Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2019-06-04 08:35:13)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 139 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks raske tervisekahjustuse tekitamine, viis avaliku korra rasket rikkumist, 47 varavastast kuritegu, sealhulgas 39 vargust (neli sõidukitest ja üks eluruumist). Registreeriti 12 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus üks ning sai vigastada 13 inimest. Tabati 68 alkoholijoobes ja kaks narkojoobes sõidukijuhti. Registreeriti 612 väärtegu.

Piiril väljastati 19 sisenemiskeeldu, riigist saadeti välja 3 isikut. Registreeriti kaks Schengeni viisaeeskirja rikkumist ning üks riigipiiri ebaseaduslik ületus.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

31. mail teatati, et Põhja-Tallinnas Maleva põiktänaval toimus konflikt 19-aastase mehe ja 41-aastase mehe vahel, kes said mõlemad kehavigastusi.

31. mail teatati, et Kesklinnas Lootsi tänaval toimus konflikt kahe taksojuhi vahel, mille käigus sai 61-aastane mees kehavigastusi.

31. mail teatati, et 19-aastane mees lõi Põhja-Tallinnas Hipodroomi tänaval oma isa, 41-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi.

1. juunil teatati, et Lasnamäel Linnamäe teel lõid tundmatud isikud 81-aastast naist ja tema 50-aastast poega. Mõlemad kannatanud olid alkoholijoobes.

1. juunil teatati, et Haaberstis Õismäe teel asuvas korteris lõi väidetavalt tundmatu mees 40-aastast meest rusikaga näkku.

1. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Kopli tänaval tuli 49-aastasele mehele kallale alkoholijoobes 23-aastane mees.

1. juunil teatati konfliktist Lasnamäel Läänemere teel 38-aastase ja 37-aastase abikaasa vahel. Politseinikud pidasid mehe kinni ning toimetasid jaoskonda.

2. juuni päeval teavitati politseid Tallinnas Toompuiesteel aset leidnud kaklusest, mille käigus tungisid kaks tundmatut meest kallale 40-aastasele mehele ning peksid teda.

2. juuni õhtul teavitati politseid Tallinnas Peterburi teel toimunud peretülist, mille käigus tungis 38-aastane avalikus kohas kallale oma abikaasale, 34-aastasele naisele ning lõi teda näkku. Politsei pidas mehe kinni ja toimetas jaoskonda.

2. juuni õhtul teavitati politseid Tallinnas Randla tänaval toimunud peretülist, mille käigus peksis 27-aastane mees oma 26-aastast elukaaslast telefonijuhtmega. Mees peeti politsei poolt kinni ning toimetati jaoskonda.

2. juuni hilisõhtul teavitati politseid Tallinnas Paberi tänaval toimunud peretülist, mille käigus lõi 51-aastane mees 37-aastast naist jalaga. Mees peeti kinni ning toimetati jaoskonda.

2. juuni öösel teatati Tallinnas Kentmanni tänaval toimunud tülist, mille käigus lõi 27-aastane naine 32-aastast meest rusikaga näkku ning küünistas teda.

Röövimised

1.juunil rööviti Lasnamäel Kivila tänaval alaealiselt poisilt tõukeratas. Kahjusumma on 150 eurot.

2. juuni öösel teavitati politseid röövimisest, mille käigus lõid kolm tundmatut inglise keelt kõnelevat meest 19-aastast meest rusikatega näkku ja jalaga roietesse ning varastasid ohvrilt raha.

Vargused

31. mail teatati, et Lasnamäel Suur-Sõjamäe tänaval varastati kaubandusasutusest tööriistakohver. Kahju on üle 1500 euro.

1. juunil teatati vargusest J. Vilmsi tänaval, kus murti sisse sõidukisse ning varastati sealt jalgratas, sülearvuti, riided ja tööriistad. Esialgne kahju on 2500 eurot.

1. juunil teatati, et Karu tänaval parkinud sõidukist varastati raadiojaam, digikaamera, seljakott, pipragaas, öövalgustus ja isiklikud asjad. Kahju on 10 000 eurot.

1. juuni õhtul teatati sissemurdmisest Tallinnas Kiikri tänava äripindadel, mille käigus tekitati neljale kannatanule varalist kahju vastavalt 1480, 1485, 2570 ja 4064 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

1. juunil teatati, et Loksal ründas 54-aastane isa oma 28-aastast tütart. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes.

Juhtumid piiril

31. mail saabusid Kiievist Tallinna lennujaama viis Ukraina kodanikku, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Meestele väljastati sisenemiskeeld ja nad lendasid Minskisse ja Kiievisse.

1. juunil saabus Moskvast Tallinna lennujaama Hiina Rahvavabariigi kodanik, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Naisele väljastati sisenemiskeeld ja ta lendas tagasi Moskvassse.


1. juunil saabus Minskist Tallinna lennujaama Ukraina kodanik, kellel puudus õigus siseneda Schengeni alale või seal viibida. Mehele väljastati sisenemiskeeld ja ta lendas Kiievisse.

1. juunil kontrollisid Tallinna kordoni ametnikud Kopli lahel väikelaeva, millel puudus vähemalt üks päästevest iga ujuvvahendi pardal viibija kohta. Alust juhtinud Eesti kodanikust meesterahvale määrati 40-eurone trahv.

1. juunil saabus Moskvast Tallinna lennujaama Venemaa Föderatsiooni kodanik, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Naisele väljastati sisenemiskeeld ja ta lendas tagasi Moskvasse.

2. juunil kontrollisid Tallinna kordoni ametnikud Viimsi vallas Bulgaaria registreerimismärgiga sõidukit Volkswagen Transporter, mida juhtis alkoholi tarvitanud Bulgaaria kodanik. Mees esitas kontrolliks võltsingutunnustega Ukraina juhiloa. Mees kõrvaldati juhtimiselt ja sõiduk teisaldati. Juhiloa ehtsust hindavad edasi Tallinna piiripunkti ametnikud.

2. juunil osales Ukraina kodanik Lasnamäel Vikerlase tänaval asuvas meelelahutusasutuses toimunud konfliktis. Politsei saabudes keeldus korrarikkuja esitamast isikut tõendavat dokumenti ja isikuandmeid ning keeldus teistest politsei korraldustest. Riigivõimu suhtes lugupidamatult käitunud mehe pikaajaline viisa ja lühiajalise töötamise registreerimine tunnistati kehtetuks ning ta peab seitsme päeva jooksul Eestist lahkuma. Lisaks määrati talle sissesõidukeeld üheks aastaks.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Vargus

1. juunil teatati, et Jõgeva vallas Paduvere külas murti sisse eramusse, kust varastati alkohoolseid jooke, Phillipsi teler ning Samsungi arvuti. Vargusega tekitatud kahju on 1200 eurot.

Põlvamaa

Kehaline väärkohtlemine

1. juuni hilisõhtul löödi Põlvas Pärna tänaval 21-aastast meest. Meedikud viisid kannatanu esmaabiks TÜ Kliinikumi. Politsei pidas kuriteos kahtlustatavana kinni 27-aastase mehe.

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

Ööl vastu 3. juunit puhkes Tartus Vaba tänava korteris kahe tuttava naise vahel kähmlus, milles sai viga 18-aastane noor naine. Kannatanu pöördus tervisekontrolliks haiglasse. Politsei pidas joobes ja agressiivse 26-aastase naise kinni ning viis ta esmalt arestikambrisse kainenema.

1. juuni õhtul lõi joobes 45-aastane mees Tartus Tiigi tänava korteris tüli käigus 34-aastast naist. Keegi vahejuhtumi järel meedikute abi ei vajanud. Küll viis politsei mõlemad edasise ohtu vältimiseks arestikambrisse peatäit välja magama.

1. juuni varahommikul lõi joobes 34-aastane mees Tõrvandis Ringtee tänava korrusmaja ees autos 30-aastast abikaasat. Politsei pidas mehe kinni ning viis ta esmalt kainenema.

31. juuni õhtul lõi joobes 63-aastane mees Tartus Jaama tänava korteris toimunud ühise alkoholi tarvitamise käigus 57-aastast abikaasat. Naine sai kähmluses viga ning meedikud viisid ta esmaabiks haiglasse. Politsei pidas mehe kinni ning viis ta arestikambrisse kainenema.

Omastamine

1. juunil teatati politseile, et Tartus Toomemäel omastas jalgratast müügikuulutuse peale ostma ja proovima tulnud mees talle proovisõiduks antud jalgratta Bergamont Revox. Rattaomanik ootas proovisõitjat tagasi pooletunni jagu, ent mees rattaga enam ei naasnudki. Ka telefonitsi ei õnnestunud rattaomanikul enam potentsiaalse ostjaga kontakti saada. Juhtunu üksikasju ja ratta ära võtnud meest selgitab politsei kriminaalmenetluses. Omanikule tekitatud kahju on 450 eurot.

Viljandimaa

Vargus

Ööl vastu 24. maid varastati Viljandis Riia maanteel asuva sadama kai ääres seisnud plastikpaadist kalastustarbeid, Makita akutrell ja transistorraadio. Vargusega tekitatud kahju on 320 eurot.

Juhtumid piiril

1. juuni keskpäeval kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunktis riiki siseneda soovinud 37-aastast Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kel ei olnud kehtivat viisat. Naisele tehti ettekirjutus Eestist lahkumiseks, talle väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaale

1. juunil kella 15 paiku tõkestati Koidula piiripunktis Eestisse sisenemine 51-aastasel Serbia kodanikul, kelle põhjendused reisi eesmärgi kohta ei olnud usaldusväärsed, samuti puudusid tal asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Mehele tehti ettekirjutus Eestist lahkumiseks, talle väljastati sisenemiskeeld ja ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni

1. juunil kella 18 paiku peatasid Varnja piirivalvurid Emajõel liikunud mootorpaadi, mille kontrollimisel avastati, et paati juhtinud mehel ei olnud esitada väikelaeva registreerimistunnistust. Lisaks avastasid piirivalvurid, et laeva tüürinud mees ei olnud liiklusregistrisse kantud ei omaniku ega kasutajana ning avastati seegi, et alusel polnud ka päästevarustust. Mitmeid rikkumisi toime pannud laevajuht suunati väikelaevaga kaldale ning kutsuti menetlustoiminguteks kordonisse.

2. juunil kella 9.30 ajal avastas Mehikoorma mootorpaaditoimkond Saarepera traaversilt ebaseaduslikud nakkevõrgujadad. Piirivalvurid eemaldasid vette lastud nakkevõrgud ning toimetasid need keskkonnainspektsioonile üleandmiseks kaldale.

2. juunil kella 15 ajal kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis riiki siseneda soovinud 42-aastast Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kel ei olnud kehtivat viisat. Naisele tehti ettekirjutus Eestist lahkumiseks, talle väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaale

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargused

31. mail teatati politseile, et 23.-24. mail varastati Tapa linnas Lembitu pst maja eest jalgratas. Esialgne kahju on 400 eurot.

1. juunil varastati Rakvere linnas Kastani tn parklast sõiduauto VW Golf.

Kehalised väärkohtlemised

1. juunil tungis 31-aastane mees Rakvere vallas Veltsi külas kodus kallale oma 22-aastasele elukaaslasele. Mees peeti kahtlustavana kinni.

2. juunil lõi 40-aastane mees Rakvere vallas Lasila külas kodus oma 39-aastast abikaasat. Mees peeti kahtlustavana kinni.

2. juunil lõi Rakveres Seminari tn kortermajas 52-aastane mees 58-aastast meest noaga. Kannatanu toimetati haiglasse, kahtlustatav peeti kinni.

Ida-Virumaa

Asja rikkumine ja hävitamine

31. mail põlesid Kiviõlis Keskpuiesteel maha neli bussi, mis olid mõeldud varuosadeks. Kahju on 15 000 eurot.

Vargused

Politseile teatati 31. mail, et aprillikuus varastati Sillamäel Horizont-Sillamäe hooneühistust mopeed Peugeot Jetforce 50 ja mootorratast Yamaha XT 600.

31. mail varastas Narvas Fama poest 60-aastane mees, kes on varem sarnaseid tegusid toime pannud, kaupa summas 13,90 eurot. Turvatöötaja pidas mehe kinni ja andis politseile üle.

1. juunil varastati välismaalaselt Narvas Peetri platsil vaba juurdepääsu teel jalgratas koos matkamisvarustusega maksumusega üle 6300 eurot. Narva politseijaoskonna politseinikud pidasid kahtlustavana kinni 40-aastase mehe, jalgratas tagastati omanikule.

Politseile teatati 1. juunil, et Sillamäel Toltsoi tn varastati ettevõtte territooriumilt erinevaid tööriistu. Kahju on 2385 eurot.

Kehalised väärkohtlemised

1. juuni öösel toimus Võidu prospektil asuva meelelahutusasutuse ees kaklus 23-aastase ja 40-aastase mehe vahel, mehed viidi politseijaoskonda.

2. juunil tuli Narvas Daumani tn korteris 45-aastane mees kallale oma 41-aastasele elukaalasele, tekitades naisele kehavigastusi ja füüsilist valu.

2. juunil tuli Narvas Vestervalli tänaval joobes 49-aastane mees kallale oma 48-abikaasale, tekitades naisele füüsilist valu ja vigastusi.

2. juunil tungisid Narvas Pähklimäe tn asuvas meelelahutusasutuses kaks naist 33-aastasele naisele, tekitades kannatanule füüsilist valu ja kehavigastusi.

2. juunil lõi 32-aastane mees Narvas Kangelaste prospektil 31-aastast meest. Lööja on kahtlustavana kinni peetud.

2. juunil tuli Kohtla-Järvel Uuel tänaval 26-aastane mees kallale oma 68-aastasele vanaemale.

2. juunil torkas Kohtla-Järvel Estonia puiesteel 62-aastane naine terava esemega 48-aastast meest kätte.

2. juunil tulid Kohtla-Järvel Estonia pst korteris 34-aastasele naisele kallale 42-aastane mees ja 48-aastane naine, tekitades kannatanule füüsilist valu ja kehalisi vigastusi.

2. juunil lõi 35-aastane mees Kohtla-Järve Kasteheina tn kodus oma 34-aastast abikaasat.

2. juunil tuli Narvas Energia tn korteris 40-aastasele mehele kallale 42-aastane mees, tekitades kannatanule füüsilist valu.

Juhtumid piiril

31. mail kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 2002. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Noormehel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi, ning piisavad rahalised vahendid riiki sisenemiseks, samuti oli reisi eesmärk ebaselge. Talle väljastati sisenemiskeeld ning saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

31. mail kontrollis Narva kordoni toimkond Narva veehoidlal Eesti Vabariigi registreerimistähisega mootorpaati, mida juhtis 1961. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodanik. Paadist avastati viis nakkevõrku ja kala. Nakkevõrguga kalapüük on keelatud alates 15. märtsist kuni 31. maini. Võrgud eemaldati ja toimetati kordonisse. Keskkonnainspektsioon alustas juhtumi osas menetlust.

1. juunil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1964. aastal sündinud Eesti Vabariigi püsielanikust Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kelle osas oli väljastatud sundtoomise määrus seoses kohtueelse menetlusega. Mees peeti kinni ja anti üle Narva politseijaoskonna patrullile.

2. juunil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel jalgsi piiripunkti saabunud 1986. aastal sündinud Ukraina kodanikku. Mehe ütlused reisi eesmärgi kohta olid ebaselged ja tal puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ning tingimusi. Talle väljastati sisenemiskeeld ja ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

2. juunil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel kolme Moldova Vabariigi kodanikku, kahte 1985. aastal sündinud meest ja 1980. aastal sündinud naist. Välismaalastel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi, ja piisavad elatusvahendid. Neile väljastati sisenemiskeelud ning välismaalased saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

2. juunil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1970. aastal ja 1977. sündinud Ukraina kodanikke. Meestel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi, ning piisavad elatusvahendid. Neile väljastati sisenemiskeeld ning mehed saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Vargused

31. mail sai politsei teate, et Lääne-Nigula vallas varastati lukustatud kuurist krossimootorratas. Vargusega tekitati kahju ligi 700 eurot.

31. mail sai politsei teate, et Lääne-Nigula vallas varastati elumajade kõrvalhoonetest tööriistu, sealhulgas kolm saagi, akutrell ja murutrimmer. Vargusega tekitatud kahju on ligi 350 eurot.

Kehaline väärkohtlemine

31. mail sai politsei teate, et Lääne-Nigula vallas lõi 34-aastane mees 20-aastast meest.

Pärnumaa

Vargused

2. juunil sai politsei teate, et Pärnust Pirni tänavalt varastati sõiduauto Seat. Vargusega tekitatud kahju on selgitamisel.

1. juunil sai politsei teate, et Tori vallas siseneti lahtise rõduukse kaudu elamusse ja varastati sularaha ning kuldehteid. Vargusega tekitati kahju ligi 500 eurot.

31. mail sai politsei teate, et Saarde vallas varastati elumaja kõrvalhoonest murutrimmer, kirves ja aiakäru. Vargusega tekitati kahju ligi 680 eurot.

Avaliku korra rasked rikkumised

1. juunil sai politsei teate, et Saarde vallas ähvardas 63-aastane mees noaga 27-aastast meest.

31. mail sai politsei teate, et Pärnus Vee tänaval lõi 45-aastane mees 29-aastast meest, kes sai viga.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Liiklusinfo 03.06.2019

Edastame ööpäeva jooksul laekunud teabe liiklusõnnetuste, ärandatud ja leitud sõidukite kohta.

Eelmise ööpäeva jooksul tabati 2 narko- ja 18 alkoholi tarvitamistunnustega mootorsõiduki juhti.

Liiklusõnnetused

03.06.2019 kell 05.52 toimus liiklusõnnetus Narvas Kerese ja Kreenholmi tänavate ristmikul, kus mootorratast Harley Davidson juhtinud 51-aastane mees ei andnud teed reguleerimata ristmikul sõidueesõigust omanud sõiduautole Kia Ceed, mida juhtis 63-aastane naine. Mootorrattur toimetati Ida-Viru Keskhaiglasse. Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud on selgitamisel.

03.06.2019 kella 15.00 ajal toimus liiklusõnnetus Lääne-Viru maakonnas Rakvere linnas Laada tn 27 juures, kus jalgrattur, alkoholijoobes 62-aastane mees sõitis otsa reguleerimata ülekäigurajal teed ületanud jalakäijale, 40-aastasele naisele. Jalakäija toimetati Rakvere Haiglasse.

03.06.2019 kell 17.59 toimus liiklusõnnetus Tallinnas Vana-Rannamõisa tee 1D/6 juures, kus 16-aastane neiu sõitis mootorrattaga Honda CBR 125R tagant otsa ülekäiguraja ees peatunud sõiduautole BMW 530D, mida juhtis 30-aastane mees. Mootorratta juht ja kaasreisija, 17-aastane neiu, toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

03.06.2019 kell 18.58 teatati liiklusõnnetusest Viljandis Suur-Kaare tn 19 juures, kus jalgrattur, seni tuvastamata poiss sõitis otsa sõiduteel kõndinud jalakäijale, 75-aastasele naisele. Jalakäija toimetati Viljandi haiglasse.

03.05.2019 kella 21.00 ajal toimus liiklusõnnetus Valgamaal Otepää vallas Pringi - Restu ja Otepää - Kääriku - Kurevere teede ristmikul, kus 33-aastane mees sõitis sõiduautoga Peugeot Partner ette peateel liikunud mopeedile Baotian BT49QT-12F, mida juhtis 53-aastane naine. Mopeedi juht toimetati Tartu Ülikooli Kliinikumi kontrolli.

03.06.2019 kella 22.00 ajal toimus liiklusõnnetus Tallinnas Kiikri tn 2/1 juures, kus vastava kategooria sõiduki juhtimisõigust mitteomava 16-aastane neiu juhitud sõiduauto Hyundai I20 põrkas kokku mööda jalgratta teed liikunud jalgratturiga, 28-aastase mehega. Jalgrattur toimetati Ida-Tallinna Keskhaiglasse. Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Ärandatud sõidukite kohta teateid ei laekunud.

Leitud sõidukid

nr

Politseiasutus

sõiduki mark

sõiduki värv

reg-nr

väljalaske aasta

1

Lääne prefektuur

Seat Altea

beež

659AUX

2005

XXVII laulupeo ja XX tantsupeo "Minu arm" tuli liigub 4. juunil Hiiumaal. Liikumist ümber Hiiumaa alustatakse hommikul kell 10.00, alguspunktiga Sõru sadamast. Kell 11.30 jõutakse Kõpu tuletorni juurde, kust suundutakse edasi Leigri külla, kuhu jõutakse orienteeruvalt kell 13.00. Edasi võetakse suund Kärdlale, kuhu saabutakse pärast kella kolme päeval. Kärdlast edasi liigutakse marsruudil Suuremõisa - Käina - Orjaku. Orjaku sadamasse jõutakse õhtul pärast kaheksat. Tule täpset liikumist saab jälgida veebilehel www.tuletulemine.ee.

Lisainformatsiooni liiklusõnnetuste kohta saab vastava piirkonna pressiesindaja käest. Kontaktid leiab https://www.politsei.ee/et/kommunikatsioonibueroo-kontaktid

PPA kliendiinfo numbril 612 3000

Allikas: Liiklusinfo 03.06.2019


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.