Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluministeeriumi 39. nädala eelinfo (2019-09-23 08:13:44)

Esmaspäev, 23. september

· Maaeluminister Mart Järvik, kantsler Illar Lemetti, toiduohutuse ning teaduse ja arenduse asekantsler Toomas Kevvai ja põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Marko Gorban osalevad 22.‒24.09 Helsingis toimuval ELi põllumajandus- ja kalandusministrite informaalsel kohtumisel. Kavas on arutelud, kuidas muuta põllumajandustootjate rolli kliimameetmete mõjutajana ning edendada kestlikku põllumajandust süsiniku mulda sidumise abil.

· 22.‒24.09 külastab Eestit Hiina põllumajanduse aseminister Hr Wu Hongyao. Aseminister tutvub oma visiidi ajal Eesti maaelu arengu poliitikaga. Visiidi raames kohtub ka Eesti ja Hiina põllumajanduskoostöö töögrupp, kus arutatakse põllumajandustoodete kaubanduse arendamist ning kahepoolseid projekte teaduse ja tehnoloogia valdkonnas.

· 23.-27.09 toimub Eesti toidu kuu raames kalanädal. Kümnesse kutsekooli üle Eesti lähevad külla tippkokad, kes õpetavad koolide kokanduseriala õpilasi kohalikust kalast roogasid valmistama. Korraldab Kalanduse Teabekeskus. Kalanädala ajakava Eesti toidu kuu lehel:https://eestitoit.ee/et/content/kalanadal-kutseoppeasutustes.

Kolmapäev, 25. september

· 25.‒28.09 osalevad maaeluminister Mart Järvik, kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsler Siim Tiidemann koos ettevõtjatega maaelukonverentsil Seoulis Lõuna-Koreas. Minister peab konverentsil lõpusõnavõtu, kavas on ka kahepoolsed kohtumised, et ergutada eksporti ning arendada riikidevahelist koostööd.

· Kell 9.30‒16.30 toimub Võru kultuurikeskuses Kannel Lõuna-Eesti III toidukonverents. Konverentsi teemaks on sel aastal "Kohalik toit toitlustusse". Konverentsil osalevad põllumajanduspoliitika osakonna ekspordi ja turuarenduse büroo juhataja Kadi Raudsepp ja nõunik Kerli Nõges, kes teevad ettekande rahvusvahelisest koostööprojektist "Baltic Sea Food". Koostööprojekti eesmärk on töötada välja ärimudeli raamistik, mis aitaks piirkondlikel toiduvõrgustikel kohalikke toidutooteid tõhusamalt ja vähemate kuludega äriklientidele turustada. Konverentsi päevakava: https://arinouandla.ee/toidukonverents.

· Kell 10.20 kuulutatakse Sõmerus Lääne-Virumaal avatuks esimene Eesti Külaliikumise Kodukant ja koostööpartnerite koostöös toimuv maal elamise päev. Tegu on üle-eestilise maaelu väärtustava algatusega, mille keskmes on elukeskkond maal koos sealsete teenuste, töökohtade, seltsitegevuse, vaba aja veetmise võimaluste ning pakutavate elukohtadega. Oma uksed avab 35 Eestimaa valda koos ligi 500 külastuskohaga. Huvilistel on võimalik koostada just omale sobiv kava külastuskaardil https://maalelamisepäev.ee.

Neljapäev, 26. september

· Kell 10 osaleb Maaeluministeeriumi teaduse ja arenduse asekantsler Toomas Kevvai ettekandega kolmandal toiduohutuse konverentsil hotellis Hestia Hotel Euroopa. Konverentsi päevakava: https://konverents2019.toiduteave.ee/kava.

Reede, 27. september

· Kell 18‒21 on Maaeluministeerium avatud festivali Teadlaste Öö raames. Suures saalis teeme huvitavaid katseid ning tutvustame põllumajandus- ja toiduteaduse tulemusi. Putukad, õunad, hallitusseened, mikroobid ‒ saab näha nähtamatut, maitsta toiduteaduse vilju ning uurida, mis teeb soolebakterid õnnelikuks. Lisainfo: http://www.teadlasteoo.ee/kava/tallinn



Allikas: Maaeluministeeriumi eelinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.