Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti ja Kasahstani koostöölepe loob head võimalused tõuloomakasvatajatele (2019-06-25 09:16:18)


Foto: Maaeluministeerium

23.06 allkirjastasid maaeluminister Mart Järvik ja Kasahstani asepõllumajandusminister Gulmira Isajeva koostööleppe põllumajanduse valdkonnas, muu hulgas arutati võimalusi tõuloomade ekspordi ja teaduskoostöö osas.

"Kasahstan plaanib lähiaastatel osta välismaalt miljon tõulooma, mis oleks Eesti tõuloomakasvatajatele hea võimalus," ütles maaeluminister Järvik. Kasahstani esindajad kinnitasid valmisolekut aidata Eesti tõuloomakasvatajaid, kel on soov viia loomi Kasahstani ning aidata kaasa, et ei oleks tehnilisi barjääre.

Samuti ollakse huvitatud Eesti digikogemusest, EL-i reformikogemust, seda eriti ettevõtete harmoniseerimisel EL-i seadusandlusega. Lisaks sellele tunneb Kasahstan huvi koostöö vastu Eesti ülikoolidega, seda nii üliõpilaste ja õppejõudude vahetuse mõttes kui ka õppekava koostamisel.

Maaeluminister Mart Järvik on visiidil Roomas, kus osales kolmandal Aafrika Liidu ja Euroopa Liidu põllumajandusministrite kohtumisel ja ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsiooni (FAO) konverentsil. Minister kohtub lisaks Kasahstanile ja Ukrainale ka Alžeeria, Egiptuse, Filipiinide ja Tuneesia delegatsioonidega.

Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.