Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pärnumaa lõikuspeol kuulutatakse välja Pärnumaa parimad toidumeened (2018-09-07 07:58:40)






Pärnumaa lõikuspidu toimub Maria talus laupäeval, 8. septembril. Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva tähistamise puhul pakutakse enam kui 100 kohalikku jooki ja kuulutatakse välja piirkonna parimad toidumeened.

"Kutsun kõiki üles Pärnumaa lõikuspeol osalema ning Eesti toidu kuul parimat kohalikku toitu proovima," ütles maaeluminister Tarmo Tamm.

Pärnumaa lõikuspeol kuulutatakse välja parimad kohalikud toidumeened. Pärnumaa maitsete aasta raames korraldatud toidumeenete konkursi eesmärgiks on leida piirkonnale iseloomulikke tooteid, mida oleks külastajatel tore kingitusena kaasa võtta.

Oma lemmiku toidutoodete kategoorias valis ka maaeluminister Tamm, kelle sõnul rõõmustas teda lai toodete valik. "Hea meel on näha, et kohaliku toidu teema on ettevõtetele südamelähedane. Oli hulgaliselt soolaseid ja magusaid Pärnumaale iseloomulikke maitseid. Nii kalast, kurgist kui ka metsaandidest valmistatud põnevate maitsenüanssidega tooteid. Eriliste lemmikutena tahan esile tõsta Pärnumaa mett, särtsaka maitsega kurke, Kihnu räämerulle ja seemnetest valmistatud näkileivakrõpse."

Pärnumaa maitsete aasta projektijuhi Kadi Elmeste sõnul valitakse toidumeeneid neljas kategoorias. "Kuulutame välja Pärnumaa parima toidumeene, parima joogimeene ja parima leiva. Lisaks on eraldi ka uudistoodete kategooria, mis ei ole veel oma lõplikku lihvi saanud, kuid kuhu on esitatud häid ideid meie toidupiirkonna esindamiseks."

Lõikuspeol on kohaliku toidu kõrval au sees ka joogipoolis. Piirkonnas valmistatakse ainulaadseid jooke, alates käsitöölimonaadidest ja piimatoodetest kuni rahvusvahelist tuntust kogunud siidrite ja kangemate napsudeni.

Maaeluministeerium valis Pärnumaa Eesti 2018. aasta toidupiirkonnaks. Pärnumaa maitsete aasta on osa müügiedenduskavast "Eesti toit 2015-2020", mille alla kuulub Eesti toidu kuu, Eesti toidutee, aasta toidupiirkonna valimine, avatud toidutööstuste nädal ja avatud talude päev. Pärnumaa maitsete aastat rahastatakse Eesti maaelu arengukavast 2014-2020.

Eesti toidu kuu programm https://eestitoit.ee/et/kategooriad/eesti-toidu-kuu-2018



Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.