Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Baltimaade ja Poola maaeluministrid allkirjastasid ühisavalduse (2019-11-04 08:20:11)

31. oktoobril Tartus toimunud kohtumisel allkirjastas maaeluminister Mart Järvik koos Baltimaade ja Poola kolleegidega ühisavalduse happeliste muldade lupjamise kohta.

Euroopa Liidu seatud ambitsioonikate kliimaeesmärkide elluviimiseks on ka põllumajanduses vajalik võtta täiendavaid meetmeid, et vähendada kasvuhoonegaaside heidet ja suurendada süsiniku sidumist. Uuringud on näidanud, et muldade happelisuse ja süsiniku sisalduse vahel on tugev seos - mida happelisem on muld, seda väiksem on selle süsiniku sisaldus. Korrapärane ja süsteemne lupjamine parandab muldade olukorda märkimisväärselt.

"Allkirjastatud ühisavalduse eesmärk on tagada, et Euroopa Komisjon käsitleks happeliste muldade lupjamist ühe võimaliku keskkonna- ja kliimameetmena, mida oleks võimalik rahastada ühise põllumajanduspoliitika raames uuel eelarveperioodil," ütles maaeluminister Mart Järvik.

Kohtumisel arutati ka toidupettuste vähendamise võimalusi. Tarbijad soovivad värskeid ja kõrge kvaliteediga tooteid tarbida aasta läbi, mistõttu rahvusvaheline toidukaubandus järjest suureneb. Tarneahelad on muutunud pikaks ja keerukaks ning paljud riskid ja probleemid on piiriülese iseloomuga.

"Väga oluline on see, et sarnaste huvidega riigid - Eesti, Läti, Leedu ja Poola - teeksid senisest tihedamat koostööd võitluses toidupettustega," kommenteeris minister Järvik.

Kohtumisel osalenud pidasid oluliseks pettuseteemalise teabevahetuse tõhustamist ning riikidevahelise koostöö edendamist, et vähendada riski inimeste tervisele, majandusele ning ettevõtete ja riikide mainele.



Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.