Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pariisis tutvustati Eesti toitu (2018-10-24 19:56:30)

 

Eesti Suursaatkonnas Pariisis toimus rahvusvahelise toidumessi SIAL raames 23. oktoobril Eesti toitu tutvustav üritus, mille eesmärk oli leida uusi koostööpartnereid ning tekitada huvi Eesti riigi ja toidutoodete vastu. Eesti toidu tutvustusüritusel osales 24 Eesti toidusektori ettevõtet.

 

"Üritus on osa Eesti toidu programmist, mille eesmärk on tegeleda Eesti toidu kuvandiga ja ettevõtetele uute turgude leidmisega. Rõõmustav on näha, et seekord on kaasatud nii palju erinäolisi ettevõtteid," sõnas maaeluminister Tarmo Tamm.

"Eesti eeliseks toidu ekspordil on puhas keskkond, puhas ja kvaliteetne toit ning kõrged standardid. Need on omased riigile tervikuna," ütles tervitussõnades Maaeluministeeriumi kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsler Siim Tiidemann. "Eesti toidu laiem tutvustamine on oluline nii eksportturgude mitmekesistamisel kui ka meie toidukultuuri viimisel maailma eri nurkadesse. Suuremad saavutused saavad sündida vaid asjaosaliste tihedas koostöös - sellest on Pariisis toimuv üritus heaks näiteks."

Eesti suursaadiku Prantsusmaal Alar Streimanni sõnul on üritus osa suuremast jõupingutusest tutvustada Prantsusmaal Eesti ettevõtlust. "Saatkond tegeleb pidevalt sellega, et Prantsusmaal tuntaks ja tahetaks teha koostööd Eesti ettevõtetega. Lähenemine läbi Eesti toidusektori nii nõudlikul turul nagu Prantsusmaa on ühtpidi ambitsioonikas ja teisipidi loogiline. Erinevatelt klišeedest peenetest gastronoomilistest eksperimentidest on traditsioonilises Prantsuse köögis eelkõige hinnas lihtsus, puhtad maitsed ja kodulähedased tooted - kõik see, mida väärtustame ka Eestis ja Põhja-Euroopa köögis üleüldse."

"Eesti toodete tutvustamine läbi värske õhu, puhta vee ja puhta toidu toob kindlasti kasu ka ettevõtetele, kes soovivad siin kanda kinnitada, sest Prantsuse tarbija pöörab järjest rohkem tähelepanu toidu päritolule ja selle puhtusele," kinnitas ka Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse ettevõtluskeskuse direktor Tanel Rebane.

Üritus tõi kohale ostujuhte, kuid ka üle ootuste suure hulga Prantsuse ajakirjanikke ja blogijaid, kes maitsesid Ants Uustalu valmistatud suupisteid, tutvusid Eesti toiduainete stiliseeritud väljapanekuga ning said kaasa mitu näidistoodet.

Samal ajal toimub Pariisis Euroopa suurimaid toidumesse SIAL, mis on keskendunud toiduinnovatsioonile. Eesti ettevõtetest pääses SIAL-i innovatsioonistendile Tere ja Farmi Piimatööstus nelja tootega - lõppvoorus osalevad Tere Yofir ja keefirimarinaadid, Farmi Skyr AB maitsestatud joogid ja keefiridessert ning Salvesti pirni-kiivimaitseline Smushie. Eesti osalemist messil korraldas Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda ning seda rahastati turuarendustoetusest.

Pildigalerii (fotode autor: Patricia Doukhan)

 

Allikas: Maaeluministeeriumi 24.10.18 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.