Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kamtšatka karud ja tavatult suured närilised. Filme tutvustab Tiit Mesila (2019-02-21 08:28:33)


Loodusõhtu Rahvusraamatukogus
Esmaspäeval, 25. veebruaril 2019 kell 18

Seekord vaatame kahte Matsalu Loodusfilmide Festivali tunnustatud linateost: "Kamtšatka karud. Elu algus" (režissöörid Irina Zhuravleva ja Vladislav Grishin, Venemaa 2018) ning "Tavatult suured närilised" (Režissöörid Quinn Costello, Chris Metzler ja Jeff Springer, USA 2017).

Kamtšatka karud. Elu algus

Kamtšatka poolsaare lõunaosas asuv looduskaitseala on tuntud kui tõeline karude paradiis. Filmimeeskond veetis seal seitse kuud ja vaatles ning filmis mitut karuperekonda, nende elu ja karupoegade arengut. Film on meditatiivne. Muusika, loodushelid ja inimhääle puudumine aitavad vaatajal sukelduda looduse ilusse, tunda enda kohalolu vulkaanide, jõgede ja metsloomade keskel ning tunnetada piire, millest kaugemale inimene ei peaks minema.

Tavatult suured närilised

Louisiana elanikud ei tea kunagi, mis ründab neid järgmisena: üleujutused, orkaanid, isegi hirmsad soo-rotid. Hiiglaslikud oranžide hammastega nutriad söövad rannikuäärsed märgalad lagedaks, hävitavad maastiku ja terroriseerivad kohalikke elanikke. See invasiivne Lõuna-Ameerika liik paljuneb kiiremini kui jahimehed ja püüdjad nende levikut kontrollida suudavad. Aga inimesed, kes on siin põlvest põlve elanud, ei lase oma maad ja elatusvahendeid niisama ilma võitluseta merre kaduda.

Filme tutvustab ja tõlgib festivali kauaaegne direktor Tiit Mesila.

Sissepääs täiskasvanutele, sh pensionäridele ja tudengitele 3 eurot, õpilastele ja lastele tasuta.

Loodusõhtut seoses filmide Internetis näitamise õiguste puudumisega seekord ei salvestata. (18. veebruaril toimunud Hendrik Relve ja Raho Langsepa loodusõhtut saab vaadata siit)

Allikas: Looduse Omnibussi teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.