Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Narkokoerte kutsemeisterlikkuse võistlustel näitas parimaid oskusi teenistuskoer Lustig Estrelle (2019-06-06 07:38:34)


Läti piirivalvemeeskond


5. juunil  lõppesid Saaremaal kolm päeva väldanud narkokoerte kutsemeisterlikkuse võistlused. Kokku osales võistlustel 26 koerajuhti ja teenistuskoera Eestist, Lätist, Leedust, Soomest ja partnerasutustest.

Võistlejail tuli teenistuskoera abil teostada otsinguid nii maastikul, siseruumides kui ka transpordivahendis ja leida üles sinna peidetud ese. Samuti esitlesid koerad kuulekust: näidata sai kõrvalkõnni, istumise, lamamise, pöörete tegemise, takistusraja läbimise ning muude kuulekusülesannete oskusi. Võisteldi nii individuaal- kui ka meeskondlikus arvestuses.

Individuaalarvestuses saavutas esikoha sõjaväepolitsei teenistuskoer Lustig Estrelles koos koerajuht Erlich Vahteriga.Teisele kohale tuli teenistuskoer Fire koos koerajuht Kristine Solnercikaga Läti piirivalvest ning kolmanda koha said teenistuskoer Mauras ja koerajuht Raimondas Girnis Leedu piirivalvest.

Meeskondlikus arvestuses saavutas esikoha Läti piirivalve meeskond, kuhu kuulusid teenistuskoerad Sherry ja Fire ning koerajuhid Liga Zake ja Kristine

Solnercika. Teise koha pälvis Läti politsei meeskond, mille moodustasid teenistuskoerad Vatson Ogershlos ja Darwin ning koerajuhid Gints Vuškans ja Ilze Fogele. Kolmandale kohale tuli Politsei- ja Piirivalveameti Põhja prefektuuri võistkond, kuhu kuulusid teenistuskoerad Elis ja Cherry koos koerajuhtide Aljona Nestriki ja Rimma Soosaarega.

Võistluste peakorraldaja, Kuressaare politseijaoskonna vanemkoerajuht Silvar Rattas jäi kolm päeva kestnud mõõduvõtuga rahule. "Võistlus oli päris tasavägine ja usun, et huvitav ning arendav kõigi osalejate jaoks," sõnas ta.

Võistlusülesannetes oli võrreldes varasemaga ka mitu põnevat muudatust. "Kui tavapäraselt on transpordivahendist otsimine tähendanud eseme otsimist autost, siis seekord tuli koerajuhtidel teenistuskoerte abiga otsida peidetud narkootilist ainet hoopis kaatri pealt. Siseruumides tuli aga peidetud ese leida Kuressaare lennujaama pagasilindil liikuvatest kohvritest. Ka sellist lähteülesannet ei ole meil eelnevatel aastatel olnud," rääkis Rattas.

Lääne prefekt Kaido Kõplas märkis, et võistlusmoment on vahelduseks igapäevatööle väga oluline. "Võistlused andsid koerajuhtidele ja teenistuskoertele suurepärase võimaluse näidata oma oskusi ning jagada õpitut ja kogemusi kolleegidega," ütles Kõplas.

Narkokoerte kutsemeisterlikkuse võistlused toimusid juba kümnendat korda. Võistlusi korraldas Politsei- ja Piirivalveamet koostöös Sisekaitseakadeemia teenistuskoerte koolituskeskusega. Eelmised narkokoerte kutsemeistrivõistlused toimusid 2017. aastal Pärnumaal, kus esikoha saavutas Tallinna vangla teenistuskoer Ronni koos koerajuht Annika Toomega.



Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.