Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse info (2019-09-03 07:35:56)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 147 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli kolm avaliku korra rasket rikkumist, 42 varavastast kuritegu, sealhulgas üks röövimine ja 33 vargust. Registreeriti 24 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus üks ja sai viga 25 inimest. Joobes juhtide süül juhtus kaks liiklusõnnetust, milles said inimesed viga. Kokku tabati 84 alkoholi- ja kaks narkojoobes sõidukijuhti. Registreeriti 346 väärtegu.

Piirilt väljastati 29 sisenemiskeeldu ning Eestist saadeti välja 6 isikut. Schengeni viisaeeskirja rikuti ühel juhul ning aset leidis ka üks riigipiiri ebaseaduslik ületus. Salakaubaveo juhtumeid avastati kolmel juhul ning piirirežiimi ja dokumendikohustust rikuti kolmel juhul.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

30. augustil teatati, et Tallinnas Võru tänaval lõi 39-aastane mees 39-aastast naist, kes sai viga. Politseinikud pidasid mehe kinni.

30. augustil teatati, et Auru tänaval lükkas 47-aastane mees oma 24-aastase abikaasa uksest välja, mille tulemusel jäi naisel käsi ukse vahele.

30.augustil sai politsei teate, et Kooli tänaval lõi üks naine teist, 50-aastast naist. Politsei kuulas mõlemad osapooled üle.

30. augustil teatati, et Tallinnas tungis seni tuvastamata meesterahvas kallale 28-aastasele mehele ning lõi teda näkku. Kannatanule osutati esmaabi.

31. augustil teatati, et Tallinnas Kopli tänaval meelelahutusasutuses toimunud kakluse käigus sai viga 47-aastane mees. Kahtlustatavana peeti kinni 27-aastane mees, kes viidi jaoskonda.

31. augustil teatati, et seni tuvastamata isik lõi Tallinna kesklinna meelelahutusasutuses talle võõrast 36-aastast meest, kes sai viga.

31. augustil teatati, et 46-aastane mees lõi 26-aastast meest mitu korda rusikaga.

1. septembril teatati, et Mere puiesteel ründas 45-aastane mees 58-aastast meest. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse ja politseinikud viisid ründaja jaoskonda.

1. septembril teatati, et Lootsi tänaval ründas alkoholijoobes 37-aastane mees 35-aastast meest. Politseinikud viisid ründaja jaoskonda.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine

31. augustil teatati, et Kehra linnas peksid seni tuvastamata isikud 29-aastast meest. Mees toimetati haiglasse tervisekontrolli.

Ähvardamine

31. augusti öösel ähvardas Kehra linnas 48-aastane meesterahvas kahte politseinikku relvaga. Isik peeti kinni ja toimetati jaoskonda.

Juhtumid piiril

1. septembril saabusid Tallinna lennujaama Kiievist kuus Ukraina kodanikku: 1990. aastal sündinud mees, 1986. aastal sündinud mees, 1988. aastal sündinud mees, 1991. aastal sündinud naine, 1992. aastal sündinud naine ja 1995. aastal sündinud naine. Isikute reisi eesmärgi kohta antud ütlused olid ebaselged, neil puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ning tingimusi. Samuti puudusid ka osadel neist piisavad rahalised vahendid. Neile koostati sisenemiskeelud ning sobiva lennu väljumiseni viibivad nad Tallinna lennujaama Non-Schengeni alal.

1. septembril saabus Tallinna lennujaama Kiievist 1990. aastal sündinud Ukraina kodanik, kelle elamisloakaart oli alates 19. juulist kehtetuks tunnistatud. Mehele koostati piiril sisenemiskeeld. Kuni sobiva lennu väljumiseni viibib isik Tallinna lennujaama Non-Schengeni alal.

1. septembril saabus Tallinna lennujaama Kiievist 1982. aastal sündinud Ukraina kodanik, kelle reisi eesmärgi kohta antud ütlused olid ebaselged ja tal puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ning tingimusi. Mehele koostati piiril sisenemiskeeld ning kuni sobiva lennu väljumiseni viibib isik Tallinna lennujaama Non-Schengeni alal.

31. augustil saabusid Tallinna lennujaama Ohridist kaks Albaania Vabariigi kodanikku: 2000. aastal sündinud mees ja 1975. aastal sündinud mees. Meestel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Neile koostati piiril sisenemiskeelud ning nad paigutati lennujaama Non-Schengeni alale ootama võimalust tagasilennuks.

30. augustil viis Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalve talituse ametnik läbi illegaalimenetluse 1978. aastal sündinud Ukraina kodaniku suhtes. Naine saabus Eestisse 4. augustil Tallinna lennujaama kaudu. Kuid 22. jaanuaril tunnistas PPA ametnik naisele väljastatud pikaajalise viisa kehtetuks. Naisele tehti ettekirjutus Eestis lahkumiseks.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Vargused

30. augustil teatati, et Tartus Uuel tänaval on sisse murtud korterisse, kus paisati kõik asjad segamini. Kahju on selgitamisel.

Politseile laekus teade, et 26. augustil varastati Kambja vallas Räni alevikus eramu õuelt kaks miniekskavaatori kaevekoppa. Vargusega tekitatud kahju on 1100 eurot.

Valeraha teade

29. augustil avastati Tartus Puusepa tänava ettevõttest võltsimistunnustega 2-eurone münt, mis saadeti ekspertiisi.

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine

Ööl vastu 31. augusti puhkes Otepää vallas Puka alevikus ühiselt alkoholi tarvitanud inimeste vahel tüli, mille käigus joobes 40-aastane mees lõi nii käte kui erinevate esemetega kolme seltskonnas viibinud meest ja ühte naist. Osadele kannatanutele andsid meedikud esmaabi kohapeal, üks viga saanud meestest toimetati tõsisemate vigastuste tõttu haiglasse. Kellegi vigastused eluohtlikud ei ole. Politsei pidas agressiivse mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Vargus

Politseile laekus teade, et 27. augustil varastati Valgas Kesk tänava korterist elektrilisi tööriistu, Samsungi tahvelarvuti, Acer sülearvuti, lauatelefon ja pikendusjuhe. Vargusega tekitatud kahju on 1622 eurot.

Juhtumid piiril

30. augustil kella 17.40 paiku kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunktis Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kel puudus seaduslik alus Eestisse sisenemiseks. Kuna piiripunkti saabunud mehe viisa oli kehtetu, vormistati talle riiki sisenemise keeld ning ta saadeti tagasi Venemaale.

30. augustil kella 17 paiku kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kel puudus seaduslik alus Eestisse sisenemiseks. Talle vormistati riiki sisenemise keeld ning ta saadeti tagasi Venemaale.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargus

31. augustil teatati, et Rakveres Mulla tänaval tungiti sisse ehitussoojakusse ning varastati tööriistu. Kahju on selgitamisel.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

30. augustil teatati, et Kohtla-Järve Oru linnaosas Kase tänaval tungiti kallale 41-aastasele mehele.

30. augustil teatati, et Sillamäel Viru tänaval tungis 24-aastane mees kallale oma 20-aastasele elukaaslasele.

30. augustil teatati, et Sillamäel löödi 44-aastast naist.

31. augustil teatati, et Kohtla-Järvel Aia tänaval asuvas meelelahutusasutuses tekkinud konflikti käigus sai viga 39-aastane mees.

31. augustil teatati, et Kohtla-Järvel Aia tänaval lõi 21-aastane mees oma 30-aastast õde.

31. augustil teatati, et Narvas Viru tänaval lõi 54-aastane mees oma 45-aastast elukaaslast. Politseinikud pidasid kahtlustatava kinni.

31. augustil teatati, et Narvas A. Puškini tänaval lõi 31-aastane mees oma 30-aastast elukaaslast. Politseinikud pidasid kahtlustatava kinni.

1. septembril teatati, et Jõhvis Jaama tänaval tungis 47-aastane mees kallale oma 31-aastasele abikaasale. Naine toimetati haiglasse.

1. septembril teatati, et Narvas Kreenholmi tänaval lõi 27-aastane mees oma 29-aastast elukaaslast. Politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni.

1. septembril teatati, et Narvas Uusküla tänaval tungis 36-aastane mees kallale 26-aastasele mehele.

1. septembril teatati, et Narvas Kangelaste tänaval lõi 39-aastane mees oma 14-aastast kasupoega. Politseinikud pidasid kahtlustatava kinni.

Vargus

30. augustil teatati, et Narvas Kreenholmi tänaval varastati kaks jalgratast. Kahju on 550 eurot.

Arvutikelmused

Augusti alguses helistati 63-aastasele Kohtla-Järve elanikule ning pakuti investeerimisvõimalust. Naine laadis oma arvutisse programmi TeamViewer, millega andis helistajale ligipääsu oma arvutile. Naise pangakontolt kanti raha üle võõrale pangakontole. Kahjusumma on 730 eurot.

Juunis võeti ühendust 56-aastase Kohtla-Järve elanikuga ja pakuti investeerimisvõimalust. Naine kandis võõrale arveldusarvele üle 5245 eurot.

Avaliku korra rasked rikkumised

30. augustil teatati, et Sillamäel Kesk tänaval tungiti kallale 23-aastasele mehele. Kannatanu toimetati haiglasse.

1. septembril teatati, et Narvas Partisani tänaval hammustas 37-aastane mees 29-aastast meest. Politseinikud pidasid kahtlustatava kinni.

Juhtumid piiril

30. augustil saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1987. aastal sündinud Korea Vabariigi kodanik, kes oli Schengeni territooriumil 180-päevase perioodi jooksul juba lubatud 90 päeva viisavabalt viibinud. Piiril väljastati sisenemiskeeld ning mees saadeti tagasi Venemaale.

30. augustil saabusid Narva-1 piiripunkti 1978. aastal ja 1981. aastal sündinud Tadžikistani Vabariigi kodanikud, kellel puudusid piisavad rahalised vahendid riigis viibimiseks. Piiril väljastati sisenemiskeelud ning mehed saadeti tagasi Venemaale.

31. augustil avastas Narva kordoni patrull Narva jõel paadi, mida juhtis 1952. aastal sündinud mees. Mehel mõõdeti alkoholijoove, mis ületas lubatut. Mees ei olnud ka registreerinud oma väljumist piiriveekogule. Mehele määrati rikkumiste eest rahatrahv.

31. augustil saabus Narva-2 piiripunkti 1970. aastal sündinud Ühendkuningriigi kodanik, kelle esemete hulgast avastati 1600 Vene Föderatsiooni maksumärkidega sigaretti ja 1600 maksumärkideta sigaretti. Maksu- ja Tolliamet alustas väärteomenetlust.

31. augustil saabusid Narva-1 piiripunkti 1977. aastal ja 1976. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanikud ja 1995. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kes andsid ebaselgeid ütlusi oma reisi eesmärkide kohta ning kellel puudusid asjakohased dokumendid ja rahalised vahendid riiki sisenemiseks. Piiril väljastati sisenemiskeelud ning mehed saadeti tagasi Venemaale.

31. augustil avastasid Narva kordoni piirivalvurid Narva jõest tähistamata kalapüügivahendi. Kala lasti vette tagasi, mõrd võeti hoiule.

1. septembril saabusid Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1993. aastal sündinud Ukraina kodanik ja 1979. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanik, kes andsid ebaselgeid ütlusi oma reisi eesmärkide kohta ning kellel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks. Piiril väljastati sisenemiskeelud ning mehed saadeti tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Omavoliline sissetung

29. augustil sai politsei teate, et Haapsalus tungis 67-aastane mees lukustamata ukse kaudu 52-aastase naise korterisse.

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine

1. septembril sai politsei teate, et Pärnus Mai tänaval lõi 40-aastane mees oma 39-aastast elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Avaliku korra raske rikkumine

31. augustil sai politsei teate, et Allikõnnu külas lõi 38-aastane mees 36-aastast meest, kes sai viga.

Röövimine

1. septembril sai politsei teate, et Pärnus Rüütli tänaval ründasid kaks seni tuvastamata meest 35-aastast meest ja võtsid temalt mobiiltelefoni Sony. Röövimisega tekitati 35-aastasele mehele kahju ligi 950 eurot.

Vargus

30. augustil alustati kriminaalmenetlus selles, et Pärnus Ranna puiesteel asuva ettevõtte ruumidest varastati alkoholi. Vargusega tekitati kahju ligi 1400 eurot.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine

31. augustil sai politsei teate, et Märjamaa alevis lõi seni tuvastamata mees 57-aastast meest, kes sai viga.

31. augustil sai politsei teate, et Kehtna vallas lõi 42-aastane mees 28-aastast meest, kes sai viga. Politsei pidas 42-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Saaremaa

Kehaline väärkohtlemine

31. augustil sai politsei teate, et Saaremaa vallas lõi 29-aastane mees 52-aastast meest, kes sai viga. Politsei pidas 25-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.