Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Laupäeval avatakse Tartus rattaringlus (2019-06-07 07:06:29)


8. juunil kell 12-15 toimub kesklinnas kaubamaja juures asuvas rattaringluse parklas rattaringluse avapidu.
Kell 12.15 saab rattaid laenutada juba kõikidest parklatest.

Rattaringluse avab Tartu linnapea Urmas Klaas ning esineb rattakellade ansambel. Võimalus on teha proovisõitu ning Tartu Linnatranspordi töötajad aitavad huvilistel kontot registreerida ja rattaid laenutada. Kaubamaja pargis on Maanteeameti korraldatud õppesõidurada ja jagatakse infot jalgrattaga ohutult sõitmise kohta.

Linnapea Urmas Klaasi sõnul on tänase seisuga rattaringlusega liitunud üle 9000 inimese. "Mul on hea meel, et nii lühikese ajaga on ligi kümnendik tartlasi registreerinud end rattaringluse kasutajaks. See näitab, et rattaringlus on linlaste seas väga oodatud."

Avamisperioodil pakub linnavalitsus huvilistele ka soodustusi. Kuni 8. juunini end kasutajaks registreerinud saavad esimesed kolm kuud tasuta sõiduõigust ning 9.-30. juunil kasutajaks registreerinud saavad ühe kuu tasuta sõiduõigust. Tasuta sõiduõigus tähendab, et perioodipiletit ei pea ostma ja kõik kuni 60-minutilised sõidud on tasuta. Rattaringluse konto saab registreerida veebilehel http://ratas.tartu.eevõi mobiilirakenduses Tartu Smart Bike.

Abilinnapea Raimond Tamm julgustab tartlasi ennast juunikuus kasutajaks registreerima ning ülelinnalist rattaringlust proovima. "Uudsete võimaluste kasutamisel on sageli kõige keerulisem astuda just see esimene samm, sest kui kasutajaks registreerimine on tehtud ja esimesed sõidud sõidetud, siis edasi on kõik juba palju lihtsam ning igaüks saab reaalse kogemuse pinnalt otsustada, milliseid igapäevaseid liikumisi on võimalik Tartus rattasadulas sooritada," lisas Tamm.

Nagu uute arendustega ikka, on ka rattaringluse infosüsteemis ilmnenud mõningaid tehnilisi tõrkeid, mille lahendamisega tegeletakse aktiivselt. Tartu linnavalitsus soovitab kõigil seni registreerunud kasutajatel üle kontrollida, kas nende konto sai lõpuni registreeritud.

Tehniline tugi ja nõustamine E-R kell 7-20 ja L-P kell 11-19 telefonil 5305 5000, info@ratas.tartu.ee. Operatiivset infot võib leida ka Tartu linna Facebookist.

Tartu rattaringlus koosneb 750 jalgrattast ja 69-st üle linna paiknevast parklast. 510 ratast on elektrilised ja ülejäänud 240 on tavarattad.

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.