Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajanduse ja kalanduse arengukavasse esitati üle 600 ettepaneku (2018-11-02 00:05:26)

 

Põllumajanduse ja kalanduse arengukavasse (PõKa) 2030 esitati 621 ettepanekut, mis näitab ettevõtmise kaalukust ja suurt mahtu. Siiani on põllumajanduse ja kalanduse teemad jagunenud ligi 30 erineva arengukava ja dokumendi vahel. Loodav ühine arengudokument koondab need aga üheks tervikuks.

"Arengukavasse saavad kirja põllumajanduse ja kalanduse valdkonna tegevussuunad aastani 2030. On oluline, et sektori esindajad protsessis aktiivselt kaasa lööksid ja ettepanekuid esitaksid, sest väga hea lõpptulemuseni saame jõuda ainult siis, kui kõik pooled aktiivselt kaasa räägivad ja mõtlevad," arvab maaeluminister Tarmo Tamm.

"Alates veebruarist on töörühmad ära teinud väga suure ja põhjaliku töö. Uue arengukava algatamiseks on töörühma liikmed kaardistanud põllumajanduse ja kalanduse ning maaelu valdkonna olulisemad probleemid ning toonud neist välja ka prioriteetsemad," tunnustas arengukava juhtkomisjoni esimees, Maaeluministeeriumi kantsler Illar Lemetti panustajate suurt osa uue arengukava ettevalmistamisel. "Kindlasti pole protsess veel lõppenud ja oleme alles vahefinišis, kuid usun, et koostöös valmib parim tulemus," lisas kantsler.

"Töörühma liikmete ootused on olnud erinevad ja arvamusi on seinast seina, oleme koos püüdnud välja sõeluda kõige olulisema, millega edasi minna. Soovime ka edaspidi olla avatud, läbipaistvad ning koostööaltid. Visioon "Eesti toit on hinnatud ja maal on hea elada" annab nii ministeeriumile kui arengukavaga seotud sektorile selge arengueesmärgi järgmiseks aastakümneks. Peamisteks alaeesmärkideks on tark ja säästlik põllumajandus, ohutu toit ning kestlik toidutootmine, maaelu ning kalandus," lisas asekantsler Siim Tiidemann.

Põllumajanduse ja kalanduse tulemusvaldkonda aastani 2030­ juhtiv dokument plaanitakse sel aastal esitada juhtrühmale ning 2019. a kinnitada Vabariigi Valitsuses. Enne seda viib Eesti Maaülikool läbi PõKa mõjude eelhindamise, mis annab täiendavat teadmist, kuidas parimal viisil seatud eesmärkideni jõudmist mõõta ning asetab meie eesmärgid võrdlusesse teiste EL liikmesriikidega.

Olulisem info on leitav Maaeluministeeriumi kodulehel: https://www.agri.ee/et/eesmargid-tegevused/pollumajanduse-ja-kalanduse-valdkonna-arengukava-aastani-2030

 

Allikas: Maaeluministeeriumi 1.11.18 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.