Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Toidutootmise ja keskkonnahoiu vahel tuleb tagada tasakaal ja sidusus (2019-08-14 08:48:32)

Põllumajandus-Kaubanduskoja juhid rõhutasid 13.08.2019.a. kohtumisel keskkonnaminister Rene Kokaga, et Eesti põllumajandusmaa ja mets on oluline ressurss, mille säästlik kasutamine annab riigile võimaluse biomajanduse arendamiseks. Biomajandusel on oluline roll keskkonnahoidlikkuse suurendamisel, aga ka taastumatutest loodusvaradest sõltuvuse ning kasvuhoonegaaside õhkupaiskamise vähendamisel.

"Keskkonnahoid mängib põllumajandus- ja toidutootmises üha olulisemat rolli. Tootjad mõistavad, et vaid heaperemehelik majandamine suudab kindlustada toidutootmiseks vajaliku muldade viljakuse ja teiste ressursside - nagu vee ja õhu - hea seisundi. Ettevõtjate ja riigi koostöös tuleb leida lahendused, mis soodustavad säästlikku tootmist," ütles Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja nõukogu esimees Olav Kreen.

Kreeni sõnul on keskkonnapoliitikas seni keskendutud liiga palju käskudele ja keeldudele, selle asemel peaks seadma arusaadavad ühised eesmärgid ja tegema senisest rohkem strateegilist koostööd. "Tootmise vajaduste ja võimaluste ning keskkonnakaitse vahel tuleb leida mõistlik tasakaal, arvestades, et toidutootmine seisab silmitsi mitmete üha suuremate keskkonnaalaste väljakutsetega -olgu nendeks siis kliimamuutused, bioloogilise mitmekesisuse hoidmine, õhu- ja veekvaliteedi parandamine, säästlik ressursikasutus, ringmajanduse põhimõtete juurutamine jms," rõhutas ta.

Kohtumisel käsitleti erinevaid teemasid - probleemid seoses jäätmepaketi vastuvõtmisega, riigilõivude olulise tõusuga, kompleksloa kohustuse kaotamine veisekasvatuses, haneliste heidutusjahi lubamine, kasvuhoonegaaside heitkoguste vähendamise eesmärkide saavutamiseks vajalikud suured investeeringud põllumajandussektoris ning veeseaduse rakendamise kitsaskohad.



Allikas: Põllumajandus-Kaubanduskoja pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.