Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi haldusala täienes Keskkonnainvesteeringute Keskusega (2019-02-07 07:47:29)

Allkirjastati Keskkonnaministeeriumi haldusala struktuurimuudatus, millega kuulub Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) nüüd ametlikult ministeeriumi alluvusse.

"Olgugi, et tänasest täieõiguslik, on KIK tegelikult olnud Keskkonnaministeeriumi pere liige juba pikemat aega," ütles Keskkonnaministeeriumi kantsler Meelis Münt. "Nüüd, mil kõik on vormistatud, saab juba teha olulisi edusamme keskkonnavaldkonna rahastuse korrastamiseks".

"Soovime olla oma kompetentsiga ministeeriumile ja ka toetuse saajatele heaks koostööpartneriks ning pakkuda kvaliteetset teenust keskkonnavaldkonna toetuste vahendamisel," sõnas Keskkonnainvesteeringute Keskuse juhataja Andrus Treier. "Keskkonnaministeeriumi haldusalas saame veelgi enam panustada toetusmeetmete väljatöötamisse. Samuti tahame pakkuda taotlejatele sobivaid, praktikas hästi toimivaid ning neile mugavaid lahendusi toetuste taotlemisel, et iga keskkonna heaks investeeritud euro tõepoolest ka kasu tooks."

Aasta alguses jõustunud keskkonnatasude seaduse muudatus võimaldas tuua Keskkonnainvesteeringute Keskus Rahandusministeeriumist Keskkonnaministeeriumi alluvusse. Selle sammuga tehakse keskkonnavaldkonna rahastamise arusaadavamaks ja paindlikumaks. Keskkonnatasude seaduse muudatus tegi lõpu rahastamissüsteemile, mida oli aastaid kritiseeritud läbipaistmatuse ja bürokraatlikkuse tõttu. Süsteemile oli etteheiteid teinud ka Riigikontroll.

Seni laekusid keskkonnatasud riigieelarvesse ning sealt kindlaksmääratud osas sihtasutusele KIK. Sellest aastast eraldatakse keskkonnatasudest riigieelarvesse laekunud rahast osa Keskkonnaministeeriumile, millest ministeerium omakorda eraldab kindlaksmääratud osa KIK-ile keskkonnaprogrammi taotlusvoorude läbiviimiseks.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.