Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse info (2019-12-03 08:05:17)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 131 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli neli avaliku korra rasket rikkumist, 46 varavastast kuritegu, sealhulgas üks röövimine, 32 vargust
(neli eluruumidest ning neli sõidukitest). Registreeriti 12 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 14 inimest. Tabati 49 alkoholi- ja kaks narkojoobes sõidukijuhti. Registreeriti 423 väärtegu.

Piiril väljastati 23 sisenemiskeeldu ning registreeriti neli Schengeni viisaeeskirja rikkumist.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

29. novembril teatati, et Kesklinnas Juhkentali tänaval tungiti kallale 35-aastasele mehele. Politseinikud pidasid kahtlustatavatena kinni 28-aastase ja 29-aastase mehe.

29. novembril teatati, et Põhja-Tallinnas Puhangu tänaval tungis 40-aastasele naisele kallale tema elukaaslane.

29. novembril teatati, et Mustamäe linnaosas Akadeemia teel lõi 44-aastane mees oma 39-aastast endist elukaaslast. Politseinikud pidasid kahtlustatava kinni.

29. novembril teatati, et Haabersti linnaosas Õismäe teel tungis 48-aastane mees kallale oma 45-aastasele abikaasale. Politseinikud pidasid kahtlustatava kinni.

30. novembril teatati, et Lasnamäel P. Pinna tänaval asuvas korteris ründas 31-aastane mees oma elukaaslast, 34-aastast naist, kes sai tundis valu ja sai kehalisi vigastusi.

30. novembril teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval kaklesid 18-aastane, 21-aastane ja 16-aastane neiu. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

30. novembril teatati, et Põhja-Tallinnas Peetri tänaval asuvas meelelahutusasutuses ründas 28-aastane mees 30-aastast meest. Politseinikud pidasid ründaja kinni ja toimetasid jaoskonda.

30. novembril teatati konfliktist Suur-Karja tänaval, mille käigus 25-aastane mees tõukas 35-aastast meest peaga vastu äärekivi. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse ja politseinikud pidasid ründaja kinni.

30. novembril teatati, et Lasnamäel Kivimurru tänaval asuvas korteris ründas 83-aastane mees oma elukaaslast, 76-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni ja toimetasid jaoskonda.

30. novembril ründas seni tuvastamata mees Lasnamäel Paekaare tänaval 31-aastast meest. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse kontrolli. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

30. novembril teatati, et Haaberstis Luisu tänaval asuvas majas ründas 50-aastane alkoholijoobes mees oma abikaasat, 36-aastast naist. Kiirabi vaatas üle kannatanu vigastused ning politseinikud pidasid ründaja kinni ja toimetasid jaoskonda.

1. detsembril sai politsei teate peretülist Lasnamäel Muhu tänaval, kus 62-aastane naine lõi 40-aastast meest, tekitades talle valu ja kehavigastusi.

1. detsembril sai politsei teate peretülist Tallinnas Mahtra tänaval, mille käigus läks 25-aastane mees korduvalt kallale 30-aastasele naisele, tekitades talle valu ja kehavigastusi. Mees lahkus sündmuskohalt enne politseinike jõudmist.

1. detsembril teatati politseile kaklusest Estonia puiesteel, mille käigus lõi 29-aastane mees 37-aastast meest, põhjustades talle valu. 29-aastane mees peeti politseinike poolt kinni ja toimetati jaoskonda.

1. detsembril teatati politseile kaklusest Vabaduse väljakul, mille käigus said viga kaks 21-aastast meest. Mehed toimetati kiirabi poolt haiglasse kontrolli. Väidetavad peksjad lahkusid sündmuskohalt enne politseinike jõudmist.

1. detsembril teatati politseile kaklusest Vana-Posti tänaval, mille käigus said viga 19-aastane mees ja kaks 20-aastast meest. Esialgsetel andmetel läksid nad lahutama tundmatute isikute kaklust.

1. detsembril teatati politseile peretülist Akadeemia teel, mille käigus 30-aastane mees ähvardas ja lõi 31-aastast naist. Mees peeti politseinike poolt kinni ja toimetati jaoskonda.

Vargused

29. novembril teatati, et Pirita linnaosas Jahimehe põigul tungiti sisse eramajja ning varastati kullast ehteid, kellade kollektsioon, parfüüm ja muid esemeid. Täpsem kahjusumma on selgitamisel.

1. detsembril teatati politseile rahakoti vargusest Tallinnas Mahtra tänaval. Kahju ca 1650 eurot.

Röövimine

29. novembril teatati, et Kesklinnas Rävala puiesteel lõi 31-aastane mees 40-aastast meest ja röövis tema telefoni. Politseinikud pidasid kahtlustatava kinni.

Kelmused

29. novembril teatas 35-aastane Lasnamäe elanik, et temaga võeti ühendust telefoni teel ja pakuti võimalust internetis kauplemisplatvormil investeerida. Naine laadis oma arvutisse alla kaugligipääsu programmi AnyDesk ja andis kelmidele juurdepääsu oma arvutile. Ajavahemikul 25. juuni kuni 29. august kandis naine kelmidele üle 37 000 euro.

29. novembril teatati, et 73-aastase Põhja-Tallinna elaniku andmeid kasutades võeti laen summas 2822 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

30. novembril teatati, et Ardu alevikus tekkis konflikt 34-aastase mehe ja 44-aastase naise vahel, mille käigus sai naine kehavigastusi ja mees pipragaasi näkku. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

1. detsembril sai politsei teate peretülist Maardu linnas Veeru tänaval, mille käigus läks 48-aastane mees kallale 59-aastasele naisele, tekitades talle valu ja kehavigastusi. Mees peeti politseinike poolt kinni ja toimetati jaoskonda.

Avaliku korra raske rikkumine

29. novembril teatati, et Paldiski linnas Mere tänaval asuvas meelelahutusasutuses lõi 42-aastane mees 55-aastast meest. Politseinikud pidasid kahtlustatava kinni.

Juhtumid piiril

29. novembril saabusid Moskvast Tallinna lennujaama 1996. aastal sündinud Aserbaidžaani Vabariigi kodanik ja 1996. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kellel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks. Piiril väljastati sisenemiskeelud.

29. novembril saabus Kiievist Tallinna lennujaama 2001. aastal sündinud Ukraina kodanik, kellel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks. Piiril väljastati sisenemiskeeld.

29. novembril koostas Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse ametnik lahkumisettekirjutuse kahele Ukraina kodanikule, kes viibisid Eesti Vabariigis seadusliku aluseta.

29. novembril koostas Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse ametnik lahkumisettekirjutuse 1989. aastal sündinud Ukraina kodanikule, kes peeti eelneval päeval kinni joobeseisundis autoroolis. Mehe viisa tunnistati kehtetuks ning kohaldati sissesõidukeeld üheks aastaks.

29. novembril koostas Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse ametnik lahkumisettekirjutuse 1990. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanikule, kes pani toime varavastase süüteo. Mehele kohaldati sissesõidukeeld kuueks kuuks.

1. detsembril saabus Tallinna lennujaama lennuga Moskvast 26-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik. Naisel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi ning talle väljastati sisenemiskeeld. Naine viibib kuni tagasilennuni Tallinna lennujaama non-Schengeni alal.

1. detsembril saabusid Tallinna lennujaama lennuga Kutaisist kolm Gruusia kodanikku ja üks Aserbaidžaani Vabariigi kodanik: 44-aastane mees, 52-aastane mees, 44-aastane mees ja 34-aastane mees. Kõigil puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Samuti puudusid kolmel isikul piisavad elatusvahendid, arvestades riigis viibimise kestust. Neile koostati sisenemiskeelud ning kuni tagasilennuni viibivad mehed Tallinna lennujaama non-Schengeni alal.

1. detsembril saabusid Tallinna lennujaama lennuga Kiievist neli Ukraina kodanikku: 22-aastane mees, 29-aastane mees, 41-aastane mees ja 34-aastane mees. Meestel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Samuti puudusid kahel isikul piisavad elatusvahendid arvestades riigis viibimise kestust. Neile koostati sisenemiskeelud ning kuni tagasilennuni viibivad mehed Tallinna lennujaama non-Schengeni alal.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Vargus

23. novembril laekus politseile teade, et Jõgeval Aia tänava eramu kõrvalhoonetest on varastatud 5-liitrine plastikkanister koos bensiiniga, Einhelli kettsaag, höövel, auto akulaadija ja 50-meetrine pikendusjuhe. Vargusega tekitatud kahju on 510 eurot.

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

30. novembri õhtul sai politsei väljakutse Peipsiääre valda, kus purjus 40-aastane mees tiris juustest oma 15-aastast kasutütart. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni ning viis esmalt arestikambrisse kainenema. Tüdruk viga ei saanud. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaaluurimises.

Ööl vastu 30. novembrit puhkes Tartus Jakobi tänaval kahe mehe vahel tüli, mis päädis rüselusega. Meedikud vaatasid 28-aastase mehe kohapeal üle, vigastusi temal ei tuvastatud. Politsei pidas lööja kinni ning viis esmalt arestikambrisse kainenema.

Viljandimaa

Kehaline väärkohtlemine

30. novembri pealelõunal lõi 32-aastane mees Viljandis Leola tänava korteris toimunud ühise alkoholi tarvitamise käigus 40-aastast elukaaslast. Enesekaitseks võttis naine kööginoa ning lõi sellega omakorda meest. Meedikud võtsid viga saanud mehe kaasa ning viisid esmaabiks traumapunkti. Peale esmaabi viidi mees arestikambrisse kainenema. Naisele anti esmaabi kohapeal.Juhtunu üksikasju ning tüli tagamaid uurib politsei kriminaalmenetluses.

Juhtumid piiril

29. novembril kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis kahte Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kel puudusid kehtiva viisad. Isikutele väljastati sisenemiskeeld ning nad saadeti tagasi Venemaale.

30. novembri õhtul avastasid Saatse kordoni piirivalvurid ühe isiku liikumise Võrumaal Setomaa vallas Määsovitsa küla piirkonnas ajutise kontrolljoone lähedal. Vahejuhtumile reageerinud piirivalvepatrull pidas piirkonnas kinni 34-aastase Läti Vabariigi kodaniku, kes toimetati täpsemate asjaolude selgitamiseks kordonisse.

1. detsembril saabus Luhamaa maanteepiiripunkti riiki sisenevale suunale 40-aastane Valgevene kodanik, kel puudus riiki sisenemiseks seaduslik alus. Mehele väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi venemaa Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Valeraha teade

29. novembril teatati politseile Rakveres võltsimistunnustega 10-eurosest kupüürist.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

2. detsembril kasutas 18-aastane mees Narvas A. Puškini tänava korteris füüsilist vägivalda enda 50-aastase ema vastu.

1. detsembril teatati politseile, et Sinimäel Aia tänaval kasutas 64-aastane naine füüsilist vägivalda enda 42-aastase naabri suhtes.

1.detsembril lõi 45-aastane mees Kohtla-Järvel Ahtme maantee korteris 45-aastast naist. Mees on kahtlustatavana kinni peetud.

30. novembril lõi 30-aastane mees Jõhvis Sompa tänava korteris 30-aastast naist.

Ähvardamine

30. novembril ähvardas 47-aastame mees Narvas Vahtra tänava trepikojas 34-aastast meest. Kuriteos kahtlustatav on kinni peetud.

Asja rikkumine ja hävitamine

29. novembril süütas 27-aastane mees Narva-Jõesuu Vabaduse tänaval majandushoone osa. Mees on kahtlustatavana kinni peetud.

Vargused

Ajavahemikul 20. november - 1. detsember varastati Toila valla Roodu küla kinnistult suverehvid koos velgedega ja kolm Volvo laaduri velge. Esialgne varaline kahju on 950 eurot.

30. novembril varastati Kohtla-Järve Tuuslari tänava maja juurest sõidukist Husqvarna trimmer ja muud varustust. Esialgne tekitatud varaline kahju on 5000 eurot.

29. novembril teatati politseile, et Jõhvis Puru tee kaubanduskeskuse poest varastati teatajale kuuluv mobiiltelefon. Esialgne varaline kahju on 800 eurot.

29. novembril varastati Ahtmes Ilmajaama tänava hoone juurest soojapuhur. Esialgne varaline kahju on 750 eurot.

Ajavahemikul 28. - 29. november varastati Kohtla-Järve Enda tänava garaažiboksist varastatud erinevat ehitustehnikat ja ehitusmaterjale. Esialgne varaline kahju on 515 eurot.

Juhtumid piiril

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 29. novembril Eestisse sisenemisel 1959. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Kuna mehel puudusid asjakohased dokumendid, siis väljastati talle sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 29. novembril Eestisse sisenemisel 1998.aastal sündinud Ukraina kodanikku. Kuna mehel puudusid asjakohased dokumendid, siis väljastati talle sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 30. novembril Eestisse sisenemisel 1988.aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanikku. Kuna mehel puudusid asjakohased dokumendid, siis väljastati talle sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 30. novembril Eestisse sisenemisel 1980. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Kuna naisel puudusid asjakohased dokumendid, siis väljastati talle sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Narva 1- piiripunktis kontrolliti 1.detsembril Eestist väljumisel 1954. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Naine ületas viisaga lubatud viibimisaega kolm päeva, kõik päevad Eestis. Talle koostati ettekirjutis Eestist lahkumiseks ja määrati rahatrahv 40 eurot. Naine lahkus Venemaa Föderatsiooni.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 1. detsembril Eestisse sisenemisel 1984.aastal sündinud Tšiili Vabariigi kodanikku. Kuna mehel puudusid asjakohased dokumendid, siis väljastati talle sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 1.detsembril Eestisse sisenemisel 1997. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Kuna mehel puudusid asjakohased dokumendid, siis väljastati talle sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 1.detsembril Eestisse sisenemisel 1978.aastal sündinud Ukraina kodanikku. Kuna mehel puudusid asjakohased dokumendid, siis väljastati talle sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehalised väärkohtlemised

30. novembril sai politsei teate, et Haapsalus Tallinna maanteel ründas 39-aastane mees 25-aastast meest.

30. novembril sai politsei teate, et Paralepa alevikus ründasid 36-aastane mees 34-aastane naine üksteist ja tekitasid teineteisele kehavigastusi.

Pärnumaa

Kehalised väärkohtlemised

1. detsembril sai politsei teate, et Pärnus Kaevu tänaval ründas 62-aastane mees oma 49-aastast elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

30. novembril sai politsei teate, et Saarde vallas Pärna teel lõi 23-aastane mees ühise alkoholi tarvitamise käigus oma 18-aastast elukaaslast ja tuttavat 30-aastast meest, kes sai viga.

Raplamaa

Avalikku korra raske rikkumine

29. novembril sai politsei teate, et Järvakandi alevis ründas 55-aastane mees 27-aastast meest ning ähvardas teda. Politsei pidas 55-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.