Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei soovitab: kuidas looduses eksides käituda (2019-06-10 08:50:44)


Kuumad ilmad meelitavad nädalavahetusel metsa ja mujale neidki, kelle jaoks looduses liikumine pole argioskus. Politsei meenutab, millega arvestada loodusesse minnes ning kuidas käituda, kui olete eksinud.

Ennekõike tuleks kaasa varuda piisavalt joogivett, et vältida olukorda, kus enesetunne halveneb kuumakraadide toel sedavõrd, et satute maastikul hätta. Seepärast on ka soovitatav liikuda looduses mitmekesi koos. Juhul, kui keegi vajab abi, saavad kaaslased ise abi osutada või kiirelt hädaabinumbril abi kutsuda. Olenemata teekonna pikkusest, võtke igal juhul kaasa täis laetud akuga mobiiltelefon. Nii saate aegsasti abi kutsuda ning vajadusel saab politsei teie asukohta telefoni asukohta positsioneerides ka kiiremini tuvastada.

Hätta sattudes helista 112

Kui eksite või satute maastikul hätta ning tunnete, et olete ohus, andke sellest aegsasti hädaabinumbril 112 teada. Politsei käivitab otsingud, kaasab vajamineva tehnika ja vajadusel ka vabatahtlikud otsijad.

Igal abivajajal ja tema lähedastel on oluline teada, et hättasattunud leidmine ja päästmine, selleks kasutatud tehnika ja ka vabatahtlike panus on neile igal hetkel tasuta.

Liikvel on petuskeem

Nimelt on politseini jõudnud mitmed teated, kus end vabatahtlikuna esitlenud inimene on ära kasutanud lähedaste emotsionaalselt rasket seisu ning küsinud neilt kadunud inimese otsingu läbiviimiseks raha. Skeem on selline, et lähedastele jäetakse eksitav mulje nagu politseilt ei tasu abi loota ning rahaline makse vabatahtlikele on vältimatu selleks, et nemad mingeidki otsingutegevusi läbi viiks.

Nii rõhutakse lähedaste süütundele, et kui nad raha ei maksa, võib neile kallis inimene jääda leidmata või tema elu päästmata. Politsei rõhutab, et kellelgi ei ole kohustust raha maksmiseks, sest kadunud inimeste otsingutele kaasatud jõud ja tehnika, sealhulgas vabatahtlike panus maastikuotsingutel on igale abivajajale ja tema lähedastele tasuta.

Looduses eksides:

  • Kutsu abi hädaabinumbril 112. Abi kutsumiseks ei pea olema kõneaega- hädaabinumbrile helistamine on tasuta.
  • Kui telefon näitab, et levi ei ole, eemaldage telefonist SIM kaart. Sellisel juhul otsib telefon lähimat kõneoperaatorit.
  • Kui olete väsinud või ei tunne ennast hästi, ärge liikuge pikemalt ringi. Istuge lagedamale alale, siis on ka otsijatel teid kergem leida.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.