Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu linn toetab nutika linnaosa projektis osalevaid ühistuid elamute rekonstrueerimisel (2019-01-31 08:32:36)


Tartu linn jätkab nutika linnaosa SmartEnCity projektiga liitunud ühistutele toetuste maksmist. 30.01.2019. a. istungil eraldati toetused elamute rekonstrueerimiseks veel kolmele ühistule.


Aleksandri tn 3 korteriühistu saab linnalt rekonstrueerimistoetust 178 561 eurot, Kalevi tn 8 ühistu 211 018 eurot ja Tiigi tn 8 ühistu 299 350 eurot. Lisaks saavad kõik ühistud veel 3000 eurot hoonele kunstiteose loomiseks.
Linnavolikogu määruse kohaselt maksab linn nutika linnaosa projektis osalevatele ühistutele rekonstrueerimistoetust 102 eurot korterelamu suletud netopinna ühe ruutmeetri kohta.

Tartu abilinnapea Raimond Tamme sõnul on eelnevalt projekti SmartEnCity raames saanud linnalt toetust üheksa korteriühistut, kes kõik on praegu tegemas rekonstrueerimistöid. "Kõige kaugemal on töödejärg Pepleri 10 hoones, kus rekonstrueerimistööd on lõppenud ning elamusse on vajalik veel paigaldada üksnes nutikodulahendused," rääkis abilinnapea Raimond Tamm. Ta lisas, et lähiajal on linna poolt toetuse maksmise otsuseid oodata veel neljal projektiga liitunud ühistul.

Kortermajade rekonstrueerimiseks on SmartEnCity projektis ette nähtud ligi neli miljonit eurot. Ehitustööd peavad olema lõppenud hiljemalt 30. juuniks 2019.

Projekti raames luuakse kesklinnas asuvast hruštšovkade piirkonnast tarkadel lahendustel toimiv ja energiasäästlik linnaosa, kus nõukogudeaegsed kortermajad renoveeritakse liginullenergia hooneteks. Korteritesse luuakse nutikodulahendus, mis võimaldab jälgida ja reguleerida oma kodust energiatarbimist. Nutikas linnaosas kasutatakse uuenduslikke lahendusi kaugküttes, tänavavalgustuses ja taastuvenergia kasutamises.

SmartEnCity projekti rahastatakse Euroopa Liidu teadusuuringute ja innovatsiooni raamprogrammist Horisont 2020.
Projekt algas 2016. aasta veebruaris ning kestab kuni 2021. aasta juulini.

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.