Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Valgus Kõnnib festival tõi kohale tiheda rahvamassi (2019-09-20 09:51:02)

Valgusfestivali esimene päev tõi elamusi nii suurtele kui ka väikestele. Süüdati tuhanded küünlad, tõrvikud, lõkked ja üle 20 valgusinstallatsiooni.


Festivali avamisel Luigetiigi juures pidasid kõnet Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart ja festivali direktor Caspar Lootsmann.
Ühtlasi avati festivali alguses ametlikult installatsioon, mida külastajad alati kõige palavamalt ootavad - Artistic (LV) poolt loodud "Laulvad veed" pakkusid oma muusika rütmis liikuvate purskkaevudega ilu ja silmarõõmu kõigile külastajatele.

Kadrioru lossi ees sai teiste installatsioonide seas nautida ka kodumaiste pianistide lühikontserte, mis muudeti tehisintellekti abil lossi fassaadile värviliseks ja lummavaks valgusmänguks. Tegemist on interaktiivse videomappinguga, mis areneb terve festivali jooksul ning ei kordu iialgi. Seda festivali peaesinejat, hollandist pärit Mr. Beami ja tema installatsiooni "Keys of Light" on võimalik lossi fassaadil vaadelda ka täna, festivali teisel päeval Kadriorus.

Festivali meeskonna sõnul möödus festivali esimene päev positiivselt ja tegusalt ning tänu heale koostööle ilmataadiga tõi festival Kadrioru parki suure hulga külastajaid.

Täna kell 19.00 avatakse lisaks Kadrioru pargile festivali programm ja pea paarkümmend installatsiooni ka Tallinna vanalinnas.

Harju haljasala laval esinevad täna ja homme kodumaised artistid. Täna astuvad lavale ansambel Kom Pas ja Lepatriinu, homme Helin-Mari Arder ja Nunnu & Rockstar.

Alates kella 20st saab Taani kuninga aias nautida tuulekeerutajate etendusi ning samal ajal avaneb külastajatel erakordne võimalus nautida Jaani kiriku siseruumides laseretendust "Linea Temporis" mis kordub terve õhtu jooksul. Ei puudu ka festivali suurim videomapping "Aja rajad" Vabaduse väljakul, mis viib sind seekord ajas rändama.

Kell 21.30 toimub Kadrioru pargi suvehooaega lõpetav muusikaline ilutulestikushow Kadrioru Pillapalu platsil.

Reedel, festivali viimasel päeval, toimuvad tegevused ainult Tallinna vanalinnas.

Festivali kodulehelt leiab festivali täieliku kava ning kaardi kõigi installatsioonidega, fotod esimesest festivalipäevast aga siit: https://www.dropbox.com/sh/gtxw2lrdxk8ma86/AAByX4p1teRQq9T
WA7fd-I0za?dl=0
ja siit https://www.dropbox.com/sh/8lzf52hhvwtakn4/AADVbXOra
CZGyR1UYiQDDufWa?dl=0
.

Festival toimub 18.-19. septembril Kadrioru pargis ja 19.-20. septembril Tallinna vanalinnas.

Lisainfot festivali kohta leiab kodulehelt www.valguskonnib.ee ja sotsiaalmeediast www.facebook.com/valguskonnib.

Allikas Valgusfestivali toimkonna teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.