Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse info (2019-09-10 08:58:39)


Registreeriti 13 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus üks ning sai vigastada 17 inimest. Joobes sõidukijuhtide süül juhtus kolm liiklusõnnetust. Tabati 70 alkoholi- ja neli narkojoobes sõidukijuhti. Registreeriti 669 väärtegu.

Piiril väljastati 15 sisenemiskeeldu ning registreeriti viis Schengeni viisaeeskirja rikkumist.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Avaliku korra raske rikkumine

7. septembril teatati, et Põhja-Tallinnas Randla tänaval ähvardas 48-aastane mees relvataolise esemega 24-aastast meest. Esemeks osutus stardipüstol. Politseinikud pidasid ähvardaja kinni.

6. septembril teatati, et 46-aastane mees pani Mustamäel Sõpruse puiesteel asuvas kaubandusasutuses toime varguse ja ähvardas turvatöötajaid noaga. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Ähvardamised

8. septembril teatati Tallinnas Veeru tänaval aset leidnud peretülist, mille käigus ähvardas 58-aastane mees oma 56-aastase abikaasa ära tappa.

8. septembril teatati, et Tallinnas Linnamäe teel ähvardas 37-aastane naine noaga 62-aastast meest ning lubas ta ära tappa. Politseinikud pidasid naise kinni ning toimetasid ta jaoskonda.

Kehalised väärkohtlemised

6. septembril teatati, et alkoholijoobes 41-aastane mees lõi Põhja-Tallinnas Angerja tänaval oma elukaaslast, 37-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud toimetasid mehe kainenema.

6. septembril teatati, et Kesklinnas Aia tänaval asuvas kaupluses rünnati turvameest, 23-aastast meest ja tekitati talle kehavigastusi.

7. septembril teatati, et Vana-Viru tänaval tuli 54-aastasele mehele kallale 34-aastane mees. Kiirabi kontrollis kannatanu vigastused ning politseinikud toimetasid ründaja jaoskonda.

7. septembril teatati kaklusest Kopli tänaval asuvast baarist, kus üks naine ründas 32-aastast naist. Kannatada sai kaklusele vahele seganud 37-aastane mees. Ründaja lahkust baarist enne politseinike saabumist.

7. septembril teatati, et Telliskivi tänaval asuvas baaris lõi 45-aastane mees 42-aastast meest. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse.

7. septembril teatati, et Vilde teel asuvas korteris ründas 53-aastane mees 35-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

7. septembril teatati, et Suitsu tänaval asuvas korteris läksid kaklema elukaaslased, 40-aastane mees ja 62-aastane naine. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. 7. septembril teatati, et Lasnamäel Sikupilli tänaval asuvas korteris ründas 24-aastane naine oma elukaaslast, 26-aastast meest. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes.

8. septembri öösel teatati, et Tallinnas Vabaduse väljakul asuvas ööklubis tungis 51-aastane mees kallale 32-aastasele mehele ning lõi teda. 51-aastane mees peeti politseinike poolt kinni ning toimetati jaoskonda.

8. septembril teatati, et Tallinnas Pirita teel tungis 28-aastane mees kallale oma 24-aastasele elukaaslasele, tõukas ja kägistas teda. Mees peeti kinni ning toimetati jaoskonda.

8. septembril teatati, et Tallinnas Kunderi tänaval tungis 42-aastane mees kallale 34-aastasele naisele ning lõi teda. Mees peeti politseinike poolt kinni ning toimetati jaoskonda.

8. septembril teatati, et Tallinnas Mahtra tänaval toimus peretüli, mille käigus lõi 44-aastane mees oma 43-aastast abikaasat, tekitades talle kehavigastusi. Mees peeti politseinike poolt kinni ning toimetati jaoskonda.

8. septembril teatati, et 30-aastane mees tungis kallale 27-aastasele naisele ning lõi teda. Mees peeti politseinike poolt kinni ning toimetati jaoskonda.

Vargus

7. septembril teatati, et Lasnamäel Paasiku tänaval asuva pingi pealt on varastatud kotist rahakott koos ehetega. Kahju üle 2000 euro.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

6. septembril teatati, et Maardus Avaral tänaval asuvas korteris toimus konflikt alkoholijoobes abikaasade, 46-aastase mehe ja 41-aastase naise vahel, kes said mõlemad kehavigastusi. Kiirabi toimetas mehe haiglasse. Konflikti ajal viibisid korteris kaks alaealist last.

6. septembril teatati, et 61-aastane mees lõi Saue vallas Kibuna külas enda tuttavat 64-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

7. septembril teatati, et Maardus Veeru tänaval kägistas 58-aastane mees oma abikaasat, 56-aastast naist. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. Politseinikud pidasid ründaja kinni ja toimetasid jaoskonda.

7. septembril teatati, et Maardus Ringi tänaval tekkis konflikt 52-aastase mehe ja 51-aastase mehe vahel. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes.

8. septembril teatati, et Maardus tungis tundmatu isik kallale 34-aastasele mehele ning tekitas talle kehavigastusi.

Juhtumid piiril

8. septembril kontrolliti lendudega Kiievist Tallinnasse reisinud kolme Ukraina kodaniku dokumente ning arvestades meeste reisi pikkust, eesmärki ja vajalike rahaliste vahendite puudumist, kohaldati 40-aastasele, 32-aastasele ja 47-aastasele mehele piiril väljastatud sisenemiskeeld. Mehed on kuni järgmise tagasilennuni Tallinna lennujaama non-Schengeni alas.

6. septembril saabus Tallinna Lennujaama lennuga Moskvast Moldova Vabariigi kodanik, 43-aastane mees, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Mehele koostati piiril väljastatud sisenemiskeeld ning ta lahkus riigist lennuga Kiievisse.

6. septembril saabusid Tallinna lennujaama lennuga Kiievist kaks Ukraina kodanikku, 22-aastane mees ja 26-aastane naine, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki. Neile koostati piiril väljastatud sisenemiskeelud.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Omavoliline sissetung

Ööl vastu 6. septembrit murti Põltsamaal Pajusi maanteel asuvasse eramusse, kust varastati alkoholi ja kullatud kohviserviis. Kahju on selgitamisel.

Tartumaa

Vargused

Politseile laekus teade, et 4. septembril varastati Tartus Nigula tänava eramu õuel seisnud lukustamata sõiduautost Volvo 2000 eurot sularaha.

5. septembri keskpäeval varastati Tartus Turu tänava kohvikus kliendi jope taskust 230 eurot sularaha.

4. septembril varastati Tartus Anne tänava korrusmaja lukustatud trepikojast lukustatud Bottechia jalgratas. Kahju on 260 eurot.

Valgamaa

Avaliku korra raske rikkumine

7. septembri õhtul lõi 35-aastane mees Valgas Aia tänaval 27-aastast tuttavat meest. Keegi vahejuhtumis viga ei saanud. Politsei pidas 35-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Vargus

6. septembri õhtul varastati Valgas Kesk tänava toitlustuskoha eest lukustamata jalgratas Scott. Kahju on 400 eurot.

Viljandimaa

Kehaline väärkohtlemine

Ööl vastu 7. septembrit lõi joobes 22-aastane mees Põhja-Sakala vallas Metsküla eramus 31-aastast eluaaslast. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni. Naine meedikute abi ei vajanud. 1

Võrumaa

Röövimine

8. septembri kella 13 paiku sisenes 34-aastane eesti keelt kõnelev ja oma nägu gaasimaski taha varjav mees Haanjas toidupoodi ning nõudis müüjalt relvataolise esemega ähvardades kassaraha. Esialgsetel andmetel sai mees paarsada eurot kassaraha ning põgenes seejärel sündmuskohalt. Politseioperatsiooni käigus pidas politsei kuriteos kahtlustatava kinni ning toimetas Võru politseimajja. Juhtunu täpsemad üksikasjad selgitatakse kriminaalmenetluse käigus.

Vägivald võimuesindaja vastu

Ööl vastu 6. septembrit sai politsei väljakutse Võrus Jüri tänava kohvikusse, kus joobes 48-aastane mees oli teisi kliente tülitanud ning tüli norinud. Politsei pidas mehe kinni ning toimetas arestimajja, kus viimane muutus agressiivseks ning lõi 56-aastast arestimaja ametnikku. Ametnik viga ei saanud ning ta jätkas teenistust.

Juhtumid piiril

5. septembril kella 17.30 ajal kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunkti saabunud Venemaa numbrimärgiga sõiduautot Mercedes-Benz, kust avastasid vedrujõul avaneva noa, mis on Eestis tsiviilkäibes keelatud. Keelatud ese võeti mehelt ära, talle koostati väärteoprotokoll, misjärel lubati tal oma teekonda jätkata.

6. septembril kella 16 ajal tõkestati Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemine Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kel puudus seaduslik alus riiki sisenemiseks. Kuna piiripunkti saabunud mehe viisa oli kehtetu, vormistati talle riiki sisenemise keeld ning ta saadeti tagasi Venemaale.

6. septembril kella 21.20 paiku kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Läti numbrimärgiga sõiduautot Porche ning avastasid selle salongist tsiviilkäibes keelatud kumminuia. Mees keelatud esemega anti menetlustoiminguteks üle tolliametnikele.

7. septembril kella 19.20 ajal tõkestati Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemine 31-aastasel Ukraina kodanikul, kelle põhjendused reisi eesmärgi kohta ei olnud usaldusväärsed, samuti puudusid tal asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Mehele väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

8. septembril kella 9.30 ajal tõkestati Koidula piiripunktis Eestisse sisenemine 46-aastasel Moldova Vabariigi kodanikul, kel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Mehele väljastati riiki sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

7. septembri öösel tungis Simuna alevikus naaberkorterisse 46-aastane mees ning lõi seal olnud 48-aastasele mehele noaga kõhtu. Ründaja on kahtlustavana kinni peetud.

Vargus

Politseile teatati 7. septembril, et Viru-Nigula vallas Aseri alevikus varastati Kesktänaval asuvast garaažist kaks akutrelli Makita koos laadijaga, kruvikeeraja Makita koos laadijaga, ketaslõikur Milwaukee, gaasikeevitusseade MinarcMig Evo 170 Kemppi, elektriline paadimootor ning kott paaditarvikutega. Kahju on kokku 1600 eurot.

Ida-Virumaa

Omastamised

Politseile teatati, et 5. septembril omastas tundmatu inimene Narvas Tiimani 13 mänguplatsil mobiiltelefoni iPhone 5S. Kahju on 253 eurot.

Politseile teatati, et 7. septembril omastati Narvas Kangelaste prospektil asuva poe tualettruumi unustatud mobiiltelefon iPhone 8. Kahju on 500 eurot.

Kelmus

6. septembril teatas 22-aastane naine politseile, et 4. septembril pettis juhututtav naine temalt Narvas välja 280 eurot.

Kehalised väärkohtlemised

6. septembril lõi Narvas korteris 20-aastane mees oma alaealist venda ja 45-aastast ema ning ähvardas 63-aastast kasuisa noaga.

6. septembril peksis Narvas Kangelaste prospekti korteris 45-aastane mees oma 49-aastast elukaaslast, tekitades naisele füüsilist valu ja kehavigastusi. Mees on kahtlustavana kinni peetud.

7. septembri öösel tuli Sillamäel Gagarini tn korteris 49-aastane mees kallale oma 38-aastasele elukaaslasele, tekitades naisele füüsilist valu ja kehavigastusi.

7. septembril lõi Sillamäel Viru pst kaupluse juures 50-aastast naist tuttav mees, tekitades naisele füüsilist valu ja kehavigastusi.

7. septembril lõi Kohtla-Järvel Estonia pst korteris 62-aastane naine kirvega pähe oma 61-aastasele elukaaslasele.

7. septembril tulid Kiviõlis Keskpuiesteel ühe kortermaja ees kaks tundmatut noorukit kallale 61-aastasele mehele ja 66-aastasele naisele, tekitades neile kehavigastusi ja füüsilist valu.

8. septembril tuli Kohtla-Järve linnas Ahtme mnt korteris 60-aastane mees kallale oma elukaaslasele, 68-aastasele naisele. Mees on kahtlustavana kinni peetud.

8. septembril tuli 41-aastane mees kallale Narvas Energia tn korteris tuttavale 50-aastasele naisele, tekitades talle füüsilist valu ja kehavigastusi. Mees on kahtlustavana kinni peetud.

Ahistav jälitamine

7. septembril teatati politseile, et Narvas jälitab, ähvardab ja sekkub erineval moel 28-aastase naise ellu endine abikaasa, 31-aastane mees.

Ähvardamine

8. septembril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Uus tn kortermaja trepikojas ähvardas 47-aastane mees noaga 32-aastast naist.

Vargused

6. septembril varastas 35-aastane naine, kes on varem korduvalt toime pannud samalaadseid kuritegusid, Jõhvis Tartu mnt asuvast poest alkoholi ja erinevaid toiduaineid. Kahju on 40 eurot. Naine peeti poes kinni.

6. septembril varastas naine Narva-Jõesuus tuttavalt 30-aastaselt naiselt jope, käekella Guess ja pangakaardi. Samal päeval võeti Narva-Jõesuu sularahaautomaadist varastatud pangakaardiga välja 1000 eurot.

Asja rikkumine ja hävitamine

7. septembril pandi Toila vallas Voka külas põllul põlema põhupallid. Esialgne kahju on 10 000 eurot.

Vägivald võimuesindaja vastu

7. septembri öösel sai politsei väljakutse Narvas Rakvere tn asuvasse meelelahutusasutusesse seoses kaklusega asutuse õues. 67-aastane mees ja tema 38-aastane abikaasa ei allunud sündmuskohale saabunud korrakaitsjate korraldustele, mees tõukas politseinikku ja naine küünistas teise politseiniku kätt. Mees ja naine toimetati politseijaoskonda.

Juhtumid piiril

6. septembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel sõiduautoga piiripunkti saabunud 1983. aastal sündinud Ukraina kodanikku. Mehe ütlused reisi eesmärgi kohta olid ebaselged, tal puudusid asjakohased dokumendid ja piisavad rahalised vahendid. Välismaalasele koostati sisenemiskeeld ning saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

6. septembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1984. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Kuna mehel puudus kehtiv viisa või elamisluba, väljastati talle sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

7. septembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestist väljumisel sõiduautoga piiripunkti saabunud 1983. aastal sündinud Valgevene Vabariigi kodanikku. Selgus, et mees viibis Schengeni riikide territooriumil ebaseaduslikult kokku 107 kalendripäeva, neist ühe päeva Eestis. Välismaalasele määrati rahatrahv, kohaldati üheks aastaks sissesõidukeeld ja suunati Venemaa Föderatsiooni.

8. septembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1973. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Kuna naisel puudus kehtiv viisa või elamisluba, väljastati talle sisenemiskeeld ja suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Hiiumaa

Kehaline väärkohtlemine

8. septembril sai politsei teate, et Kärdlas lõi 36-aastane mees oma 25-aastast elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Läänemaa

Kehalised väärkohtlemised

7. septembril sai politsei teate, et Haapsalus lõi 47-aastane mees oma 49-aastast elukaaslast.

7. septembril sai politsei teate, et Haapsalus lõi 42-aastane mees oma 34-aastast abikaasat, kes sai viga.

Pärnumaa

Avaliku korra raske rikkumine

7. septembril sai politsei teate, et Pärnus Mere puiesteel ründasid 18- ja 19-aastased naised 19-aastast naist.

Raplamaa

Avaliku korra raske rikkumine

8. septembril sai politsei teate, et Raplas Tallinna maanteel lõid kaks seni tuvastamata isikut 48-aastast meest.

Kehaline väärkohtlemine

7. septembril sai politsei teate, et Kehtna vallas ründas 37-aastane mees oma 30-aastast elukaaslast.

Vargus

6. septembril sai politsei teate, et Rapla vallas varastati elumaja kõrvalhoonest mopeed. Vargusega tekitati kahju ligi 950 eurot.

Saaremaa

Omavoliline sissetung

6. septembril sai politsei teate, et Kuressaares üritas 33-aastane mees pipragaasi kasutades sisse tungida 43-aastase mehe korterisse. Politsei pidas 33-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.