Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Skandinaaviamaade suurim mahemess oli tulevikku vaatavalt kontaktiderohke (2019-11-18 08:24:56)

 

Rootsis Malmös toimus Skandinaaviamaade suurim mahemess Nordic Organic Food Fair 2019, millel osales põllumajandus-kaubanduskoja ühisstendil 8 Eesti ettevõtet. Koda korraldas messil osalemist neljandat korda.

 

Messil olid oma tooteid esimest korda tutvustamas Moe OÜ ja Öun Drinks OÜ. Nii nemad kui ka varem sellel messil käinud ettevõtjad rõhutasid, et said messilt kasulikke kontakte, mis paneb hea aluse oma toodete ekspordiks nii Skandinaaviamaadesse kui ka kaugemale. Osadel ettevõtetel on juba varasematest messidest tekkinud töötavaid kontakte. Meie mahetoodete vastu tunti huvi näiteks ka Poolast ja Kanadast, Taanist, Rootsist ja Soomest rääkimata. Kontakte saadi nii jae- kui hulgikauplejatega.

 

Tänavusel messil osalesid EPKK ühisstendil Moe OÜ, Puljong OÜ, Must Küüslauk OÜ, Nordic Organic OÜ, Chaga OÜ, Sirloin OÜ, Rõngu Mahl OÜ ja Õun Drinks OÜ. EPKK ühisstendi kujundas disainer Marju Liigand, ehitas Taveco Disain OÜ.

 

Eestis suureneb järjekindlalt nii mahetootjate kui ka töötlejate arv. 2018. aasta seisuga on Eestis mahemaad kogu põllumajandusmaa pindalast 21 protsenti, mahetootjaid oli 2018. aasta seisuga ligi 2000. Aasta-aastalt kasvab ka mahetöötlejate ja mahetoodete turustajate arv. Kõik messil EPKK stendil osalenud ettevõtjad rõhutasid, et on väga oluline käia sellistel messidel ja oma tooteid tutvustada – see on järjepidev töö ekspordi suurendamiseks.

 

Mahemessi Malmö NOFF 2019 väisas ka maheorganisatsioon Organic Estonia koos 30 Eesti mahe- ja looduskosmeetika ettevõtte esindajaga. Messi avapäeval korraldas Organic Estonia koostöös Põllumajanduskoja, Maaeluministeeriumi, EAS-i ja Tartu Ärinõuandlaga vastuvõtu Rootsi ja Taani edasimüüjatele ja ostujuhtidele, kus Eesti mahetootjad tutvustasid oma tooteid.

 

 

Allikas: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja 16.11.19 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.