Pärnumaa maitsete aasta avamine – maaeluminister Tarmo Tamm (foto: Kertu Kärk)
Pärnumaa maitsete aasta on täies hoos ning septembrikuus on ees ootamas palju põnevaid üritusi eesotsas Pärnumaa lõikuspeoga 8. septembril Maria talus, kus kuulutatakse välja Pärnumaa toidumeene. Rohkem infot Pärnumaa maitsete aasta ürituste kohta leiab veebilehelt: visitparnu.com/maitsed.
Et Pärnumaa maitsetest oleks võimalik osa saada ka oma koduköögis, jagame äärmiselt populaarseks saanud retsepte, mille esmaesitlus toimus maikuus Pärnumaa maitsete aasta avamisel.
Retseptide autor on kohvik-restorani Piparmünt peakokk Vladimir Upeniek.
Räimeremulaad
Suitsuräim 100 g
Sibul 100 g
Küüslauk 50 g
Marineeritud või hapukurk 100 g
Mädarõigas 50 g
Majonees 100 g
Sibul ja küüslauk tükeldada ja praadida, seejärel jahutada ja segada tükeldatud räime, kurgi, mädarõika ja majoneesiga. Serveerida tostada‘l (frititud tortiljal).
Krõbe kiisk
1 lahtiklopitud muna pintseldamiseks
Munavalge 5 tk
Sinep 1 tl
Sool
Suitsupaprikapulber
Odrajahu
Kiisafilee paneerida munas ja jahus, praadida pannil õlis ja enne serveerimist flambeerida pannil Vana Tallinnaga. Serveerida rukkileival või rukkipital, aga kindlasti heeringamarja ja värske peterselliga.
Allikas: Maablogi