Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Saaremaal algab kaheksateistkümnes Balti makseagentuuride konverents (2019-09-11 10:05:18)


11.-13. septembrini toimub Saaremaal Balti riikide makseagentuuride konverents, mida sel aastal korraldab viiendat korda PRIA. Osalejate seas on üle 30 tippspetsialisti nii Eesti, Läti, Leedu kui ka Poola makseagentuuridest.

Selleaastasel konverentsil keskendutakse online taotlussüsteemide ning toetuste monitooringu arendamisele. Makseagentuuride esindajad jagavad kogemusi ja parimaid praktikaid seoses kaasaegsete tehnoloogiate kasutuselevõtuga põllumajandustoetuste maksmisel.

PRIA peadirektori asetäitja Ahti Bleive sõnul on PRIA aastaid teinud koostööd erinevate EL liikmesriikide makseagentuuridega ning seekordsel Balti makseagentuuride konverentsil avaneb väga hea võimalus tutvustada nii meie satelliiditeenuste kasutamise infosüsteemi SATIKAS kui ka PRIA klientidele juba tuttavat online taotlussüsteemi e-PRIA.
"Taolised süsteemid tagavad
kiirema suhtlemise põllumehe ja makseagentuuri vahel ning vähendavad riigi üldist halduskoormust. Võib öelda, et Eestil on ambitsioonikas plaan minna lähiaastatel üle täismahus pindalatoetuste monitooringule. Seeläbi väheneksid märgatavalt kohapealsed kontrollid ning see lihtsustab oluliselt ka põllumehe elu" rääkis Bleive.

Balti makseagentuuride konverents on traditsiooniliselt toimunud alates 2003. aastast igal aastal. Eestis võõrustatakse külalisi viiendat korda. Varasemalt on makseagentuuride esindajad Eestis kokku saanud Värskas, Otepääl, Saaremaal ja Tartus.

Allikas: Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.