Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Metsa uuendamine on investeering tulevikku. Täna tähistatakse rahvusvahelist metsapäeva (2019-03-22 08:18:08)

Täna, 21. märtsil tähistatakse ÜRO algatusel rahvusvahelist metsapäeva, millega soovitakse rõhutada kõigi metsade ja metsatüüpide tähtsust maailma ökoloogilise tasakaalu säilimisel. Rahvusvahelisel metsapäeval on kõigil metsaomanikel paslik mõelda ka oma metsade uuendamisele, sest uue metsa istutamine on investeering tulevikku.

Parim aeg uue metsapõlve rajamiseks on kevad. Metsaistutusmaterjali inventuuri kohaselt on sel kevadel meie taimlates kasvamas 28,4 miljonit istutuskõlbulikku taime. Keskkonnaameti andmetel istutati eelmisel aastal meie metsadesse 33,3 miljonit taime, millest 5 miljonit toodi sisse naaberriikidest.

Kevadisel kiirel metsaistutusajal on oluline, et iga kasvatatud taim jõuaks elusana metsa sobilikku kasvukohta. Arvestades männikärsakale sobivat eelmist suve, tuleb mõelda ka istutatud taimede kaitsmisele kahjurite eest.

Keskkonnaamet korraldab tänasel rahvusvahelisel metsapäeval Tartus (Aleksandri 14) metsataimede kasvatajatele taimetervise infopäeva, kus räägitakse ohtlikest taimekahjustajatest, nende seirest ja tõrjemeetmetest. Samuti tuleb juttu metsanduse arengukava ettevalmistusprotsessis esile kerkinud metsataimekasvatuse probleemidest.

Tuletame ka meelde, et metsa uuendamine on metsaomanikule seadusega pandud kohustus, mille täitmist Keskkonnaamet iga-aastaselt kontrollib. Hea meel on, et meie metsaomanikud on metsade uuendamisel üha tublimad. 2018. aastal kontrollisime metsade uuendamist enam kui 10 000 hektaril ning etteheiteid metsaomanikele oli 6,5 % üle vaadatud aladest. Aasta varem oli nõuetekohane uuendus puudu 8% üle vaadatud aladel.



Allikas: Keskkonnaameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.