Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse info (2019-07-30 07:55:52)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 157 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli kaks avaliku korra rasket rikkumist, 47 varavastast kuritegu, sealhulgas 38 vargust (kolm eluruumidest; kolm sõidukitest). Registreeriti 20 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus kaks inimest ning sai vigastada 24. Tabati 84 alkoholi- ja kolm narkojoobes sõidukijuhti. Registreeriti 805 väärtegu.

Piiril väljastati 24 sisenemiskeeldu, Eestist saadeti välja kaks inimest. Tuvastati kolm Schengeni viisaeeskirja rikkumist ja neli riigipiiri ebaseaduslikku ületamist.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

26. juulil teatati, et Viru tänaval lõi 19-aastane mees korduvalt 26-aastast meest. Kannatanu toimetati haiglasse.

26. juulil teatati, et Raua tänaval toimus rüselus 20-aastase ja 18-aastase mehe vahel. Üks noormeestest toimetati haiglasse ning teine politseijaoskonda.

26. juulil teatati, et Lasnamäel Kalevipoja tänaval ründasid kolm seni tuvastamata isikut 23-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

26. juulil teatati, et Lasnamäel Kihnu tänaval asuvas korteris ründas 36-aastane mees oma abikaasat, 34-aastast naist ja talle tuttavat 32-aastast naist. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

26. juulil teatati, et Raekoja platsis ründas seni tuvastamata mees 18-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

26. juulil teatati, et Kollase tänaval ründas mees 60-aastast meest. Politseinikud toimetasid kannatanu jaoskonda.

26. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Pelguranna tänaval asuvas korteris ründas 21-aastane mees omale tuttavat 44-aastast meest. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes.

26. juulil teatati, et Mustamäel A. H. Tammsaare teel asuvas korteris toimus konflikt elukaaslaste vahel. Kannatada sai nii 19-aastane naine kui ka 22-aastane mees. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes.

Ööl vastu 27. juulit teatati, et 36-aastane naine lõi Põhja-Tallinnas Paagi tänaval 53-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid 36-aastase naise kinni.

Ööl vastu 27. juulit teatati, et Lasnamäel Vikerlase tänaval asuvas meelelahutusasutuses löödi 54-aastast meest ja tekitati talle valu.

27. juulil teatati, et Kesklinnas Tatari tänaval toimus konflikt alkoholijoobes 30-aastase mehe ja samuti alkoholijoobes 26-aastase mehe vahel. Politseinikud toimetasid vanema mehe kainenema.

27. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Kopli tänaval löödi 44-aastast naist.

28. juulil teatati, et Lasnamäel Raadiku tänaval ründas 20-aastast naist temale tuttav mees. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse.

28. juulil teatati, et Lasnamäel Peterburi teel ründas narkojoobes 31-aastane mees klaaspudeliga 42-aastast meest. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse. Politseinikud pidasid ründaja kinni ja toimetasid jaoskonda.

28. juulil teatati, et Pärnu maanteel ründas 34-aastane mees oma abikaasat, 33-aastast naist. Kiirabi toimetas kannatanud haiglasse ja politseinikud paigutasid mehe arestikambrisse.

28. juulil teatati, et Lasnamäel Mahtra tänaval ründas 31-aastane mees oma endist elukaaslast, 22-aastast naist. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

28. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Tuulemaa tänaval toimus kähmlus 27-aastase, 35-aastase ja 55-aastase mehe vahel, mille käigus tekitasid nad üksteisele kehavigastusi. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

28. juulil teatati, et Lasnamäel Läänemere teel asuvas korteris tekkis konflikt abikaasade vahel, mille käigus alkoholijoobes 37-aastane mees ründas 38-aastast naist. Kannatanu toimetati haiglasse.

Harjumaa

Avaliku korra rikkumine

28. juulil teatati, et Kurkse külas oli kuulda automaadist laskmist. Politseinikud kontrollisid teataja naabertalu ja ümbritsevat piirkonda, kuid relva ega võimalikku tulistajat ei leitud.

Kehalised väärkohtlemised

26. juulil teatati, et Haberneeme alevikus ründas alkoholijoobes 21-aastane mees oma elukaaslast, 23-aastast naist. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse ning politseinikud viisid ründaja jaoskonda.

26. juulil teatati, et Maardu linnas ründasid seni tuvastamata mehed 39-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Ööl vastu 27. juulit teatati, et alkoholijoobes 49-aastane mees lõi Saku vallas Roobuka külas oma abikaasat, 50-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

27. juulil teatati, et 27-aastane naine lõi Loksal oma endist elukaaslast, 24-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Konflikti juures viibis alaealine laps.

27. juulil teatati, et alkoholijoobes 51-aastane mees lõi Maardus oma elukaaslast, 48-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

27. juulil teatati, et Maardus toimus konflikt ühiselt alkoholi tarbinud elukaaslaste vahel, mille käigus lõi mees 47-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi.

28. juulil teatati, et Loo alevikus ründas 65-aastast meest temale tuttav mees. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Looma julm kohtlemine

27. juulil teatati, et Maardus Haigla tänaval lasti õhupüssist maha kodukass.

Juhtumid piiril

26. juulil saabusid Moskvast Tallinna lennujaama neli India kodanikku, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Meestele väljastati sisenemiskeeld ja nad lendasid tagasi Moskvasse.

26. juulil saabusid Kiievist Tallinna lennujaama kuus Ukraina kodanikku, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid, kahel ka piisavad elatusvahendid. Meestele väljastati sisenemiskeeld ja nad lendasid Minskisse.

26. juulil kontrollis Põhja prefektuuri Tallinna kordoni merepääste- ja patrulligrupi patrull Tallinna lahel väikealust Yamaha, mida juhtis 1988. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodanik. Mees juhtis jetti omamata jetijuhi tunnistust või väikelaeva juhtimise õigust. Talle koostati veesõiduki juhtimiselt kõrvaldamise otsus ning määrati rahatrahv 25 trahviühikut, summas 100 eurot. Kuna juht esitas kontrolliks teisele isikule kuuluva rahvusvahelise väikelaevajuhi tunnistuse, koostati talle vallasasja hoiulevõtmise protokoll. Juhtumit menetleb Põhja prefektuuri piiri-ja migratsioonijärelevalvetalitus.

27. juulil avastati Tallinna lennujaama julgestuskontrollis reisija käsipagasist kasteet. Sündmuskohale suundunud Tallinna piiripunkti patrull tuvastas, et kasteet oli 1995. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodaniku pagasis. Mehele edastati kutse väärteoasja arutamiseks. Isik lahkus oma lennuga Londonisse.

28. juulil saabus Kiievist Tallinna lennujaama Ukraina kodanik, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid ja piisavad elatusvahendid. Mehele väljastati sisenemiskeeld ja ta viibib lennujaama kinnisel Non-Schengeni alal kuni tagasilennuni.

28. juulil leiti Tallinna sadamas Ukraina kodaniku juhitud sõiduautost tsiviilkäibes keelatud elektrišokirelv. Piirivalvurid koostasid väärteoprotokolli ja võtsid relva hoiule.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Kehalised väärkohtlemised

26. juuli õhtul sai politsei väljakutse Jõgeva valda maja juurde, kus 31-aastane mees lõi ühise alkoholi tarvitamise käigus oma tuttavat, 31-aastast meest. Politsei pidas lööja kuriteos kahtlustatavana kinni.

27. juuli öösel sai politsei väljakutse Jõgeva valda korterisse, kus 37-aastane mees lõi ühise alkoholi tarvitamise käigus oma 36-aastast naist. Naine arstiabi ei vajanud. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni ja viis ta esialgu kainenema.

Omavoliline sissetung

28. juulil avastati, et Jõgeval Suurel tänaval on sisse murtud korterisse, esialgsel vaatlusel midagi ei varastatud. Üksikasjad on selgitamisel.

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

26. juulil sai politsei väljakutse Elvas Kirde tänavale, kus omavahel kakles seltskond inimesi. Politsei toimetas sündmuskohalt kainenema 16-aastase neiu, 15-aastase noormehe ja 28-aastase mehe. Kannatanule, 36-aastasele mehele anti esmaabi. Kuriteos kahtlustatavana peeti kinni 28-aastane mees.

27. juulil sai politsei väljakutse Tartus Tiigi tänavale majja, kust leiti 58-aastane noahaavaga joobes mees. Kannatanu viidi haiglasse, tema seisund ei ole eluohtlik. Lööja isik on selgitamisel.

28. juulil sai politsei väljakutse Tartus Näituse tänaval majja, kus 26-aastane joobetunnustega mees olevat vägivallatsenud ühe naise kallal. Üksikasjad on selgitamisel.

28. juulil sai politsei väljakutse Tartus Ravila tänaval korterisse, kus 24-aastane mees lõi oma 16-aastast elukaaslast. Üksikasjad on selgitamisel.

Avaliku korra raske rikkumine

26. juulil sai häirekeskus mitu kõnet teatega, et Kaagvere külas kooli territooriumil on pomm. Politsei selgitas, et ohtu kellelegi ei olnud, tegu oli valeväljakutsega. Asjaolude selgitamiseks viidi jaoskonda neli erikooli kasvandikku. Üksikasju selgitatakse kriminaalmenetluses.

Vargused

Politseile laekus teade, et 24. juulil varastati Tartus Ringtee tänaval kauplusest robotmuruniiduk Grouw. Kahju on 600 eurot.

27. juulil avastati, et Tartu vallas Lähte alevikus on akna kaudu sisse murtud majja ning varastatud basskitarr ja helipult. Kahju on umbes 700 eurot.

27. juulil varastati Tartus Koidu tänaval korterist lahtise akna kaudu laual olnud sülearvuti Asus. Kahju on umbes 800 eurot.

Viljandimaa

Vargused

26. juulil avastati, et Viljandis Kaalu tänaval sõiduautost on varastatud mobiiltelefon One Plus. Kahju on umbes 550 eurot.

28. juulil püüti Viljandis Tasuja puiesteel baarist varastada kastitäis veini väärtusega umbes 200 eurot. Turvatöötajad pidasid sündmuskohal kinni kaks meest. Politsei leidis nende juurest narkokahtlast ainet, mis saadeti ekspertiisi. Politsei viis mõlemad, 36-aastase ja 38-aastase mehe esialgu kainenema.

Juhtumid piiril

27. juulil sattus Räpina vallas Uhtinõna väinas madalikule mootorpaat viie isikuga pardal. Mehikoorma piirivalve kaatripatrull tõmbas paadi madalikult lahti. Paadijuht selgitas, et päike olevat silma paistnud nõnda, et ta ei näinud õigesti navigeerida ja nii sattuski madalikule.

27. juulil avastasid piirivalvurid Saarepera traaversil kalda lähedal kanuu, mida juhtinud mees ei olnud registreerinud nõuetekohaselt piiriveekogule minekut. Piirivalvurid selgitasid kehtivaid nõudeid ning kuna eakas mees oli nähtavalt väsinud, soovitati tal oma ohutuse tagamiseks teha puhkepaus. Mees rääkis, et suundub Jõepera sadamast Vasknarva sadamasse. Mees läks puhkealale, et pärast energia taastumist järgmisel hommikul matka jätkata.

28. juulil pukseeris Värska piirivalve kaatripatrull Pihkva järvelt sadamasse kütuse lõppemise tõttu hätta sattunud parve, mille pardal oli kümme inimest. Arstiabi hättasattunutest keegi ei vajanud.

28. juulil ületas üks paat Lämmijärvel ebaseaduslikult ajutise kontrolljoone Eestist Venemaa Föderatsiooni ja tagasi. Paati juhtinud 1961. aastal sündinud mehele määrati piiririkkumise eest rahatrahv.

28. juulil ületas üks paat Lämmijärvel Kolpino saare juures ebaseaduslikult ajutise kontrolljoone Eestist Venemaa Föderatsiooni. Venemaa Föderatsiooni piirivalve pidas piiririkkujad kinni, paadi olid kolm Eesti Vabariigi kodanikku.

28. juulil avastasid piirivalvurid Peipsi järvel aluse, mis ei olnud piiriveekogule minekut nõuetekohaselt registreerinud. Rikkumise eest määrati rahatrahv.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

Ööl vastu 28. juulit löödi Haljala vallas Rakvere teel asuva maja juures 31-aastast meest rusikaga näkku.

Vargus

27. juuli õhtul varastati Võsu alevikus toimunud üritusel piletimüügilaualt 400 festivali käepaela ja mobiiltelefon Samsung A7. Kahju kokku on 16 300 eurot. Varguse toimepanemises kahtlustatavana peeti kinni 22-aastane mees.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

26. juuli õhtul lõi 49-aastane mees Kohtla-Järvel Päikese tänaval asuval aiamaal 45-aastast abikaasat näkku.

Politseile laekus teade selle kohta, et 28. juuli hilisõhtul lõi 40-aastane mees Narvas Rakvere tänaval asuva maja korteris 39-aastast elukaaslast. Mees peeti kahtlustatavana kinni.

23. juuli õhtul lõi mitmel korral 50-aastane mees Kohtla-Järvel Sakala tänaval asuva maja korteris endist elukaaslast, 48-aastast naist. Mees peeti kahtlustatavana kinni.

Ööl vastu 28. juulit lõi 42-aastane mees Narva-Jõesuus Vabaduse tänaval asuvas hotellis oma endist abikaasat, 30-aastast naist. Mees peeti kahtlustatavana kinni.

Ööl vastu 27. juulit löödi Narva-Jõesuus Pargi tänaval asuva baari juures 32-aastast meest mitmel korral näkku.

27. juuli hilisõhtul löödi Narva-Jõesuus Aia tänaval 19-aastast noormeest näkku.

Ähvardamised
27. juuli varahommikul ähvardas 30-aastane mees Kohtla-Järvel Outokumpu tänaval asuva maja juures endist elukaaslast, 33-aastast naist.

26. juuli hilisõhtul ähvardas 39-aastane mees tapmisega Kohtla-Järvel Endla tänaval asuva maja korteris 36-aastast abikaasat. Mees peeti kahtlustatavana kinni.

Röövimine

Ööl vastu 27. juulit rööviti Narva-Jõesuus Raja tänaval asuva maja juures 36-aastaselt mehelt kott, kus olid rahakott, panga- ja kliendikaardid, dokumendid, võtmed. Kahju kokku on 124 eurot.

Asja rikkumine

Ööl vastu 27. juulit läks põlema sõiduauto Škoda Superb, mis seisis Narva-Jõesuus Pargi tänaval asuva maja juures. Kahju on 15 000 eurot.

Juhtumid piiril
27. juulil kontrollisid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse liinibussiga saabunud Ukraina kodanikku, kellel puudusid asjakohased dokumendid ja piisavad elatusvahendid reisi eesmärgi õigustamiseks. Mehele koostati sisenemiskeeld ning suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

28. juulil kell 11.26 toimus Narva jõel paadiga ajutise kontrolljoone ületus Eesti Vabariigist Venemaa Föderatsiooni ja tagasi. Vasknarva kordoni toimkond pidas kontrolljoone ületanud aluse kinni. Paadis oli kaks inimest, kellele määrati rahatrahv.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehalised väärkohtlemised

27. juulil sai politsei teate, et Haapsalus Tamme tänava korteris tungis 43-aastane mees kallale 67-aastasele mehele, kes sai viga. Politseinikud toimetasid 43-aastase mehe esialgu kainenema.

28. juulil sai politsei teate, et Palivere alevikus lõi 46-aastane mees 43-aastast naist, kes sai tervisekahjustusi.

Pärnumaa

Kehalised väärkohtlemised

26. juuli alustati kriminaalmenetlus selles, et eelmise päeva õhtul tungis Pärnus Tammsaare puiesteel majutusasutuses 54-aastane mees kallale 45-aastasele ja 61-aastasele naisele, kes said viga. Politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni.

27. juulil sai politsei teate, et Lääneranna vallas lõi 55-aastane mees tekkinud konflikti käigus talle tuttavat 31-aastast meest, kes sai viga.

27. juulil sai politsei teate, et Pärnus Oja tänava korteris lõi 44-aastane mees oma 44-aastast elukaaslast, kes sai viga. Politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni.

Vargus

28. juulil sai politsei teate, et Pärnus Suur-Jõekalda tänaval varastati korterelamu juures rattahoidlast ära lukustatud valget värvi naiste jalgratas City Line Angel Romet. Vargusega tekitati varalist kahju 250 eurot.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine

28. juulil sai politsei teate, et Kohila alevikus korterelamu trepikojas lõi 28-aastane mees 24-aastast meest.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.