Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused. Liiklusinfo 4.02.2019 (2019-02-05 07:52:50)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 188 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 4 avaliku korra rasket rikkumist, 58 varavastast kuritegu, sealhulgas 3 röövimist ja 26 vargust (2 eluruumidest ja 7 sõidukitest). Registreeriti 6 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 7 inimest. Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati 57, narkojoobes sõidukijuhte 2. Väärtegusid registreeriti 531. Piirilt väljastati 1 sisenemiskeeld ja Eestist saadetud välja 4 inimest. Registreeriti 2 Schengeni viisaeeskirja rikkumist, 1 salakaubavedamise juhtum ning 3 piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumist.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Röövimine

1. veebruaril teatati, et Nõmme tee kauplusest võttis joobes klient kaasa kaupa ning möödus kassadest nuga käes. Politseinikud pidasid kahtlustatavana kinni 33-aastase mehe.

Kehalised väärkohtlemised

1. veebruaril teatati, et Männiku teel asuva majutusasutuse parklas lõi joobes 31-aastane mees turvatöötajat, 23-aastast meest. Politseinikud pidasid lööja kinni.

2. veebruaril teatati, et Punase tänava korteris tungiti peretüli käigus kallale 42-aastasele naisele. Politseinike saabudes oli tüli teine osapool korterist lahkunud.

2. veebruaril teatati, et kiirabi viis Vikerlase tänavalt haiglasse torkehaavaga 42-aastase mehe.

2. veebruaril teatati, et Paekaare tänaval lõi peretüli käigus joobes mees 38-aastast naist. Politseinikud pidasid kahtlustatavana kinni 47-aastase mehe.

3. veebruaril teatati, et Tartu maanteel asuvas korteris muutus joobes 40-aastane mees vägivaldseks naise suhtes. Politseinikud viisid mehe kainenema.

3. veebruaril teatati, et Kahu tänaval löödi pudeliga 25-aastast meest, kelle kiirabi viis tervisekontrolliks haiglasse.

3. veebruaril teatati, et Kivila tänava kortermajas ründas naaber 63-aastast naist.

3. veebruaril teatati, et Kivila tänava korteris rünnati peretüli käigus 58-aastast naist.

3. veebruaril teatati, et Gonsiori tänava korteris tõukas peretüli käigus 32-aastane mees 33-aastast naist.

3. veebruaril teatati, et Sõpruse puiestee korteris lõi 30-aastane mees peretüli käigus 35-aastast naist.

Vargus

2. veebruaril teatati, et Sauna tänava hostelis varastati avaldajalt mobiiltelefon ja tahvelarvuti. Kahju on enam kui 1100 eurot.

2. veebruaril teatati, et Aru tänaval pargitud sõiduautosse murti tagaluugi aknaklaasi lõhkumise teel sisse ja varastati degusteerimislaud ja päikeseprillid. Kahju on 1080 eurot.

3. veebruaril teatati, et Tööstuse tänaval pargitud sõiduautosse murti sisse ja varastati ehitustööriistu. Kahju on selgitamisel.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

2. veebruaril teatati, et Saue vallas Riisipere alevikus Metsa tänava korteris lõi naaber 17-aastast noormeest. Politsei pidas kahtlustavana kinni 33-aastase mehe.

3. veebruaril teatati, et Maardu linnas Langu tänava korteris viskas joobes 40-aastane naine peretüli käigus tuhatoosiga oma 33-aastast meest, kes viidi kontrolliks haiglasse.

3. veebruaril teatati, et Harju-Risti külas tekkis füüsiline konflikt 36-aastase naise ja 31-aastase naise vahel.

Juhtum piiril

3.veebruaril teatas Tallinna lennujaama julgestusteenistus Tallinna piiripunkti, et lennujaama julgestusalal viibib joobes ja agressiivne inimene, keda ei võetud lennule ning kes keeldub julgestusalalt lahkumast. Tallinna piiripunkti ametnikud tuvastasid, et tegemist on 1971. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodanikuga. Mees anti üle Kesklinna politseijaoskonna patrullile, kes toimetas ta kainenema.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

Ööl vastu 3. veebruari puhkes Tartus Ülikooli tänava meelelahutusasutuses kahe mehe vahel kähmlus, mille käigus sai viga 25-aastane mees. Meedikud viisid kannatanu tervisekontrolliks traumapunkti. Tüli tekkepõhjuseid ja muid üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Ööl vastu 3. veebruari puhkes Tartus Aardla tänava kortermaja ees tuttavate vahel tüli, mis päädis kähmlusega. Jageluses õnneks keegi viga ei saanud ning politseinike sekkudes läksid tüli osapooled laiali.

Vägivald võimuesindaja vastu

Ööl vastu 2. veebruari sai politsei väljakutse Tartus Lääne tänava korterisse, kus oli korteriomaniku ja võõraste külla saabunud meeste vahel puhkenud tüli. Teatele reageerinud politseinikud andsid võõrastele meestele korralduse korterist lahkuda, mispeale mehed majast välja liikusid. Kortermaja ees muutusid kolm joobes meest aga politseinike suhtes agressiivseks ning ründasid ametnikke. Ründe tõrjumiseks kasutasid politseinikud nii gaasi kui ka taserit, misjärel kõik kolm meest kinni peeti ning arestimajja toimetati. Peale tervisekontrolli jätkas ründe ohvriks sattunud politseinik teenistust.

Juhtumid piiril

2. veebruari õhtul kella 19.30 paiku teatas Sääritsa küla kohalik mees piirivalvuritele, et tema juurest hommikul Peipsile kalastama läinud 54-aastane Läti kalur ei ole seni järvelt naasnud. Kohalik mees teatas sedagi, et kaluril telefoni kaasa ei ole ning ka mehe auto on jätkuvalt kalda ääres. Kadunud meest otsima asunud piirivalvepatrull sõitis järvel läbi erinevaid jälgi ja liikumissuundi kuniks laekus teade, et järvel viibinud abivalmid kalurid olid orientiiri kaotanud meest märganud, ta oma sõidukile võtnud ning ta kaldale isikliku auto juurde toimetanud. Mees oli küll sihitust kõndimisest väsinud, kuid meedikute abi ei vajanud.

2. veebruari õhtul tuvastasid Mustvee kordoni piirivalvurid, et hommikul Kallastelt mootorkelguga Peipsile väljunud mees ei ole oma järvelt naasmist registreerinud, mistõttu asusid piirivalvurid selgitama, kas kaluriga on kõik korras. Oma telefonile mees aga ei vastanud ja nii puudus piirivalvuritel võimalus mehega otse suhelda. Mõne aja möödudes õnnestus piiriametnikel välja selgitada, et hommikul järvele väljunud 48-aastane mees oli pealelõunal sõitnud Piirisaarde, kus sõbraga üheskoos saunas käidi, õlut joodi ning seejärel magama mindi. Piirivalvurid andsid mehele korralduse saarelt naastes tulla üksikasjade selgitamiseks kordonisse.

3. veebruaril kella 11 paiku kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunkti saabunud Venemaa numbrimärgiga sõiduautot Renault, kust avastasid vedrujõul avaneva noa, mis on Eestis tsiviilkäibes keelatud. Autojuht ühes keelatud esemega anti menetlustoiminguteks üle tolliametnikele.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

1. veebruaril teatati, et Kundas Mäe tänaval asuvas korteris lõi 36-aastane mees oma 59-aastast ema.

1. veebruaril teatati, et Tamsalu linnas Koidu tänaval lõi 41-aastast naist tema endine abikaasa. Politsei pidas 45-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

2. veebruaril teatati, et Vinni vallas lõi 28-aastast naist korduvalt tema elukaaslane. Politsei pidas 35-aastase mehe kinni.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

2. veebruaril teatati, et Jõhvis Kaare tänaval asuva meelelahutusasutuse juures tungiti kallale mehele 27-aastasele mehele.

2. veebruaril teatati, et Narvas Kreenholmi tänaval asuvas korteris lõi 52-aastast meest tema poeg. Politsei pidas 17-aastase noormehe kinni.

3. veebruaril teatati, et Kohtla-Järve Ahtme linnaosas Lehola tänaval tungis 36-aastasele naisele kallale tema abikaasa. Politseinikud pidasid 44-aastase mehe kinni.

3. veebruaril teatati, et Kiviõli linnas Keskpuiesteel asuvas korteris lõi 36-aastast naist tema elukaaslane. Politsei pidas 29-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

3. veebruaril teatati, et Jõhvi külas Kaasiku tänaval asuvas korteris lõi 39-aastast naist tema 34-aastane endine elukaaslane.

3. veebruaril teatati, et Jõhvis Rakvere tänaval asuva meelelahutusasutuse juures löödi 32-aastast meest.

3. veebruaril teatati, et Narvas Sepa tänaval tungis 37-aastasele naisele kallale 30-aastane mees.

3. veebruaril teatati, et Narvas Rahu tänaval asuvas korteris lõi 37-aastast naist tema 46-aastane abikaasa.

3. veebruaril teatati, et Narvas Kooli põigul lõi 32-aastast naist tema 37-aastane elukaaslane.

Arvutikelmus

1. veebruaril teatati, et Narva-Jõesuus Aia tänaval varastati rahakott, milles oli 50 eurot sularaha, dokumendid ja pangakaart. Rahakoti vahel olid ka pangakaardi PIN-koodid. Samal päeval võeti kontolt välja 355 eurot sularaha.

Omavoliline sissetung

2. veebruaril teatati, et Jõhvis tungiti sisse Hariduse tänaval asuvasse korterisse ning varastati seljakott, milles olid dokumendid ja 50 eurot sularaha.

Juhtumid piiril

1. veebruaril pöördus Jõhvi politseijaoskonda 1971. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kes oli Schengeni territooriumil seadusliku aluseta viis päeva, kõik päevad Eestis. Mehele koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks ning talle määrati rahatrahv.

2. veebruaril avastas Vasknarva kordoni mootorsaanipatrull Peipsi järvel mootorsaani, mida juhtis 1933. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodanik, kes ei olnud oma veekogule väljumist registreerinud. Meest hoiatati.

2. veebruaril saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1985. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kes juhtis Venemaal registreeritud sõiduautot Kia. Mees esitas osaliselt võltsitud liikluskindlustuspoliisi. Mehele määrati rahaline karistus ning uue kindlustuse vormistamise järel lubati tal riiki siseneda.

3. veebruaril saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1972. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kes juhtis Venemaal registreeritud sõiduautot Kia. Mees esitas kontrolliks osaliselt võltsitud liikluskindlustuspoliisi. Mehele määrati rahaline karistus ning ta suunati tagasi Venemaale.

3. veebruaril saabus Narva-1 piiripunkti riigist väljuvale suunale 1992. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kes viibis Schengeni territooriumil seadusliku aluseta neli päeva, kõik päevad Eestis. Mehele koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks ning talle määrati rahatrahv.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Avaliku korra rikkumine
2. veebruaril teatati politseile, et Haapsalus Tallinna maantee meelelahutusasutuses lõi 24-aastane naine 39-aastast naist ja põhjustas sellega füüsilist valu ja kergemaid kehavigastusi.

Kehaline väärkohtlemine
3. veebruaril teatati politseile, et Lääne-Nigula vallas lõi 36-aastane mees ühise alkoholitarvitamise käigus 26-aastast meest ja põhjustas sellega viimasele füüsilist valu.

Pärnumaa

Kehalised väärkohtlemised
1. veebruaril teatati politseile, et Pärnus ründas 45-aastane mees oma ema ning põhjustas sellega talle füüsilist valu. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

1. veebruaril sai politsei teate, et Pärnus ründas 30-aastane mees oma abikaasat ja põhjustas sellega viimasele füüsilist valu ja tervisekahjustusi.


1. veebruaril anti politseile teada, et Tori vallas tekkis tüli 59-aastase mehe ja tema 47-aastase elukaaslase vahel. Tüli kasvas üle rüseluseks, mille käigus said mõlemad tervisekahjustusi.

Vargus
1. veebruaril avastati, et Pärnus Jõõpre külas on sisse murtud garaažiboksi ja varastatud tööriistu, aiatehnikat ja autokõlar. Kahju on kokku umbes 820 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

 Liiklusinfo 4.02.2019

Eelmise ööpäeva jooksul tabati 12 alkoholi tarvitanud mootorsõiduki juhti.

Liiklusõnnetused

04.02.2019 kell 09.37 toimus liiklusõnnetus Tartumaal Tartu vallas Õvi külas Kärevere-Kärkna maantee kuuendal kilomeetril, kus 55-aastane mees kaldus sirgel teelõigul haagisega veoautoga Daf paremale poole teelt välja, haagis läks kääri ning veoauto paiskus esiosaga metsa. Kohale saabunud kiirabi tuvastas juhi surma, tegemist võis olla terviserikkega.

04.02.2019 kell 18.57 toimus liiklusõnnetus Harjumaal Lääne-Harju vallas Keila-Haapsalu maantee 14. kilomeetril peale Vasalemma bussipeatust, kus liinibussi Irisbus Crossway juhtinud 57-aastane mees tegi bussiga äkkpidurduse, mille tagajärjel kukkus bussis istunud isa süles olnud 11-kuune poiss. Poiss toimetati Tallinna Lastehaiglasse

Ärandatud sõidukid

nr

Politseiasutus

sõiduki mark

sõiduki värv

reg-nr

väljalaske aasta

1

Põhja prefektuur

Lexus LS600HL

pruun

537BTJ

2015

Leitud sõidukite kohta teateid ei laekunud

Teeolud Eestis on lumised ning politsei palub juhtidel varuda sihtpunkti jõudmiseks aega, vältida võimalusel möödasõite ning kindlasti hoida pikivahet. Pikivahe annab juhile võimaluse ootamatu situatsiooni korral õigeaegselt reageerida.

Lisainformatsiooni liiklusõnnetuste kohta saab vastava piirkonna pressiesindaja käest. Kontaktid leiab https://www.politsei.ee/et/kommunikatsioonibueroo-kontaktid

PPA kliendiinfo numbril 612 3000

Allikas: Liiklusinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.