Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluministeeriumi 29. nädala eelinfo (2019-07-15 08:47:23)

Esmaspäev, 15. juuli

· Maaeluminister Mart Järvik, põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Marko Gorban, kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsler Siim Tiidemann ning välissuhete ja eurokoordinatsiooni osakonna nõunik Teve Kink osalevad Brüsselis toimuval Euroopa Liidu põllumajandus- ja kalandusministrite nõukogu istungil.

Teisipäev, 16. juuli

· Kell 13.00 toimub Maaeluministeeriumis arutelu erimärgistusega kütuse teemal. Maaeluminister Mart Järviku eestvedamisel arutatakse põllumajandussektori esindajatega eriotstarbelise diislikütuse kasutamise ümberkorraldamist.

Neljapäev, 18. juuli

· Kell 10.00 osaleb Maaeluminister Mart Järvik valitsuse istungil ning kell 14.00 kabineti nõupidamisel.

Reede, 19. juuli

· Kell 11.00 kohtub maaeluminister Mart Järvik Kaunissaare Põllumajandusloomade Kogumiskeskuses (Anija, Harjumaa) Eesti Lihaveisekasvatajate Seltsiga.

Laupäev, 20. juuli

· Kell 14.00 toimub Võrumaal, Maamehe golfi talus avatud talude päeva avaüritus. Avaüritusel tervitavad külalisi maaeluminister Mart Järvik ning Põllumajandusuuringute Keskuse, Eestimaa Talupidajate Keskliidu ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja esindajad.

Muusikalise tervitusega astub üles Lasva Meeskoor ja tantsuga tervitab võimlemisklubi Janika. Kohapeal saab sõita hobukaariku ning ponidega ja mängida maamehe golfi, kehakinnituseks pakutakse koduleiba, veisekotlette otse grillilt, kaerakilet, saviahju pitsat ja kohalike Vana-Võromaa tootjate toodangut. Suu teeb magusaks Tordi Kiirabi ning üritusele paneb punkti Alen Veziko kontsert karjakoplis. Üritus on kõigile tasuta.

Pühapäev, 21. juuli

· Kell 10.00-17.00 toimub viies üle-eestiline avatud talude päev, kus on avatud üle 300 talu, põllumajandustootmise ja maaettevõtte. Üle poolte osalevatest taludest on avatud ka juba 20. juulil. Täpsemat infot talude avamisaegade kohta leiad www.avatudtalud.ee.

Samuti on talud välja toodud paberkaartidel, mida leiab Circle K ja Alexela tanklatest, Selveri poodidest ja Elroni rongidest. Kohale aitab sõita mobiilirakendus Navicup. Avatud talude päeval ootavad külalisi nii suuremad farmid kui ka väiksemad majapidamised, turismi- ja käsitöötalud, põnevad loomad ja taimed, vinge põllumajandustehnika, päris talutoit, ekskursioonid, töötoad ja veel palju toredat. Avatud talude päev annab hea võimaluse näha, kuidas kasvab ja valmib kodumaine toit, mida kujutab endast üks tänapäevane talupidamine või põllumajandusettevõte ning kui mitmekesine on Eesti maaelu.



Allikas: Maaeluministeeriumi teade




Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.