Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluministeeriumis paljastatakse soolebakterite õnne saladus (2019-09-26 08:41:21)

Reedel, 27. septembril avab Maaeluministeerium Teadlaste Öö festivali raames uksed. Suures saalis tehakse huvitavaid katseid ning tutvustatakse põllumajandus- ja toiduteaduse tulemusi.

"Putukad, õunad, hallitusseened, mikroobid ‒ saab näha nähtamatut ja maitsta teaduse vilju," ütles teadus- ja arendusosakonna juhataja Sirli Pehme. "Lisaks sellele uurime, mis teeb soolebakterid õnnelikuks."

Maaeluministeerium on avatud 27. septembril kell 18‒21.

Programm

· Eesti Maaülikooli Polli aiandusuuringute keskus tutvustab erinevaid õunu - vaatame, kuidas õunu kuivatada, räägime sordiaretusest, eri sorti õunte tunnustest ning sellest, kuidas töötlemine muudab õunte omadusi.

o Koostame oma maitsemeelte "ämblikuvõrgu". Maitseme värskeid õunu, mille käigus koostatakse sensoorse analüüsi profiilikaart ehk n-ö ämblikuvõrk.

o Maitsemeelte kontroll. Eri sorti õunte degusteerimine külmkuivatatult ja kokkuviimine värske õunaga.

· Põllumajandusuuringute Keskuse töötoas räägitakse hallitusseentest - mikrobioloogia kollektsiooni hallitusseente väljakülvi saab vaadelda Petri tassidelt nii palja silmaga kui ka mikroskoobi all.

· Põllumajandusuuringute Keskuse seemnekontrolli labor näitab erinevaid seemneid.

· Eesti Taimekasvatuse Instituudiga saab vaadelda mikroskoobi abil elurikkust, mis mõjutab põllukultuuride saagikust ja kvaliteeti ning seeläbi ka meie toitu.

· Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus õpetab oma töötoas erinevate katsete abil hindama, kas Sinu toit sisaldab piisavas koguses kiudaineid, et Su soole mikrobioom oleks õnnelik ja toetaks seedesüsteemi sujuvat toimimist.



Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.