Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu toidu- ja veinifestivali külastas rekordarv festivalisõpru (2018-08-08 08:13:15)

Tänavu neljandat korda toimunud Tartu toidu- ja veinifestivali külastas hinnanguliselt kokku 15 000 inimest, mis ületab eelmise aasta tulemust enam kui 5000 külastajaga.


Erinevaid maitseid pakkus rahvale üle poolesaja kodumaise tootja, veinikaupmehe, pop-up restorani ja kodukohviku, kes tulid välja ka paljude üllatavate maitseelamustega. Teist aastat järjest valiti festivali külastajate abiga Tartu Maitse 2018 ja hinnatud žürii toel Tartu linna veinid (valge, punane ja vahuvein).

Tartu Maitse tiitlile konkureeris tänavu kaheksa kodumaist toodet. Tiitli pälvis Natty OÜ mahe pähklivõi toode. Lisaks Tartu parimale maitsele valiti Tartule ka linna veinid - punane, valge ja vahuvein. 6-7-liikmelised žüriid valisid võiduveinid pimedegusteerimise tulemusel. Eelkõige hinnati veini maitset, lõhna ja üldist iseloomu. Vahuveinide kategooria võitis Kiil ja Ko OÜ Cava Duc de Foix Brut Reserva, valgete veinide seast osutus võitjaks Momentin Eesti OÜ turustatav Steinschaden Grüner Veltliner Löss & Stein, Kamptal Austria 2016, ja punastest veinidest peeti parimaks Felline Anarkos Puglia Rosso IGP 2015 (maaletooja PBI Wines OÜ).

"Tartu ja Lõuna-Eesti kvaliteetne tooraine ja põnevad väiketootjad koguvad üha enam tuntust ning tänavuse festivali külastajarekord näitab ilmekalt, et üks mõnus mitmepäevane toidu- ja veinisündmus on seni siit piirkonnast puudu olnud," kommenteeris Tartu linna turundusjuht Helen Kalberg. Ta lisas, et korraldajatega jätkatakse tööd selle nimel, et Tartu toidu- ja veinifestivalist saaks üks linna ja kogu Lõuna-Eesti piirkonna mainesündmusi.

Tartu toidu- ja veinifestival toimus 3.-5. augustil Küüni tänaval ja parkides neljandat aastat, teist aastat olid kaasatud ka kodukohvikud. Järgmise aasta festival toimub 2.-4. augustini 2019.



Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.