Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Valgusküla kanala elanikud saabusid Tartu raeplatsile (2019-12-04 08:12:50)

Tänavuse Tartu Valgusküla kõige kirjumad püsiasukad on tegus kanapere, kes saabus täna pärastlõunal raekoja platsi jõulukanalasse Tartumaalt Kastre vallast. Kui lindudele ajutises kodus meeldib, jäävad nad linna vähemalt aastavahetuseni.

"Lindude askeldamist meeldib kindlasti vaadata nii suurtele kui ka väikestele," rääkis Jõululinn Tartu 2019/2020 peakorraldaja, Tiigi Seltsimaja direktor Maris Peebo, kes lõi kanapere linnatoomiseks käed Kasealuse talu taluniku Ivar Dubolazoviga. Kanade omanik on kindel, et linn hoolitseb tema hoolealuste eest hästi.

Raekoja platsi ühes klaaspaviljonis asuv kanala sündis Eesti Maaülikooli töötajate ning Eesti Loomakaitse Seltsi esindaja näpunäidete järgi.

Jõuluks sõitsid linna beež siidikukk, siidikana, kääbuscochinid, leghorn ja üks tubli, ilma erilise tõuta kana. Kuigi kanapere on seni elanud maal talus, kus nimedele ülearu palju tähtsust ei omistata, siis linnas elamise ajaks said soovijad neile oma nimevariandid välja pakkuda. Laekunud soovituste seast valiti järgmised: Hillar Valgusküla kuke ning Katariina Rosalie musta siidikana tarvis, õed kääbuscochinid said nimeks Milvi ja Silvi, täpiline munakana Laine Rosenkampf-Jägerfreund ning itaalia leghorn kauni Giuseppina.

Koju tagasi lähevad linnud hiljemalt Valgusküla tegevuse lõppedes, aastavahetust nad aga raeplatsil kindlasti ei veeda.

Ligi 20 suuremast ja pisemast klaaspaviljonist koosnev Tartu Valgusküla on avatud kuni 10. jaanuarini. Jõuluküla tippsündmused on pühapäevased advendiküünalde süütamised, 8. detsembril peetavad jõuluvanade talimängud ja 14. detsembril toimuv talvine tantsupäev.

Valgusküla ja Tartu jõuluaja programmi näeb siin: https://joululinntartu.ee/kogu-programm/



Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.