Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluministeerium toetab Peipsiveere arengut (2019-08-07 08:45:18)


Maaeluminister Mart Järvik kinnitas Peipsiveere arenguprogrammi tegevuskava, mille eesmärk on toetada projekte, mis aitavad piirkonna elujõulisust säilitada. Toetusi määrati rohkem kui 256 000 euro väärtuses.

"Programm aitab tugevdada kohalikku kogukonda, ergutada ja soodustada ettevõtlikkust ning võimendada piirkonna atraktiivsust," ütles maaeluminister Mart Järvik. "Sellega loome täiendavad eeldused inimeste elama ja tööle asumiseks väga huvitava ajalooga Peipsiveere kanti," lisas Järvik.

Tegevuskava raames määrati toetust 18 projektile 256 470 euro väärtuses. Lisaks Peipsiveere piirkonna ja vanausuliste kogukonna elujõulisuse säilitamisele on tegevuskava eesmärk kasvatada kohapealset ettevõtlusaktiivsust ja tõhustada piirkonna turundust.

Noortele suunatud projekti "Peipsiveere Ettevõtlikud Noored 2020" raames õpetatakse Mustvee valla koolides ettevõtlust, inspireeritakse noori osalema äriideede konkurssidel ning luuakse eeldused õpilasfirmade asutamiseks.

Toetust leidsid ka MTÜ Avijõe Seltsi projekt "Avinurme kitsarööpmeline raudtee kui elav ajalugu turismis" ning MTÜ Sibulatee projekt "Sibulatee sündmused ja lood nähtavaks". Samuti toetatakse Kasepää küla projekti ühistegevuse edendamiseks ja kogukonna paremaks sidumiseks.

Programmi rakendatakse altpoolt tuleva algatuse põhimõttel. Programminõukogu koosneb suurel määral piirkonna esindajatest, kes on kõige paremini kursis kohalike arengueeldustega. Programminõukogu liikmed on Ida-Virumaa Omavalitsuste Liidu, Jõgevamaa Koostöökoja, Jõgevamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskuse, Peipsi-Alutaguse Koostöökoja, Tartumaa Omavalitsuste Liidu, Tartumaa Arendusseltsi, Setomaa Liidu ning Maaeluministeeriumi esindajad.

Teavet Peipsiveere arenguprogrammi, sh selle tegevuskava kohta, saab Riigi Tugiteenuste Keskuse kodulehelt www.rtk.ee ja Maaeluministeeriumi kodulehelt https://www.agri.ee/et/eesmargid-tegevused/maaettevotlus-ja-maaelu/regionaalprogrammid.

Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.