Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Teise advendiküünla süütamise eel peetakse pühapäeval Tartu raekoja platsil jõuluvanade talimänge (2019-12-06 08:13:53)


Sel pühapäeval süüdatakse Tartu raeplatsil teine advendiküünal, enne seda toimub seal üks tõsiselt lõbus mõõduvõtmine.

Kolmandat aastat Tartu linnasüdames toimuvate jõuluvanade talimängude näol on tegemist toaskopitamise ja telefoni näppimise vastase ristikäiguga ja - nalja peab ka saama!

Võistlust kommenteerib legendaarne spordihääl Marko Kaljuveer ja teiste seas on stardijoonel Vanemuise teatri, Eesti Rahva Muuseumi ja Eesti Rahvusringhäälingu pered. Ühe võistkonna paneb kokku olümpiavõitja Kristina Šmigun-Vähi.

"Tartu linnale ja Eesti Jõuluvanade Seltsile on laste värskes õhus viibimine, sportlikud eluviisid ja naljategemine äärmiselt olulised," selgitas teisel advendipühapäeval toimuvate talimängude tausta seltsi juhatuse liige ning asutajaliige jõuluvana Volli.

Pealtvaatajaid oodatakse raekoja platsile 8. detsembril kell 15.30, et maha pidada üks korralik, aga kindlasti mitte kõige tõsisem mõõduvõtmine. Kaks aastat marulist sportimist linnasüdames on muu hulgas kinnitanud sedagi, et ka isad armastavad seda üritust, sest millal veel saaks raekoja platsil tõukerattaga segamatult kihutada.

Jõuluvanade rongkäiku ja võistluskohta saabumist saab vaatama koguneda Küüni tänavale. Soojendusvõimlemise eest hoolitseb Shaté Tantsukool ning toredad auhinnad esikolmikule panevad välja Aura Keskus ja ERM.

Eesti Jõuluvanade Seltsi jõulutaadid jäävad raekoja platsile ka uut advendiküünalt süütama.

Kõigil advendipühapäeval kohtuvad Tartu raekoja platsil küünlasüütamise tseremooniatel Kerttu Kruusla videokujundused Karolin Tamme valgusmängu ning Judith Partsi heliloominguga, lavastab Jaanika Tammaru (teater Must Kast). Teise advendiküünla süütamise tseremoonia algab 8. detsembril kell 17, tervitused edastavad seekord abilinnapea Reno Laidre ja Kolgata baptistikoguduse pastor Leho Paldre.

Valgusküla ja Tartu jõuluaja programmi näeb: https://joululinntartu.ee/kogu-programm/

Tartu jõuluküla on avatud kuni 10. jaanuarini 2020.

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.