Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kaja Lotman pälvis Euroopa tähtsa looduskaitseauhinna (2019-10-01 08:15:09)


Keskkonnaameti nõunik Kaja Lotman sai esimese eestlasena Euroopa Kaitsealade Liidu medali. Alfred Toepferi nimelist medalit antakse välja korra aastas erakordse panuse eest Euroopa looduse kaitses ja säästvas arengus. Toepferi Sihtasutuse esindaja andis medali üle 27. septembril Lätis Jurmalas toimunud liidu aastakonverentsi pidulikul lõpetamisel.

Medali üleandmisel toodi välja Kaja Lotmani panus Euroopa põllumajandusmeetmete loodussõbralikumaks muutmisel. Samuti on ta üks 1990. aastatel algatatud Eesti niitude ja puisniitude riikliku toetusskeemi eestvedajatest. Toetus, mis on aidanud kaasa liigirikaste alade säilimisele Eestis, on olnud eeskujuks teistelegi riikidele. Kaja Lotman on ka kaasatud ja hinnatud ekspert mitmes üle-euroopalises looduskaitsega seotud töörühmas. Aastatel 2015 - 2017 kuulus ta Euroopa kaitsealade liidu nõukogusse.

Euroopa kaitsealade liitu kuulub üle 400 liikme 40 riigist. Liidu asutaja Alfred Toepferi (1894-1993) nimelist medalit antakse välja aastast 2008.

Allikas: Keskkonnaameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.