Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põnev nädal botaanikaaias! (2019-08-13 09:37:15)

17.08 Ööliblikate vaatlus

Suveõhtud on muutumas hämaramaks ja saabunud paras aeg tutvumaks liblikatega, kes hämarust päikesevalgusele eelistavad. 17. augustil õpime Tallinna Botaanikaaias tundma meie tavalisemaid ööliblikaid ja nende levinumaid rühmi. Vaatame, millised liigid kogunevad valgusele ja millised pigem söödale. Tutvume ööliblikate eluga ka üldisemas plaanis – arutame, miks mingid liigid mingil kindlal aastaajal lendavad, kuidas ja millest nad toituvad, milliseid elupaiku eelistavad. Peatume põgusalt ka sellel, kuidas toimub liblikate areng munast valmikuni ja millised on seosed taimede ja liblikate vahel. Kui ilmastik lubab, alustame ööliblikatega tutvumist kell 21.30 ja lõpetame umbes südaööl. Liblikate uurimise muudab mugavamaks kaasavõetud isiklik taskulamp.

Sissepääsupileti 5 € saab osta kohapeal sularaha eest.

18.08 Töötuba “Iirised ja pojengid”

Pühapäeval, 18. augustil kell 12, ootame kõiki huvilisi botaanikaaeda õpituppa, kus teeme praktiliselt läbi iiriste ja pojengide istutamise.

Kollektsioonide kuraatorid Anne Jaakson ja Heli Russak jagavad nõuandeid, kuidas kodus oma hoolealustega õigesti toimetada ning vastavad korduma kippuvatele küsimustele: kuidas taimi välja kaevata, kui sügavale istutada, kas istutada varju või päikselisse kohta, mida arvestada mulla valikul, kui tihti väetada ning kasta jpt.

Taimekaitsespetsialist Pille Hermann räägib enamlevinud taimehaigustest ja – kahjuritest ning annab nõu, kuidas nendega kodustes tingimustes võidelda.

Pärast õpituba toimub värvikirevaid püsikuid tutvustav ekskursioon.

20.08 Botaanikaaias tutvustatakse Eesti talutaimi

20. augustil korraldab Tallinna Botaanikaaed Eesti taluaedade ja põliste taluaia taimede päeva, kus räägitakse, kuidas meie koduaiad on kujunenud, kuidas jõudsid aeda vanad armsad talulilled, milliseid taimi kasvatati ja millised on siiamaani alles.
„Eesti talutaimede päeva“ ettekanded:

12.00–13.00 „Kuidas talupere endale aia sai” – Anneli Banner, Eesti Vabaõhumuuseumi kuraator
13.00– 15.00 „Mis kasvas vanaema aias. Millised põlised taluaia taimed on siiamaani alles” – Tiia Trolla, OÜ Vanaema Aed
15.00 Taluaedade ja -taimede teemaline vestlusring
Osalejatel on võimalus kaasa osta Tiia Trolla aia maitse- ja ravimtaimi ning põliseid talulilli ning nende seemneid aga ka Hea Loo kirjastuse poolt välja antud Anneli Banneri aiaajaloo raamatut „Eesti aia ajalugu”.

Tallinna Botaanikaaia avamaa on avatud kell 10.00-20.00 ja palmimaja kell 11.00-19.00.
Sissepääs tavahinnaga.

Allikas: Tallinna Botaanikaaia uudiskiri


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.