Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeerium kooskõlastas Harku metsa kaitseala koostamise ettepaneku (2019-06-04 08:56:32)

Tallinna linn küsis Keskkonnaministeeriumilt seisukohta Harku metsa kaitseala moodustamiseks, sest plaanitaval kaitsealal asub turbamaardla. Kaitsealaga osaliselt kattuv Harku turbamaardla ei ole kantud kaevandamiseks sobivate maardlate nimekirja. Keskkonnaminister Rene Kokk leiab, et piirkonna näol on tegemist Tallinna linna ja Harku valla jaoks oluliste "kopsudega" ja kooskõlastas Harku kaitseala moodustamise ettepaneku.

Linna soov on hoida väärtuslikku maastikku ning kaitstavaid taime-,linnu-, kahepaikse- ja roomajaliike. Tegemist on ka teada-tuntud puhkealaga, kus asuvad terviserajad ning populaarsed seene- ja marjakohad.

Harku metsa kaitseala asub Nõmme linnaosas. Kaitstava ala suuruseks on kavandatud ligikaudu 79 hektarit. Elustikuekspert Timo Kark hindas aasta tagasi koostatud ekspertavamuses, et Harku raba ja mets oma asukohaga omab olulist väärtust linna rohevõrgustiku tuumalana, ühtlasi on tegemist rändekoridoriga erinevatele looma ja linnuliikidele. Kaitse-eeskiri koos kaitsekorralduskavaga annavad konkreetsemad suunised ala väärtuste säilitamiseks ja kasutuse reguleerimiseks ja Tallinn saab nende koostamisega alustada, kui piirkond on kaitse alla võetud.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.