Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tule vaata, kuidas valmib Eesti toit! (2019-05-17 08:56:45)

27. maist 1. juunini on võimalik külastada üle Eesti asuvaid toidutööstuseid, et näha oma silmaga, kuidas Eesti toit valmib. Nüüd on Eesti toidu veebilehel avatud ka broneerimissüsteem, mille kaudu saab külastustele registreeruda.

"Eestis toodetud toit on kvaliteetne ja ohutu ning tänu avatud toidutööstuste nädalale on kõigil võimalik selles veenduda. Soovitan pereliikmed või sõbrad kokku koguda ning avastama minna, milliseid uuenduslikke tehnoloogiaid meie toidutööstustes kasutatakse ja kui palju erinevaid ning huvitavaid tooteid seal valmistatakse," sõnas Maaeluministeeriumi ekspordi ja turuarenduse büroo juhataja Kadi Raudsepp.

"See on eriline hetk, kui tööstused lubavad piiluda oma tagatubadesse, kuhu reeglina inimesi tänavalt ei lasta. Kes tahab teada, kuidas valmib konkursil "Eesti parim toiduaine 25" Grand Prix' eriauhinna võitnud Leiburi Rukkipala või selle aasta peavõidu saavutanud Mamma kõrvitsa-kohupiimapannkoogid, siis nüüd on selleks võimalus," ütles Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.

"Kvaliteetse toidu teekond algab hoolikalt valitud toorainest -olgu selleks siis värske ja antibiootikumivaba toorpiim, kvaliteetse kohaliku söödaga toidetud loomade liha või lähedal asuval põllul kasvav vili. Toidutootjad kannavad hoolt ka selle eest, et tooraine päritolu oleks võimalikult hästi tuvastatav," ütles Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse liige Tiina Saron.

Toidutööstuste külastustele tuleb ette registreeruda veebilehel www.eestitoit.ee. Huvilistele avavad oma uksed 28 toidutööstust üle Eesti: Tartu Mill, Santa Maria, Lõuna Pagarid, Jaanihanso, Leibur, Rakvere Lihatööstus, Hiiumaa Pagar ja Köök, Luke Farmimeierei, Liviko, Saku Õlletehas, Esko Talu, Balbiino, Tamme Aiandustalu, Eesti Leivatööstus, Olivia, Saaremaa Piimatööstus, Põltsamaa Felix, Chocolala, Moe Peenviinavabrik, A Le Coq, Pajumäe Talu, Tallegg, Kalev, Mamma, Salvest, Uvic, Tere, Saue Production.

2018. aastal külastas avatud toidutööstusi pea 900 inimest ning oma uksed avas 28 tööstust. Toiduainetööstus annab 2% Eestis loodud lisandväärtusest ja pakub tööd 3% kõigist hõivatutest. Toiduainetööstuse ettevõtted tootsid 2018. aastal kokku ligi 1,6 miljardi euro eest toodangut, millest kolmandik eksporditi.

Neljandat korda toimuvat avatud toiduainetööstuste nädalat korraldab Maaeluministeerium koos Eesti Toiduainetööstuse Liidu ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskojaga. Avatud toidutööstuste nädal on osa müügiedenduskavast "Eesti toit 2015-2020".



Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.