Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeerium algatas koostamisel oleva metsanduse arengukava mõjude hindamise (2019-09-12 08:42:32)


Keskkonnaministeerium kuulutas v
älja "Metsanduse arengukava aastani 2030" (MAK2030) keskkonnamõju strateegilise hindamise algatamise, mis tähendab, et hinnatakse kavandatavate arengustsenaariumite mõju ja lisaks ka MAK2030 eelnõu elluviimise mõju ning seda nii keskkonnale kui ka sotsiaal-majanduslikule valdkonnale.

Metsanduse arengukava 2030 koostamise eesmärk on saavutada laiapõhjaline kokkulepe jätkusuutliku metsanduse suunamiseks, arvestades nii rahvusvahelisi kohustusi kui ka Eesti sotsiaalseid, majanduslikke, ökoloogilisi ja kultuurilisi aspekte ning biomajanduse strateegilise arendamise vajadust.

Kokkuleppe aluseks on piisavalt lahti kirjutatud strateegilised arengustsenaariumid ja koostamine peab olema avatud, teadmistepõhine, võimalikult paljusid osalisi kaasav ja tasakaalustatud.

Praegu ongi arengukava koostamine jõudnud etappi, kus peagi on valmimas metsanduse arengustsenaariumid. Need põhinevad huvirühmade aruteludest tulnud ettepanekutel ja teadlaste täiendustel ning on aluseks aasta lõpus toimuvatele MAK2030 juhtkogu aruteludele. Seal valitakse välja kõige sobivam arengustsenaarium. Teadmistepõhise valiku tegemiseks on kõigi stsenaariumite elluviimise mõju ka hinnatud. Juhtkogu valiku põhjal kirjutatakse kokku MAK2030, mille rakendamise mõju omakorda hinnatakse.

Metsanduse arengukava väljatöötamine on Eesti üks kõige laialdasemaid kaasamisprotesse. Sellesse on oma panuse lisaks huvigruppidele ja teadlastele andnud ka vabatahtlikud läbi kevadel moodustatud metsakogu.

Järgmiseks kümnendiks Eesti metsa tuleviku määrav dokument peaks praeguse ajakava järgi jõudma Vabariigi Valitsusse 2020. aasta kevadel.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.