Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu linn plaanib muudatusi haljastute hoolduses (2019-09-13 08:28:51)


Volikogu lubas linnavalitsusel korraldada riigihanked Tartu haljastute ja puittaimede hooldamiseks aastatel 2020-2023. Kokku hõlmab uus hange üle neljasaja hektari hooldatavat pinda.

Tänasele otsusele eelnesid hanketingimuste arutelud nii laiapõhjalises töörühmas kui volikogu majanduskomisjonis. Linn soovib, et haljastute hooldustööd muutuksid keskkonnasõbralikumaks ning rohealad mitmekesisemaks ja liigirikkamaks.

Seda eesmärki silmas pidades pööratakse uues hankes suurt tähelepanu kasutatavale tehnikale eelkõige kaasneva müra ja tolmu vähendamise seisukohast. Kavas on soodustada elektriliste tööriistade kasutust ja käsitööd, kõvakattega teede ja platside hooldamisel niisutusega imurite kasutamist, samuti piiratakse õhuluudade kasutust.

Üle vaadatakse alade hooldusklassid, muru niitmiskõrguse ja-sageduse nõuded. Kavas on vähendada puulehtede äravedu ja purustada neid rohkem kohapeal, samuti korraldatakse tööde kvaliteedi parandamiseks eraldi hange puude ja põõsaste hooldusele.

Praegu on uudse suunana käimas Toomemäe hoolduskava tegemine, millest saadav kogemus võib panna tulevikus aluse ka teistele haljasaladele just nende eripära arvestavate hoolduskavade koostamisele.

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.