Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Läänemere kalandusfoorum keskendus rannakalandusele (2019-05-16 07:25:14)

15. mail toimus Tallinnas Läänemere III kalandusfoorum, mille keskmes olid rannakalanduse arengud ja väljakutsed.

"Eesti riik ja Euroopa Merendus- ja Kalandusfond (EMKF) 2014-2020 on suurelt panustanud kohalike rannapiirkondade arengusse. Foorumil arutati, kui palju on sellest tulu tõusnud ning milline on rannakalanduse hetkeolukord ja tulevik. Samuti kõneldi, milliste väljakutsetega seisavad silmitsi teiste läänemereäärsete riikide rannakalurid," ütles kalanduse teabekeskuse juhataja Toomas Armulik.

"Puutudes igapäevaselt kokku Eesti rannakalandusega ja teades ka olukorda teistes Euroopa riikides, on rõõm tõdeda, et meil on veel kala, mida rannarahvas püüda saab ja kuuldused kodumaise rannakalanduse hääbumisest on ennatlikud," lisas Armulik.

"Rannakalandust kui majandusharu on oluline elus hoida ja kaluri elukutset kõrgelt hinnata, kuna see loob töökohti maapiirkondadesse ja toob kala nii kohalike kogukondade kui ka meie kõigi toidulauale," ütles Maaeluministeeriumi kalamajandusosakonna juhataja Ain Soome.

Foorumil osalesid Maaeluministeeriumi, Euroopa kalanduspiirkondade võrgustiku (FARNET), Rootsi maaeluvõrgustiku (Swedish Rural Network), Taani Djurslandi kalanduspiirkonna (FLAG and LAG of Djursland) ja Läänemaa Rannakalanduse Seltsi esindajad.

Foorumit korraldati Tartu Ülikooli Eesti Mereinstituudi (TÜ EMI) Kalanduse teabekeskuse, Eesti kalanduspiirkondade, Eesti Kalurite Liidu ja Eesti Kalaliidu koostöös.

TÜ EMI Kalanduse teabekeskus on Pärnus tegutsev kalanduse info-,koolitus- ja nõuandekeskus, mille tegevus toimub EMKF 2014-2020 rakenduskava raames.





Allikas: Maaeluministeeriumi ja Kalanduse teabekeskuse pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.