Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi 41. nädala eelinfo (2018-10-08 08:46:58)

Teisipäev, 9. oktoober

Keskkonnaminister Siim Kiisler on EL keskkonnanõukogu kohtumisel Luksemburgis. Seal on kavas leppida kokku üldises lähenemisviisis uute sõiduautode ja uute väikeste tarbesõidukite CO2-normide määruses, samuti toimub poliitiline arutelu uute raskveokite CO2-normide määruse teemal. Lisaks kiidetakse heaks nõukogu järeldused kliimamuutuste raamkonventsiooni 24. kohtumiseks detsembris 2018 ning elurikkuse 14. konventsiooni bioohutuse Cartagena protokolli 9. ja geneetiliste ressursside kasutamisest saadud tulu õiglase ja võrdse jagamise Nagoya protokolli 3. kohtumiseks novembris. Lisaks teeb keskkonnaminister ülevaate kõrgetasemelise ÜRO keskkonnafoorumi "The Earth Innovation Forum" ning teise ÜRO keskkonnaassamblee büroo ja alaliste esindajate komitee büroo liikmete töökoosoleku tulemustest.

Algusega kell 14 toimub Jändja paisule tehtud kalapääsu avamine. Keskkonnaagentuuri vedamisel rajati sel aastal kalapääsud Vihtra ja Jändja paisudele. Tööd mõlemal paisul on edukalt lõpetatud ning kaks olulist rändetõket Pärnu jõel leidnud lahenduse. Üritusel antakse kokkuvõte tulemustest ning vaadatakse oma silmaga üle Jändjale rajatud kärestik. Toimub see Türi vallas, Jändja paisu kõrval Puumassivabriku kinnistul. Teemast huvitunutel palutakse end eelregistreerida hiljemalt 8. oktoobriks SIIN

Teisipäeval korraldavad Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium ning Keskkonnaministeerium konverentsi "Riiklik energia- ja kliimakava aastani 2030". Selle eesmärgiks on tutvustada konverentsi pealkirjas mainitud kava koostamise lähtekohti ja arutada valikuid selle koostamisel. REKK 2030 on dokument, mis annab Euroopa Komisjonile ülevaate Eesti plaanidest kliimamuutuste leevendamiseks ja energiamajanduses aastani 2030. Kava on oluliseks aluseks kliimat ja energiamajandust mõjutavate meetmete rahastamise planeerimisel tulevikus nii Eestis kui ka Euroopa Liidus. Üritus algab kell 11 Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotellis (Toompuiestee 27, Tallinn).

Teisipäeval, 9. oktoobril kell 12 osalevad KIKi toetuste üksuse juht Koit Kaskel ja energeetika valdkonnajuht Eduard Sizov Kunda linna biokütuse katlamaja pidulikul avamisel. KIK toetas katlamaja valmimist Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi vahendusel 628 787 euroga.

Kolmapäev, 10. oktoober

Kolmapäevast reedeni on keskkonnaminister Siim Kiisler ÜRO keskkonnaassamblee presidendina Ladina-Ameerika ja Kariibi mere riikide keskkonnaministrite foorumil Argentiinas, Buenos Aireses. Kohtumisel arutatakse 33 regiooni riigi prioriteete seoses saastuse ja CO2 heite vähendamise, rohemajanduse ja loodusressursside efektiivse kasutamisega. Argentiina on foorumi eesistuja ning esindab ka Ladina-Ameerika ja Kariibi regionaalset gruppi ÜRO keskkonnaassamblee raames. Foorum valmistab mh ette ka regiooni sisendi ÜRO 4. keskkonnaassamblee jaoks ning Siim Kiisler osaleb foorumil assamblee ja ministrite deklaratsiooniga seotud teemade tutvustamiseks ja regiooni prioriteetide kohta sisendi saamiseks.

Laupäev, 13. oktoober

RMK Kabli külastuskeskus kutsub 13. oktoobril kell 10.00 järjekordsele Kabli linnupäevale. Päeva alustatakse RMK Kabli külastuskeskusest ja liigutakse mööda rannikut Kabli linnujaama poole. Tänavu alustas Kabli linnujaam oma 50. hooaega ja kogu selle aja jooksul on saanud seal rõnga jalga sajad tuhanded väikesed värvulised. Linnujaamas tutvutakse erinevate linnuliikidega ja antakse ülevaade lindude rõngastamise ja rände uurimise vajalikkusest. Soovi korral on võimalik panna proovile oma teadmised lahendades erinevaid ülesandeid ja vastates küsimustele. Sündmus on tasuta ja kõik on oodatud osalema! Pärnust on linnupäevale võimalik tulla kell 9.00 Pärnu teatri eest väljuva tasuta bussiga. Vajalik eelregistreerimine telefonil 5302 0833, e-posti aadressil info.kabli@rmk.ee või RMK kodulehe kaudu

Laupäeval ja pühapäeval toimuvad Loodusmuuseumis perehommikud, mille peategelasteks on sel korral suurkiskjad. Kell 11-12 toimuvate koguperesündmuste põhitähelepanu on sel korral huntidel ning nende elu-olul.



Allikas: Keskkonnaministeeriumi 41. nädala eelinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.