat tagasilennu võimalust.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Ähvardamine

15. detsembril ähvardas 49-aastane mees Rakvere vallas relvataolise esemega 63-aastast meest. Kuriteos kahtlustatav on politsei poolt kinni peetud.

Kehaline väärkohtlemine

14. detsembril põhjustas 28-aastane mees Vinni vallas valu ja hirmutunnet enda 31-aastasele elukaaslasele. Mees on kahtlustatavana kinni peetud.

Ida-Virumaa

Raske tervisekahjustuse tekitamine

14. detsembril teatati politseile, et Olgina aleviku korteris on 29-aastane noahaavaga mees. Kõik juhtunu täpsemad asjaolud selgitatakse välja alustatud kriminaalmenetluses.

Avaliku korra raske rikkumine

14.detsembril teatati politseile, et Sillamäel Kesk tänava meelelahutusasutuse juures lõi seni kindlaks tegemata isik 19-aastast meest.

Kehalised väärkohtlemised

15. detsembril teatati politseile, et Sillamäel V. Tškalovi tänava trepikojas löödi 25-aastast naist.

15. detsembril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Olevi tänaval haaras 41-aastane mees oma 11-aastase poja kaenla alt kinni ja tassis ta koju. Oma tegevusega tekitas 41-aastane mees pojale füüsilist valu.

15. detsembri öösel teatati politseile, et 18-aastane mees sai Sillamäel Viru puiesteel õhupüstolist kuuli alalõuga.

14. detsembril tiris 39-aastane mees Sompas enda 36-aastast abikaasat juustest. Mees on kahtlustatavana kinni peetud.

14. detsembril tekitas 33-aastane mees Narvas Pahklimäe tänava korteris füüsilist valu enda 28-aastasele elukaaslasele. Mees on kuriteos kahtlustatavana kinni peetud.

Juhtumid piiril

Narva raudteepiiripunktis kontrolliti 13. detsembril Eestist väljumisel 1965. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Naine viibis Schengeni riikide territooriumil 32 päeva seadusliku aluseta, kõik päevad Eestis. Talle koostati ettekirjutis Eestist lahkumiseks. Naine lahkus Venemaa Föderatsiooni.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 14. detsembril Eestist väljumisel 1985.aastal sündinud Malaisia Föderatsiooni kodanikku. Mees viibis Schengeni riikide territooriumil 46 päeva seadusliku aluseta, kolm päeva Eestis. Talle määrati rahatrahv 180 eurot ja koostati ettekirjutis Eestist lahkumiseks. Mees lahkus Venemaa Föderatsiooni.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 15. detsembril Eestist väljumisel 1984.aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Mees viibis Schengeni riikide territooriumil kaks päeva seadusliku aluseta, kõik päevad Eestis. Talle koostati ettekirjutis Eestist lahkumiseks ja kuna mees oli teadlik, et tema viisa kaotab kehtivuse, siis kohaldati talle kuueks kuuks sissesõidukeeld. Mees lahkus Venemaa Föderatsiooni.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 15. detsembril Eestisse sisenemisel 1996. aastal sündinud Aserbaidžaani Vabariigi kodanikku. Kuna mehel puudusid asjakohased dokumendid, siis väljastati talle sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 15. detsembril Eestisse sisenemisel 1970. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Kuna mehel puudusid asjakohased dokumendid, siis väljastati talle sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Asja rikkumine ja hävitamine

Ööl vastu 15. detsembrit teatati häirekeskusele, et Põltsamaal Nurme tänaval süttis sõiduauto Mitsubishi Outlander. Päästjad kustutasid tulekahju ning politseiuurijad selgitavad selle tekkepõhjuseid kriminaalmenetluses.

Tartumaa

Kehaline väärkohtlemine

14. detsembri õhtupoolikul teatas alaealine laps, et Tartus Mõisavahe tänava korteris lõi joobes 65-aastane vanaisa 61-aastast vanaema. Politsei pidas mehe kinni ning viis ta esmalt kainenema. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

14. detsembril keskpäeval sai politsei teate, et Tartu vallas Laeva külas lõi 36-aastane mees 24-aastast tuttavat meest. Tüli tagamaad ja üksikasjad selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Ööl vastu 14. detsembrit lõi 18-aastane mees Tartus Ülikooli tänava kiirtoidukohas puhkenud tüli käigus 18-aastast tuttavat meest. Politsei pidas lööja kurteos kahtlustatavana kinni. Viga saanud noore mehe viisid meedikud esmaabiks haiglase.

Ööl vastu 14. detsembrit märkas politseipatrull Tartus Vallikraavi tänaval kaklemas kahte meest. Korrakaitsjad lahutasid kähmluse ning toimetasid tüli osapooled asjaolude selgitamiseks jaoskonda.

13. detsembri hilisõhtul sai politsei väljakutse Kambja alevikku Ülase tänavale, kus joobes 20-aastane mees oli lõhkunud sõiduauto küljeklaasi ja peegli ning löönud 19-aastast tuttavat meest. Politsei pidas lööja kinni ning toimetas ta arestimajja.

13. detsembril puhkes Tartus Tihase tänava korteris abikaasade vahel tüli, mille käigus 46-aastane mees tõukas 48-aastast naist. Naine kukkus ning sai viga, esmaabiks pöördus ta haiglasse. Mees oli politseinike saabudes kodust lahkunud. Juhtunu üksikasju uurib politsei kriminaalmenetluses.

13. detsembri hommikul puhkes Tartus Suur Kaare tänava eramus elukaaslaste vahel tüli, mis päädis rüselusega. Meedikute abi kumbki ei vajanud ning politsei toimetas riidleva paari asjaolude selgitamiseks jaoskonda.

Viljandimaa

Kehaline väärkohtlemine

14. detsembri hommikupoolikul puhkes Viljandis Riia maantee korteris ühiselt alkoholi tarvitanud meeste vahel. Tüli päädis rüselusega, misjärel meedikud mõlemad mehed tervisekontrolliks haiglasse toimetasid. Juhtunu üksikasju uurib politsei kriminaalmenetluses.

Juhtumid piiril

14. detsembril kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunktis 55-aastast Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kel puudus kehtiv viisa. Piiripunkti saabunud naisele väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaale.

14. detsembril kell 13.15 sisenes Luhamaa piiripunkti kaudu Venemaalt Eestisse sõiduauto, mille tolliametnikud suunasid täiendavasse kontrolli läbivalgustusseadme ja koeraga. Süvendatud kontrolli käigus avastasid tolliametnikud sõiduautost pakiruumi peidikust 49 000 Valgevene maksumärkidega sigaretti. Sõiduautot juhtinud 24-aastase Venemaa Föderatsiooni kodaniku osas algatas maksu- ja tolliamet menetluse.

14.detsembri ennelõunal kontrollisid Lõuna prefektuuri piiriametnikud Tartu linnas erinevaid ehitusobjekte tuvastamaks, kas seal töötab seadusliku aluseta Eestis viibivaid või tagaotsitavaid isikuid. Kokku kontrolliti 12 juriidilist ja 30 füüsilist isikut ning tuvastati kolm Ukraina ja kaks Valgevene kodanikku, kelle lühiajaline töötamine ei olnud nõuetekohaselt PPA-s registreeritud. Kõigile neile määrati rikkumise eest 100-eurone rahatrahv.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine

15. detsembril sai politsei teate, et Haapsalus Tellisetehase tänaval lõi 46-aastane mees oma 45-aastast abikaasat.

Pärnumaa

Kehalised väärkohtlemised

15. detsembril sai politsei teate, et Pärnus Väike-Veski tänaval lõi 55-aastane mees oma 45-aastast elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

13. detsembril sai politsei teate, et Pärnus Supeluse tänaval lõi 25-aastane naine ühise alkoholi tarvitamise käigus noaga oma 30-aastast abikaasat, kes sai viga. Politsei pidas naise kahtlustatavana kinni.

Asja rikkumine ja hävitamine

15. detsembril sai politsei teate, et Tori vallas lõhuti sõiduki Mercedes-Benz aken ja süüdati selle sisemus. Teoga tekitati kahju ligi 5000 eurot.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine

14. detsembril sai politsei teate, et Järvakandi alevis ründas 41-aastane naine oma 48-aastast elukaaslast, kes sai viga.

Omavoliline sissetung

14. detsembril sai politsei teate, et Rapla vallas tungiti akna kaudu eramusse ja varastati erinevaid toiduaineid.

Saaremaa

Kehaline väärkohtlemine

13. detsembril sai politsei teate, et Kuressaares Pihtla teel lõi 43-aastane mees oma 30-aastast elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.