Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2018-09-18 00:10:04)

 

Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 168 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks raske tervisekahjustuse tekitamine, 57 varavastast kuritegu, sealhulgas 41 vargust. Registreeriti kümme inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 11 inimest. Tabati 77 alkoholijoobes sõidukijuhti. Registreeriti 689 väärtegu.

Piirilt väljastati 14 sisenemiskeeldu, registreeriti kolm Schengeni viisaeeskirja rikkumine, kaks piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumist.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised
14. septembril teatati, et Põhja-Tallinnas Telliskivi tänaval toimus kaklus 21- ja 24-aastase mehe vahel.

14. septembril teatati, et Haaberstis Järveotsa teel lõi tundmatu inimene 41-aastast meest.

14. septembril teatati, et Pirital Kõlviku teel lõi alkoholijoobes 48-aastane mees oma abikaasat, 27-aastast naist.

15. septembril teatati, et Kesklinnas Vana-Posti tänaval asuvas ööklubis toimus konflikt 21- ja 20-aastase mehe vahel.

15. septembril teatati, et Lasnamäel Mahtra tänaval asuvas korteris lõi 28-aastane mees oma elukaaslast, 36-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Raske tervisekahjustuse tekitamine
14. septembril toimus Lasnamäel Pae tänaval asuva turu juures tüli, mille käigus lõi 40-aastane mees noaga kolme meest. Kiirabi viis 46,- 53- ja 49-aastase mehe haiglasse, kellest üks lubati laupäeval kodusele ravile. Praeguseks kogutud andmetel alustasid konflikti kannatanud, kuid täpsemad asjaolud on veel väljaselgitamisel. Kõik osapooled olid ennem alkohoolseid jooke tarvitanud.


Vargus

14. septembril teatati, et Kesklinnas Lootsi tänaval asuvast terminalist varastati kohver koos isiklike esemetega. Esialgne kahju on 1410 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

14. septembril teatati, et Maardus Kallasmaa tänaval lõi tundmatu meesterahvas 66-aastast meest.

15. septembril teatati, et Viimsi vallas Laiakülas asuvas majas lõi 47-aastane mees oma abikaasat, 34-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

16. septembril teatati, et Viimsis Randvere külas asuvas majas lõi 59-aastane mees oma elukaaslast, 53-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.


Juhtumid piiril
13. septembril saabusid Kiievist Tallinna lennujaama kaheksa Ukraina kodanikku, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Neile väljastati sisenemiskeelud ja nad lendasid tagasi Kiievisse.

13. septembril saabus Kiievist Tallinna lennujaama Ukraina kodanik, kellel puudus õigus Schengeni alale sisenemiseks. Naisele väljastati sisenemiskeeld ja ta lahkus tagasi Kiievisse.


14. septembril saabus Kiievist Tallinna lennujaama Ukraina kodanik, kellel puudus reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele väljastati sisenemiskeeld ja ta lendas tagasi Kiievisse.

14. septembril saabusid Moskvast Tallinna lennujaama kaks Iraani Islamivabariigi kodanikku, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele ja naisele väljastati sisenemiskeelud ja nad lendasid 15. septembril tagasi Moskvasse.

16. septembril saabus Istanbulist Tallinna lennujaama Gruusia kodanik, kellel puudus reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele väljastati sisenemiskeeld ja ta ootab Non-Schengeni alal kuni tagasilennuni.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Vargus

Politseile laekus teade, et ööl vastu 7. septembrit varastati Jõgeval Aasta tänava eramu ees seisnud lukustamata sõiduautost Lenovo sülearvuti. Kahju on 500 eurot.

Tartumaa

Vargused

Ööl vastu 17. septembrit murti Tartus Rüütli tänaval sisse kohvikusse, kust varastati kaks arvutit, kassaraha ja alkohoolseid jooke. Kahju on selgitamisel.

16. septembril murti Tartus Ülenurme tänaval sisse ridaelamuboksi, kus kõik segamini paisati. Kahju on selgitamisel.

Ööl vastu 15. septembrit varastati Tartus Kaunase puiesteel seisnud Mercedeselt parempoolne küljepeegel. Kahju on selgitamisel.

15. septembri hommikul avastati, et öö jooksul varastati Tartus Mõisavahe tänava vaba juurdepääsuga parklast Respo rendihaagis koos sellel olnud minilaaduriga. Sama päeva õhtul laekus politseile uus teade, et linnast ärandatud haagis koos traktoriga leiti Tartu vallast Vesneri külast. Juhtunu üksikasju uurib politsei kriminaalmenetluses.

Ööl vastu 15. septembrit lõhuti Tartus Anne tänaval seisnud Volkswagen Multivani ukselukud ning sõidukist varastati hobiauto pult, Airsoft õhkrelv ja selle optika. Esialgne kahju on 537 eurot.

Politseile laekus teade, et 5. septembri õhtul murti Tartus Küütri tänaval sisse restorani, kust varastati sulearvuti koos laadijaga ning külmikus olnud tooted. Kahju on selgitamisel.

Kehalised väärkohtlemised

16. septembril löödi Tartus Aardla tänava korteris terava esemega 38-aastast meest, kelle meedikud TÜ Kliinikumi ravile viisid. Juhtunu üksikasju selgitab politsei.

15. septembril puhkes Elva vallas Rannu alevikus tuttavate vahel erimeelsus, mis päädis rüselusega. Kähmluses sai viga 29-aastane mees, kellel meedikud andsid esmaabi kohapeal.

Omavoliline sissetung

14. septembri õhtul tungis joobes 38-aastane mees Tartus Vasara tänaval oma endise elukaaslase korterisse ning tõukas tüli käigus 42-aastast naist. Politsei pidas joobes mehe kinni ning viis ta esmalt arestikambrisse kainenema.

Valeraha teade

6. septembril avastati sularahavedu korraldava turvafirma Lõuna esinduses kaks võltsimistunnusega 2-eurost münti, mis saadeti ekspertiisi.

Juhtumid piiril

Nädalavahetusel avastasid piirivalvurid Kagu piiripunktides kontrollitud sõidukitest kaheksa kiirusmõõteseadme, mille kasutamine ja omamine Eestis on keelatud.

14. septembril kell 18.45 kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel 31-aastast Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes oli viibinud Schengeni viisaruumis 25 päeva seadusliku aluseta, neist ühe päeva Eesti Vabariigis. Isikule määrati rahatrahv, kehtestati kuueks kuuks sissesõidukeeld ning lubati seejärel riigist lahkuda.

14. septembril kella 19 paiku avastasid piirivalvurid Luhamaal ühest Läti numbrimärgiga sõiduautost käepidemega löögirelva, mis on tsiviilkäibes keelatud. Eesti seaduse vastu eksinud mees anti menetlustoiminguteks üle tolliametnikele.

15. septembril kell 01.05 kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel 22-aastast Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes oli viibinud Schengeni viisaruumis 16 päeva seadusliku aluseta, neist ühe päeva Eesti Vabariigis. Isikule määrati rahatrahv, kehtestati kaheks aastaks sissesõidukeeld ning lubati riigist lahkuda.

15. septembril kella 16.30 paiku kontrollisid piiriametnikud Luhamaa piiripunktis Venemaa numbrimärgiga sõidukit, kust avastasid kumminuia, mille omamine ja kasutamine on relvaseadusest tulenevalt tsiviilkäibes keelatud. Mees keelatud esemega anti menetlustoiminguteks üle tolliametnikele.

15. septembri pealelõunal kontrollisid piirivalvurid Praagalt Peipsile väljunud enam kui 30-pealist seltskonda jettidel ning tuvastasid, et kahel veesõidukit juhtinud mehel puudus selleks õigus. Nimelt ei omanud nad vastava veesõiduki juhtimisõigust, lisaks polnud jetid kantud vastavasse registrisse ning kõige tipuks polnud mehed registreerinud ka oma väljumist piiriveekogule. Seaduse vastu eksinute suhtes alustasid piirivalvurid menetlust.

16. septembril kella 14.10 paiku kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunktis Vene registris olevat Volvo veokit ning avastasid, et masinal on õlileke. Sõiduk suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

16. septembril kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunktis kaht Venemaa numbrimärgiga veokit ning avastasid, et mõlema masina tuuleklaas on suures ulatuses mõrasid täis. Piirivalvurid vestlesid mõlema juhiga, kes mõistsid vea ohtlikkust ning lubasid puuduse esimeses remondikojas kõrvaldada. Mõlemal autorongil lubati teekonda Eesti suunas jätkata.

 

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargus

16. septembril teatati politseile, et Tapa linnas varastati Paide maanteel asuva maja trepikojast jalgratas ja jalgratta tagumine ratas. Kahju on 860 eurot.

Ida-Virumaa

Vargused

15. septembril teatati politseile, et Narva linnas Kalda tänaval varastati kaks lampi ja mobiiltelefon. Kahju on 415 eurot.

15. septembril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Mõisa teel varastati jalgratas. Kahju on 359 eurot.

15. septembril teatati politseile, et Narvas Kangelaste tänaval asuvas poes üritas 57-aastane mees, kes on varem korduvalt varguste eest kriminaalkorras karistatud, toime panna varguse. Mees peeti kinni ja anti üle politseile.

Kehalised väärkohtlemised

14. septembril toimus Sillamäel Kesk tänava korteris kaklus 43-aastase ja 33-aastase mehe vahel. 43-aastane mees peeti kinni ja kuulati kahtlustavana üle.

14. septembris teatati politseile, et Narvas Mõisa tänaval asuva poes juures tulid 33-aastasele mehele kallale tundmatud mehed ja tekitasid talle kehavigastusi.

14. septembril tuli Sillamäel Ranna tn 16-aastasele noormehele kallale teine 16-aastane noormees ning tekitas talle kehavigastusi.

15. septembril sai politsei väljakutse Sillamäel Kesk tänaval asuvasse meelelahutusasutusse, kus toimus kaklus 36-aastase mehe, 39-aastase naise, 49-aastase mehe ja kolme tundmatu mehe osalusel. Kannatada sai 49-aastane mees.

15. septembril sai politsei teate selle kohta, et Narvas Puškini tänaval asuva meelelahutusasutuse juures lasi tundmatu isik 20-aastasele mehe suunas pipragaasi, mille tagajärjel tundis kannatanu valu ja tal tekkisid hingamisraskused.

15. septembril sai politsei teate selle kohta, et Olgina aleviku bussipeatuses lõi 43-aastane mees oma 19-aastast tütart.

15. septembril lõi 55-aastane mees kodus Narvas Gerassimovi tänaval oma 61-aastat abikaasat. Mees on kahtlustavana kinni peetud.

15. septembril tuli Kohtla-Järvel Sõpruse tänaval 37-aastane mees oma elukaaslasele, 40-aastasele naisele kallale. Mees on kahtlustavana kinni peetud.

15. septembril lõi Sillamäel Kajaka tänaval korteris 35-aastane mees oma naabrit, 65-aastast meest. 35-aastane mees on kahtlustavana kinni peetud.

15. septembril tulid kaks meest Narvas Kalda tänaval 29-aastasele mehele kallale.

15. septembril sai politsei teate, et Alutaguse vallas tuli 58-aastane mees kallale oma 15-aastasele pojale.

16. septembril teatati politseile, et Narvas Mõisa tänaval asuva meelelahutusasutuse juures löödi 34-aastast naist pudeliga pähe.

16. septembril tuli Narvas Tallinna maanteel asuva bensiinijaama juures tundmatu mees 26-aastasele naisele kallale.

16. septembril lõi 34-aastane mees Narvas Grafovi tänaval asuva maja korteris korduvalt oma elukaaslast, 37-aastast naist.

16. septembril lõi Narvas Tallinna maanteel asuva maja korteris 78-aastane mees rusikaga näkku oma poega, 38-aastast meest. Vanem mees on kahlustavana kinni peetud.

16. septembril sai politsei teada, et Narvas Malmi tänaval asuva maja korteris tuli 35-aastane mees oma elukaaslasele, 29-aastasele naisele kallale ja elukaaslase emale, 48-aastasele naisele. Mees on kahlustavana kinni peetud.

16. septembril lõi 45-aastane mees Narvas Puškini tänaval asuva maja korteris oma endist elukaaslast, 38-aastast naist Mees on kahtlustavana kinni peetud.

16. septembril löödi Narva linnas Pähklimäe tänaval 37-aastast meest.

Juhtumid piiril

14. septembril saabus Venemaa Föderatsioonist sõiduautoga Narva-1 piiripunkti 1964. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanik, kelle viisa oli kehtetu. Naisele väljastati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

15. septembril peatas Ida prefektuuri Jõhvi politseijaoskonna patrull Jõhvi linnas sõiduauto, mida juhtis 1980. aastal sündinud Ukraina kodanik. Mehel puudus kehtiv juhtimisõigus. Mehele määrati trahv summas 200 eurot, koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks ning talle kehtestati sissesõidukeeld.

15. septembril peeti Narva-2 piiripunktis kinni määratlemata kodakondsusega Eesti elanik, 1959. aastal sündinud mees, kes oli agressiivne, alkoholijoobe tunnustega ja rikkus avalikku korda. Mees toimetati Narva politseijaoskonda.

15. septembril üritas Narva-1 piiripunkti kaudu Eesti Vabariiki siseneda 1987. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanik, kes esitas piirivalvuritele teise inimese passi. Naisele väljastati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

16. septembril saabus Narva-1 piiripunkti kaudu Eestisse 1955. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanik, kelle viisa oli kehtetu. Naisele väljastati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

16. septembril saabus Narva-1 piiripunkti kaudu Eestisse 1988. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanik, kelle viisa oli kehtetu. Naisele väljastati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Kehaline väärkohtlemine

16. septembril sai politsei teate, et Paides löödi 30-aastast ja 37-aastast meest.

15. septembril sai politsei teate, et Paide linnas löödi 41-aastast meest.

15. septembril sai politsei teate, et Türi linnas löödi kaht 39-aastast meest.

15. septembril sai politsei teate, et Türi linnas löödi 43-aastast meest.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine

16. septembril sai politsei teate, et Märjamaa vallas löödi eramus 66-aastast naist. Politsei pidas kahtlustavana kinni 63-aastase mehe.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab vajadusel lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

 

Allikas: PPA 17.9.18 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.