Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ilmus Eesti loodust tutvustav venekeelne ajakiri Gorizontõ Estonii (2019-06-28 07:43:50)

Iga-aastase venekeelse kogumiku Gorizontõ Estonii äsja ilmunud number on pühendatud Eesti tihedamini asustatud piirkonna -Põhja-Eesti loodusele, kultuurile ja ajaloole, kuid sisaldab ka muid kirjutisi Eesti rikkalikust loodusest. Mahukas 96-leheküljeline kogumik põhineb peamiselt tõlkeartiklitel ajakirjast Eesti Loodus, aga sellest leiab ka originaalkirjutisi. Venekeelsetel koolidel ja kultuuriseltsidel on võimalus tellida tänavust ajakirjanumbrit tasuta, seda on võimalik osta ka ajakirjanduse müügipunktidest üle Eesti. Kogumik ilmub keskkonnainvesteeringute keskuse toetusel.

Põhja-Eesti loodus ja ajalugu pakub turistidele suurt huvi. Sellest numbrist saame lugeda näiteks Saartneemest, ühest kuulsamast kaptenite külast Käsmus Lahemaa rahvuspargis, Jussi nõmmest Kõrvemaal, mis on rahva hulgas tuntud ka polügoonina, või siis ainulaadsetest Agusalu kriivadest Ida-Virumaal.

Kogumikus tutvustame ka aasta lindu öösorri ja jõesilmu, keda enamik on seni tundnud eelkõige peolauatoiduna. Imetajafaunast tutvustame ilvest, kes elab inimese läheduses, ajades omi asju. Taimedest on vaatluse all kõrvenõges ja meie looduslikud mündid, aga ka igapäevast tuttav porgand. Ühtlasi tutvustame looduse vaatlemise uusi võimalusi ning invasiivsete taimeliikide tõrje tulemusi.

Ajaloo ja kultuuriloo valdkonnast käsitleme pikemalt Kohtla-Järve nime kujunemise lugu, mis Eestis on küllaltki erandlik: see ei olegi lähtunud kunagisest mõisa nimest. Luulehuvilistele võiks pakkuda huvi vene poeedi Igor Severjanini tegevus Eestis. Ta tõlkis Eesti luuletajate teoseid vene keelde ning käis aastakümneid suvitamas Põhja-Eestis Toilas.

Meri on ajalooliselt olnud Eesti rannarahva toitja. Merekultuur on aja jooksul tugevasti muutunud, ent kõigest hoolimata on see endiselt elus. Kas me adume, et oleme muu hulgas selle kultuuri kandjad ja arendajad praegusel ajal? Sellest kõneleb üks esimesi artikleid uues Gorizontõ Estonii numbris.

Gorizontõ Estonii ajakirja on võimalik osta paber- ja e-väljaandena veebipoest (www.loodusajakiri.ee/pood) ja ajakirjanduse müügipunktidest üle Eesti (www.loodusajakiri.ee/gorizonto-estonii-muugikohad).

Venekeelsed koolid ja kultuuriseltsid saavad tellida tänavust ajakirja tasuta. Selleks on vaja saata kooli nimi, aadress ja kontaktisik aadressil loodusajakiri@loodusajakiri.ee. Gorizontõ Estonii kogumikku on MTÜ Loodusajakiri välja andnud alates 2003. aastast. Lisaks oleme alates 2001. aastast välja andnud ajakirju Eesti Loodus, Eesti Mets, Horisont ja Loodusesõber, artiklikogumikku "Lehed ja tähed", "Looduse raamatukogu" väljaandeid, loodushäälte heliplaate ja loodusteemalisi rakendusi nutiseadmetele.


Allikas: MTÜ Loodusajakiri pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.