Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused. Liiklusinfo 22.10.2018 (2018-10-23 08:59:44)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 156 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli kolm avaliku korra rasket rikkumist, 55 varavastast kuritegu, sealhulgas 49 vargust (kolm eluruumidest, kaks sõidukitest). Registreeriti 11 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 11 inimest. Tabati 68 alkoholi- ja viis narkojoobes sõidukijuhti. Registreeriti 498 väärtegu.

Piiril väljastati 19 sisenemiskeeldu.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised
19. oktoobri öösel teatati, et Kesklinnas Vabaduse väljakul löödi 27-aastast meest ja tekitati talle kehavigastusi.

19. oktoobril teatati, et 59-aastane mees lõi Lasnamäel Raadiku tänaval asuvas korteris oma endist abikaasat, 56-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

19. oktoobril teatati, et 30-aastane mees lõi Kesklinnas Aia tänaval asuvas kaubandusasutuses turvatöötajat, 46-aastats meest ja tekitas talle valu. Politseinikud pidasid 30-aastase mehe kinni.


20. oktoobri öösel teatati, et Lasnamäel Peterburi teel asuvas toitlustusasutuses löödi 27-aastast meest ja tekitati talle kehavigastusi.

20. oktoobril teatati, et Haaberstis Õismäe teel asuvas korteris tõukas 47-aastane naine oma eksabikaasa vennatütart, 29-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid 47-aastase naise kinni.

20. oktoobril teatati, et Kristiines Vindi tänaval löödi alkoholijoobes 38-aastast meest.


20. oktoobril teatati, et alkoholijoobes 26-aastane naine ründas Lasnamäel Läänemere teel asuvas korteris oma isa, 62-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid naise kinni.


21. oktoobri öösel teatati, et Lasnamäel Mahtra tänaval löödi 35-aastast meest ja tekitati talle kehavigastusi.

21. oktoobril teatati, et Kesklinnas Toom-Kuninga tänaval löödi 34-aastast meest ja tekitati talle kehavigastusi.


21. oktoobril teatati, et Põhja-Tallinnas Tehnika tänaval asuvas korteris toimus konflikt elukaaslaste, 31-aastase naise ja alkoholijoobes 28-aastase mehe vahel, viimane sai kehavigastusi.


21. oktoobril teatati, et alkoholijoobes 39-aastane naine lõi Kesklinnas Raua tänaval asuvas korteris oma elukaaslast, 52-aastast meest ja tekitas talle valu. Politseinikud pidasid naise kinni.

21. oktoobril teatati, et 44-aastane mees lõi Lasnamäel Punasel tänaval asuvas korteris oma elukaaslast, 52-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.


Avaliku korra raske rikkumine
19. oktoobril teatati, et alkoholijoobes 58-aastane naine lõi Lasnamäel Tähesaju teel asuvas kaubandusasutuses 54-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid naise kinni.

20. oktoobri öösel teatati, et alkoholijoobes 36-aastane mees lõi Lasnamäel Laagna teel 43-aastast naist ja 24-aastast naist ning tekitas neile valu. Politseinikud pidasid mehe kinni.


Vargus
19. oktoobril teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval varastati lukustatud keldriboksist autorehve, lapsevanker ja metallidetektor. Kahju on kokku 2450 eurot.

19. oktoobril teatati, et Põhja-Tallinnas Tööstuse tänaval varastati lukustatud musta värvi jalgratas Merida. Kahju on 1005 eurot.

20. oktoobril teatati, et Nõmmel Pärnu maanteel varastati autost tööriistu. Kahju on ligikaudu 1000 eurot.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine
21. oktoobril teatati, et Kaasiku külas löödi 52-aastast meest ja tekitati talle kehavigastusi.

Juhtumid piiril

20. oktoobril saabusid Kiievist Tallinna lennujaama kaks Ukraina kodanikku, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Meestele väljastati sisenemiskeeld ja nad lendasid tagasi Kiievisse..

20. oktoobril saabus Kiievist Tallinna lennujaama Ukraina kodanik, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele väljastati sisenemiskeeld ja ta lendas tagasi Kiievisse.

20. oktoobril saabus Kiievist Tallinna lennujaama Ukraina kodanik, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele väljastati sisenemiskeeld ja ta lendas tagasi Kiievisse.

21. oktoobril saabus Kiievist Tallinna lennujaama Ukraina kodanik, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele väljastati sisenemiskeeld ja ta viibib lennujaama kinnisel Non-Schengeni alal kuni tagasilennuni.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Asja omavoliline kasutamine

Ööl vastu 21. oktoobrit ärandati Jõgeva vallas Võikvere külas eramu ees seisnud sõiduauto Chrysler, mis leiti pühapäeva pealelõunal mahajäetuna Jõgeva-Mustvee maantee 12. kilomeetrilt tee äärest. Kedagi leitud sõiduki juures ei olnud ning masina võtmed olid kõrvalistuja istmele jäetud. Peale esmaseid menetlustoiminguid tagastati sõiduk selle omanikule. Juhtunu üksikasjuning sõidukiärandajat selgitab politsei kriminaaluurimises.

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

21. oktoobri öösel sai politsei väljakutse Tartus Küüni tänava meelelahutusasutuse juurde, kus olid omavahel kaklema läinud tuttavad 46-aastane ja 38-aastane mees. Kähmluses viga saanud 46-aastane mees pöördus esmaabiks traumapunkti ning seejärel üksikasjade selgitamiseks politseimajja.

20. oktoobril puhkes Tartus Vallikraavi tänaval asuvas meelelahutusasutuses kähmlus alkoholi tarvitanud meeste vahel. Rüseluses sai viga 30-aastane mees ning meedikud viisid ta esmaabiks traumapunkti. Lööja on politseile teada ning meeste vahelise riiu tagamaid selgitatakse kriminaaluurimises.

20. oktoobril teatati politseile, et Kastre vallas Võnnu alevikus olid omavahel ägeda sõnavahetuse käigus rüselema läinud elukaaslased. Vihahoos olid mõlemad teineteist löönud, ent meedikute abi neist kummalgi tarvis ei olnud. Politsei tuvastas, et nii naine kui mees olid kained ning neilt mõlemalt võeti selgitused juhtunust. Kuigi kummalgi pereliikmeist teineteise suhtes korrakaitsjate saabudes etteheiteid ei olnud, läks mees sel õhtul siiski kodust ära lähedase juurde. Elukaaslaste vahelise riiu tagamaid uurib politsei edasi kriminaalmenetluses.

20. oktoobril puhkes Tartus Ülikooli tänava meelelahutusasutuses kähmlus turvatöötaja ja alkoholi tarvitanud külastaja vahel. Rüseluses sai viga 23-aastane klubikülastaja, kes tervisekontrolliks traumapunkti viidi.

Vargused

Politseile laekus teade, et 13. oktoobril varastati Tartus Tähtvere tänaval 24-aastaselt mehelt Huawei mobiiltelefon. Kahju on 250 eurot.

Politseile teatati, et 11. oktoobril varastati Tartus Sepa tänava müügiplatsil seisnud sõidukist Calvin Kleini rahakott koos dokumentide, kuldsõrmuse ja kõrvaklappidega. Kahju on 300 eurot.

Viljandimaa

Vargused

Ööl vastu 19. oktoobrit varastati Viljandi vallas Paisku külas talu kõrvalhoonest vanametalli ja alumiiniumist aiakäru. Kahju on 485 eurot.

18. oktoobril laekus politseile teade, et möödunud kuu jooksul on Viljandi vallas Viiratsi aleviku alajaama juurest varastatud vanametalli. Kahju on umbes 1000 eurot.

Valeraha teated

17. oktoobril avastati Viljandis Tartu tänava pangakontoris võltsimistunnustega 2-eurone münt, mis saadeti uurimiseks ekspertiisi.

Juhtumid piiril

Nädalavahetusel kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunktis kuute Venemaa Föderatsiooni kodanikku ning selgus, et neil kõigil puuduvad sobivad dokumendid põhjendamaks oma reisi eesmärki ja tingimusi. Neil tõkestati Eestisse sisenemine ning nad suunati tagasi Venemaale.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Looma julm kohtlemine

19. oktoobril märkasid Rakvere elanikud, et nende naabrite umbes pooleaastane kutsikas on mitu päeva kolmel jalal liikunud ning valust niutsunud. Hoolivad inimesed viisid kutsika loomakliinikusse, loomal tuvastati sääreluu murd. Koer suunati pärast arstiabi osutamist edasi abi saamiseks Tallinna, kus loodetakse leida talle uus kodu.

Kehaline väärkohtlemine

19. oktoobril lõi Tapa linnas kodus 31-aastane meest oma 32-aastast elukaaslast.

Vargus

18. oktoobril varastati Viru-Nigulas Maarja tänaval garaažist jalgratas, survepesur, kaks akutrelli Hitachi ja akulaadija. Kahju on 1080 eurot.

Ida-Virumaa

Avaliku korra raske rikkumine

21. oktoobril ähvardas Narvas Võidu tänaval 38-aastane naine relvataolise esemega 45-aastast naist. Politsei pidas 38-aastase kahtlustavana kinni.

Kehalised väärkohtlemised

19. oktoobril lõi Narva linnas korteris 36-aastane mees oma 32-aastast eluskaaslast.

19. oktoobril lõi Narvas linnas tänaval ühe meelelahutusasutuse juures 47-aastane mees endist väimeest, 26-aastast meest.

20. oktoobril tuli Kohtla-Järvel 46-aastane mees kallale oma 41-aastasele eluskaaslasele. Mees on kahtlustavana kinni peetud.

20. oktoobril tungis Jõhvi linnas Sompa tänaval asuvas meelelahutusasutuses 42-aastasele naisele kallale 22-aastane naine.

20. oktoobril toimus Narva linnas Rakvere tänaval asuvas meelelahutuses ja selle õues kaklus, mille käigus tungisid kaks meest ja üks naine kallale 30-aastasele naisele, 36-aastasele naisele ja 32-aastasele mehele.

21. oktoobril lõi Kohtla-Järvel korteris 47-aastane naine 54-aastast naist. Lööja on kahtlustavana kinni peetud.

21. oktoobril tuli Narvas korteris 41-aastane mees kallale elukaaslasele, 31-aastasele naisele. Mees on kahtlustavana kinni peetud.

Ähvardamised

18. oktoobril teatati politseile, et Toilas ähvardas 57-aastast naist tema 61-aastane abikaasa.

19. oktoobril teatati politseile, et Jõhvis ähvardas tundmatu meesterahvas telefoni teel füüsilise vägivallaga 65-aastast naist.

Vargused

19. oktoobril teatati politseile, et 6. oktoobril varastati Kohtla-Järvel, Aia tänaval asuvas lõbustusasutuses naise käekoti koos mobiiltelefoni, rahakoti, dokumentide ja muude esemetega. Kahju on 347,50 eurot.

19. oktoobril teatati politseile, et 13. oktoobril varastati Kohtla-Järve ja Jõhvi vahel sõitnud bussis mobiiltelefon Samsung. Kahju on 348 eurot.

Politseile teatati 19. oktoobril, et Jõhvi vallas Kose külas varastati metsaveotraktorist diislikütust 160 liitrit. Kahju on 224 eurot.

Politseile teatati 19. oktoobril, Jõhvi vallas Kotinuka külas varastati kütusemahutist 200 liitrit diiselkütust. Kahju on 280 eurot.

Juhtumid piiril

18. oktoobril ületas Narva veehoidlal Venemaa Föderatsioonis registreeritud paat ebaseaduslikult ajutise kontrolljoone Venemaa Föderatsioonist Eesti Vabariiki u 15 meetrit. Paadi kahe isikuga pardal peatas Ida prefektuuri Narva kordoni Mustajõe kaatritoimkond. Pärast dokumendikontrolli lubati paadil naasta Venemaa Föderatsiooni vetesse.

20. oktoobril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1999. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel polnud kehtivat viisat. Naisele väljastati sisenemiskeeld ja ta suundus tagasi Venemaa Föderatsiooni.

20. oktoobril tuvastasid Narva-1 piiripunkti ametnikud, et kahel koos emaga Eestisse reisisval lapsel, 2012. aastal ja 2015. aastal sündinud tüdrukutel, kes on Venemaa Föderatsiooni kodanikud, ei ole kehtivat viisat. Ema ja lapsed suundusid tagasi Venemaa Föderatsiooni.

20. oktoobril kontrollisid Narva-1 piiripunkti ametnikud Eestisse sisenemisel 1983. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel polnud kehtivat viisat. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

20. oktoobril kontrollisid Narva-1 piiripunkti ametnikud Eestisse sisenemisel 1971. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel polnud kehtivat viisat. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine

19. oktoobril sai politsei teate, et Haapsalus löödi korteris 54-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 56-aastase mehe.

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine

20. oktoobril sai politsei teate, et Pärnu linnas löödi korteris 27-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 29-aastase mehe.

Vargus

20. oktoobril varastati Häädemeeste vallas sõidukist käekott koos mobiiltelefoniga. Kahju on kokku ligi 400 eurot.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine

20. oktoobril sai politsei teate, et Kehtna vallas löödi 44-aastast meest.

Vargus

20. oktoobril sai politsei teate, et Märjamaa vallas varastati eramu hoovist tuletõrjeredel. Kahju on 200 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade

Liiklusinfo

Edastame ööpäeva jooksul laekunud teabe liiklusõnnetuste, ärandatud ja leitud sõidukite kohta.

Eelmise ööpäeva jooksul tabati 13 alkoholi tarvitanud mootorsõiduki juhti.

Liiklusõnnetused

22.10.2018 kella 14.38 ajal toimus liiklusõnnetus Tallinnas Ehitajate tee ja Õismäe tee ristmikul, Päevalille tn 2 juures, kus esialgsetel andmetel lubava fooritulega parempööret sooritanud sõiduautole Lexus GS 350, mida juhtis 65-aastane mees, sõitis parempoolsele küljele otsa eelnevalt mööda kõnniteed ja seejärel lubava fooritulega reguleeritud ülekäigurajal tõukerattal teed ületanud 10-aastane poiss. Poiss toimetati sündmuskohalt Tallinna Lastehaiglasse.

22.10.2018 kella 19.15 ajal toimus liiklusõnnetus Harju maakonnas Rae vallas Tallinn-Tartu maantee 26. kilomeetril, kus esialgsetel andmetel juhtis 53-aastane naine sõiduautot Škoda Fabia ja sõitis tagant otsa samas suunas liikunud sõiduautole Volkswagen Sharan, mida juhtis 42-aastane mees. Liiklusõnnetuse tagajärjel sai vigastada Škoda juht, kes toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse. Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Ärandatud ja leitud sõidukite kohta teateid ei laekunud.

Sügisene pimedus muudab helkurita jalakäija õigeaegse märkamise raskeks. Politsei palub, et inimesed kontrolliksid, et neil endil ja lähedastel oleks küljes vähemalt üks helkur. Helkur võib päästa elu.

Lisainformatsiooni liiklusõnnetuste kohta saab vastava piirkonna pressiesindaja käest.

Allikas: PPA liiklusinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.