Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kuue riigi biosfäärialade esindajad arutavad Hiiumaal, kuidas kaitsta Läänemerd (2019-09-19 08:26:42)

Läänemere-äärsed biosfäärialad otsivad koos lahendusi ühise Läänemere kaitsmiseks, sealse meresaaste vältimiseks ja vähendamiseks.

19. ja 20. septembril toimub Hiiumaal, Kassaris rahvusvahelise projekti "Biosphere for Baltic Tools" (BfB TOOLS) kohtumine, kuhu kogunevad Rootsi, Taani, Saksamaa, Soome, Läti ja Eesti Läänemere-äärsete biosfäärialade esindajad. Kahe päeva jooksul vahetatakse kogemusi jätkusuutliku turismi teemadel ja püütakse leida häid lahendusi mereteadlikkuse tõstmiseks kohalike elanike ja turistide hulgas.

"Eesti biosfäärialadel Lääne-Eestis pakutakse erinevaid väikese keskkonnamõjuga turismitooteid. Näiteks saab osta "Hiiumaa rohelise märgiga" tunnustatud keskkonnasõbralikke tooteid, mis kannavad endas saarele omast eripära. Kohalikel toodetel ja teenustel oleks aga rohkem potentsiaali, kui tarbijakäitumine oleks keskkonnateadlikum. Seeläbi elavneks Lääne-Eesti rannikualade majandus ja samas kaitseksime ka Läänemerd," lausus Lia Rosenberg, Keskkonnaameti biosfääri programmiala spetsialist.

Projekti BfB TOOLS üheks väljakutseks on Läänemere keskkonnaprobleemid. Rahvusvahelise projektiga soovitakse suurendada inimeste teadlikkust, kuidas igaüks saab kaasa aidata Läänemere hoidmisele, näiteks vähendades plasttoodete tarbimist ja sortides prügi. Lisaks uuritakse projekti käigus biosfäärialade jätkusuutliku turismi tegevusi ja mõeldakse, kuidas tooteid keskkonnasõbralikumaks muuta.

Projekti rahastab Rootsi Instituut. "Kutsume kokku Läänemere-äärsed biosfäärialad ja arutame, kuidas tõsta inimeste teadlikkust merekeskkonnaga seotud väljakutsetest. Kutsume kõiki üles ühiselt tegelema neile väljakutsetele lahenduste leidmisega," ütles Rootsi riikliku biosfääri programmi koordinaator Johanna MacTaggart.

Lisaks aruteludele ja ühiste lahenduste otsimisele, tutvustatakse Hiiumaa külastajatele Orjaku sadamas pakutavaid turismiteenuseid, räägitakse noorte purjetamise õpetusest ja mereteadlikkuse tõstmisest ning osaletakse Hiiumaa toidu ja kunsti nädala üritustel.

Eestist kuulub UNESCO võrgustikku Lääne-Eesti saarte biosfääri programmiala, mis tegutseb 1990. aastast eesmärgiga luua ja ellu viia maapiirkonna säästvat arengut. Programmi koordinaatoriks Eestis on Keskkonnaamet. Tegevuste tulemusel peavad Lääne-Eesti saarte elanikud saama majandada tundlikus looduskeskkonnas nii, et neil oleks huvi saartele elama jääda ning seal säästva arengu põhimõtete alusel keskkonda hoides tegutseda.



Allikas: Keskkonnaameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.