Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu linn soovib toetada tootmisettevõtete digitaliseerimist (2019-02-07 08:08:44)


Tartu linnavalitsus saatis linnavolikogule arutamiseks eelnõu, mille kohaselt soovib linn hakata maksma ettevõtetele toetust tootmise digitaliseerimiseks.


Tartu abilinnapea Raimond Tamme sõnul on tootmisettevõtete konkurentsivõime suurendamisel Eestis üks peamisi väljakutseid ja kasutamata võimalusi tootmise digitaliseerimine. "Kui avalike teenuste digitaliseerimise osas on Eesti Euroopa liider ja ületab Euroopa Liidu keskmist digitaalsete oskuste ja kodanike internetikasutuse poolest, siis töötlevas tööstuses digitaalsete tehnoloogiate kasutamise osas asub Eesti alles tagumise kolmandiku hulgas," sõnas Tamm.

Ettevõtte digitaliseerimise eesmärk on tootmistsükli lühendamine ning tootmise automatiseerimine. Digitaliseerimine võimaldab tootmisettevõttel suurendada tootlikkust, pakkuda klientidele personaalsemaid ja kvaliteetsemaid tooteid, parandada töötajate produktiivsust ning vähendada tööseisakuid. Digitaliseerimine ja automatiseerimine on vajalikud ka seetõttu, et tööjõupuudusest tulenevalt on ettevõtetel raskusi töötajate leidmisega.

Tamme sõnul aitab digitaliseerimine lisaks tootmise tõhustamisele jõuda kõrgemat lisandväärtust loovate ning paremini tasustatud töökohtadeni. "Meie tootmisettevõtete konkurentsivõime seisukohalt on digitaliseerimine kriitilise tähtsusega ettevõtmine. Eeskätt väiksemates ettevõtetes on digitaliseerimisega alustamisel kõige keerulisem astuda just see esimene samm. Loodame konkreetsete lahenduste elluviimist toetades selle sammu astumise lihtsamaks teha," selgitas abilinnapea Raimond Tamm.

Tootmise digitaliseerimiseks makstava toetuse suuruseks on kavandatud kuni 5000 eurot ettevõtte kohta ja ettevõtte omafinantseering peab katma kuludest vähemalt 30 protsenti.
Toetust saavad taotleda töötleva tööstuse tegevusvaldkonnas tegutsed ettevõtted, kelle äriregistri kohane asukoht on Tartu linnas, tootmine võib aga olla nii Tartu linnas kui Tartu maakonnas.

Eelnõu kohaselt tuleb toetuse saamiseks ettevõttel eelnevalt läbi viia digitaliseerimise audit, mis annab ülevaate kitsaskohtadest ja paneb paika nende lahendamise prioriteetsuse. Digiauditite tulemusel tekib selgem arusaam, mida ettevõtted võiksid teha, et olla konkurentsivõimelisemad. Linnapoolne toetus ongi mõeldud auditis välja toodud tegevuste elluviimiseks.

Tartu linna 2019. aasta eelarves on toetuse andmiseks eraldatud 60 000 eurot.

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.