Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
21. märtsist alates läheb suur osa Peipsi järve jääst kalastajatele lukku (2019-03-21 08:53:29)


Alates 21. märtsist on Lõuna prefektuuri vastutusalas keelatud minna Peipsi järve jääle. Reedest läheb lukku ka ülejäänud Peipsi Ida prefektuuri vastutusalas ning sest päevast keelatakse väljumine ka Narva veehoidla jääle.

Seoses pikalt kestnud sulailmade ja vihmasadudega on homsest keelatud Peipsi järve jääle väljumine Jõgeva, Tartu ja Põlva maakonna piires. Alates reedest, 22. märtsist ei ole jääle minek lubatud enam ka Ida prefektuuri vastutusalas ning kalastajatele on sellest päevast lukus ka Narva veehoidla. Endistviisi on keelatud väljumine ka Pihkva ja Lämmijärvele.

Mustvee kordoni juhi Jalmar Ernitsa sõnul näitab igapäevaselt teostatav jääluure, et nüüdseks on ka Peipsi järvel jääolud halvenenud sedavõrd, et inimest olemasolev jää enam ei kanna. Veel ühe päeva jagu lubatakse kaluritele Ida-Virumaal Peipsile väljuda, et nad kes saaksid seal oma töö lõpetada. Reedest alates on seega ühtviisi lukus nii sise- kui ka piiriveekogud.

"Kuna jääkate on muutunud õhukeseks ja esineb palju ka lahtist vett, siis on läbivajumise oht suur ja risk inimeludele kõrgendatud. Just seetõttu tuleb kehtestatud piirangutest kindlasti kinni pidada, kuna plusskraade, tuult ja vihma on prognoosi järgi oodata ka lähipäevadel ning viimnegi kärbest kandev jää kaob järvistult kiirelt," sõnas Ernits.

Ida prefektuuri politseikapten Kalmer Janno nentis, et piirivalvurid on viimastel päevadel olnud abiks nii mõnegi hätta sattunud kaluri kaldasse toimetamisel, kuid ta rõhub siin ka kaaskodanike südametunnistusele ning palub kõigil, kes õhukesel ja ohtlikul jääl viibivat inimest märkavad, sellest koheselt häirekeskusele teada anda. "Muuhulgas on teretulnud seegi käitumine, kui inimesed võtavad vaevaks omaalgatuslikult eluga riskijatele jääl viibimise keeldu meelde tuletada ning neid tagasi kaldasse kutsuvad," vahendas Janno.

Ta lisas, et kuigi mõnes piirkonnas kannatab juba sõita ka veesõidukitel, tuleb seda võimalust kasutades olla jäätükkide vahel liigeldes ettevaatlik ning oma väljumine järvistule kas lähimas kordonis või piiriveekogu rakenduses registreerida.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.