Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Päästeamet: Eesti ühiskond pole suurteks kriisideks valmis (2018-12-14 09:13:54)

Päästeametis arutas 13. detsembril 2018. a. koos partneritega, kuidas Eesti ühiskonda paremini suurteks kriisideks ette valmistada.

"Eestimaalaste turvalisust aitavad Päästeameti ja vabatahtlike partnerite hulgas igapäevaselt tagada 190 komandot ja 4300 inimest. Möödunud suvi, mil meie elupäästevõimekus jõudis seitsmel korral kriitilise piirini, andis meile õppetunni. Saime aru, et Päästeamet peab parandama oma võimekust suurte kriisidega toimetulekuks. Selleks, et teisi aidata, pead ise olema tugev. Päästevõrgustiku tugevuse arendamise võtame järgmisel aastal ka suurema tähelepanu alla," rääkis Päästeameti peadirektori asetäitja Tauno Suurkivi.

Sõltuvus igapäevastest elutähtsatest teenustest, nagu vesi, küte ja elekter, on muutnud meie ühiskonna kergelt haavatavaks. Näiteks elektrikatkestuse korral on häiritud nii pangaterminalide töö, puudub internetiühendus, side ning ka kütust ei saa tankida.

"Eesti inimesed usuvad, et kui häda käes, siis jõuab abi kiiresti kohale. Kuid sageli unustatakse, et kui kaob elekter või mobiililevi, siis ei saagi abi kutsuda. Või kui suur lumetorm on sulgenud tee, siis päästjate saabumiseni tuleb end soojas hoida, süüa ja juua. Kas me oleme piisavalt tugevad, et vajaduse korral ka mitu päeva vastu pidada?" küsis Suurkivi.

Uuringud näitavad, et enam kui pooled eestimaalased ei ole teinud midagi, et ennetada või leevendada võimalikke hädaolukordi. Juba mõnepäevane elektri-, keskkütte- või veevarustuse katkestus tekitab enam kui pooltele Eesti elanikele probleeme kodu kütmisel, toiduvalmistamisel ja ka näiteks mobiiltelefonide laadimisel.

"Asjaolu, et meie ühiskond ei ole kriisideks piisavalt valmis, teeb mulle muret. Elanikkonnakaitse asutusena oleme kohalike omavalitsuste ja inimeste juures neid toetamas ning nõustamas nii, nagu ka oma muude teenustega. Saame anda adekvaatset infot olukorrast, nõu, mida selles olukorras peale hakata ning kui hakkama ei saada, siis ka abi," selgitas Suurkivi ning lisas et meie jaoks on oluline, et inimesed saaksid kriisiolukorras võimalikult hästi hakkama.

Toimus Päästeameti korraldatav riigikaitse laia käsitluse seminar "Saame hakkama", mille seekordseks fookuseks on Päästeameti roll elanikkonnakaitses kohalikul- ja kogukondlikul tasandil.



Allikas: Päästeameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.