Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluministeerium ergutab Setomaa arengut (2019-02-12 09:26:58)

Maaeluminister Tarmo Tamm kinnitas 1. veebruari käskkirjaga Setomaa arenguprogrammi korra. Arenguprogrammist toetuse saamiseks saab esitada eeltaotlusi 25. veebruarist kuni 25. märtsini.

Maaeluminister Tarmo Tamme sõnul on programmi eesmärk aidata kaasa Setomaa arengule ning elujõulisuse säilitamisele: "Selle abil toetakse ettevõtluskeskkonna arengut, aidatakse kaasa piirkonna turundamisele ja tuuakse esile Setomaa kultuurilist ja looduslikku eripära, mis on vaid sellele piirkonnale omane arenguvõimalus."

Toetust saab taotleda MTÜ või sihtasutus, kelle tegevuskoht on programmi piirkonnas, ning Setomaa vald. Toetust saab kasutada:

  • noorte ettevõtlusalaseks koolitamiseks ja kohalike ettevõtjate kaasamiseks (ettevõtlusõppe, ettevõtlusringide korraldamine, õpilasfirmade mentorlus, koostöö ettevõtetega);

  • ettevõtluskeskkonna edendamiseks (ettevõtlusnõustamine, ettevõtlusteadlikkuse tõstmine, ärikontaktide loomise ja kogemuste vahetamise võimaldamine);

  • taastuvenergia kasutuselevõtu kohta uuringute tegemiseks ning teavitus- ja koolitustegevuseks;

  • õppetubade korraldamiseks Seto pärandil põhinevate toodete tootmiseks ja turismiteenuse arendamiseks ning traditsioonilise arhitektuuri kohaselt ehitiste taastamiseks ja ehitamiseks;

  • Setomaa pärandi ja kultuuriväärtuste esitlemisega seotud tootepakettide ja teabematerjali väljatöötamiseks, loomemajanduse edendamiseks ja sidumiseks turismiga;

  • Setomaa mainekujunduseks ning maale, eelkõige Setomaale, elama asumise kampaaniateks.

Toetuse suurus on kuni 32 000 € ja toetusemäär kuni 85% projekti maksumusest. Riigieelarves on Setomaa arenguprogrammile selleks aastaks ette nähtud 256 000 €. Eeltaotlused vaatab läbi programmi nõukogu, kuhu kuuluvad Seto Kongressi Vanemate Kogu, Seto Instituudi, MTÜ Piiriveere Liider, Setomaa Ettevõtlike Inimeste Klubi ja Maaeluministeeriumi esindajad. Maaeluminister kinnitab programmi tegevuskava programmi nõukogu poolt tehtud ettepanekute alusel. Eelmisel aastal toetati kokku 22 projekti.

Lisateavet Setomaa arenguprogrammist saab Riigi Tugiteenuste Keskuse (RTK) kodulehelt ja eeltaotlusvooru korraldaja Võrumaa Arenduskeskuse kodulehelt.



Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.