Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kalandusettevõtted saavad toetuse abil leida uusi turge ja tooteid sertifitseerida (2018-08-08 14:02:56)

Maaeluminister Tarmo Tamm allkirjastas kalapüügi- ja vesiviljelustoodete sertifitseerimise ning turu-uuringute tegemise toetuse määruse.

"Kalapüügi- ja vesiviljelustoodete sertifitseerimise ning turu-uuringute tegemise toetamine aitab parandada kodumaiste toodete pääsu uutele turgudele, tõsta toodete kvaliteeti ja anda neile rohkem lisandväärtust," ütles maaeluminister Tarmo Tamm.

Toetusmeetme rakendamiseks on Euroopa Merendus- ja Kalandusfondist (EMKF) 2014-2020 esialgu ette nähtud 500 000 eurot, millest 75% ehk 375 000 eurot kaetakse EMKF-ist ning 25% ehk 125 000 eurot Eesti riigieelarvest.

Toetatakse kestlike kalapüügitoodete sertifitseerimist. "Hetkeseisuga on jätkusuutlikkuse sertifikaate Eestis taotlenud vaid üksikud kalapüügi- ja vesiviljelustoodete tootmise või töötlemisega tegelevad ettevõtted. Sertifitseeritud tooteid on jaekaubanduses oluliselt lihtsam turustada," lisas Tamm. "Sertifitseeritud tooted on tõestatud kvaliteediga ning sellest tulenev lisandväärtus aitab leida uusi turge ning kasvatada konkurentsivõimet."

Lisaks on plaanis toetada ka kalapüügi- või vesiviljelustoodete turu-uuringute tegemist nii Euroopa Liidus kui ka kolmandates riikides. "See võimaldab paremini tundma õppida meie toodete sihtturge ning sealseid tarbijaeelistusi," selgitas Tamm.

Toetuse omafinantseeringu minimaalne määr on sertifitseerimise puhul 50% abikõlblike kulude maksumusest, kui taotlejaks on mikro-,väike- või keskmise suurusega ettevõtja, kelle põhitegevusalaks on kalapüügi- või vesiviljelustoodete tootmine, töötlemine või turustamine. Väiksem omafinantseeringu määr ehk 40% abikõlblike kulude maksumusest on mittetulundusühingutel, kelle põhikirjaline eesmärk on seotud kalapüügi- või vesiviljelustoodete tootmise, töötlemise või turustamisega. Turu-uuringute tegemise korral on omafinantseeringu minimaalne määr samuti 40% abikõlblike kulude maksumusest, kui taotlejaks on mittetulundusühing.



Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.