Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PPA pikendab septembrist Tallinna teeninduste lahtiolekuaega (2018-07-27 09:03:44)

Politsei- ja Piirivalveamet (PPA) pikendab septembrist kahe tunni võrra Tallinna teenindussaalide lahtiolekuaega. Alates 3. septembrist on Tammsaare tee ja Pinna tänava teenindus avatud esmaspäevast neljapäevani õhtul kella 19ni ning reedel kella 17ni.

"Dokumenditaotlejaid on nii palju, et järjekorrad venivad talumatult pikaks. Seetõttu otsisime lisavahendeid ning otsustasime pärast erinevate võimaluste kaalumist pikendada teeninduste lahtiolekuaega ja avada augusti lõpus Tallinna kesklinna politseijaoskonnas ühe täiendava teeninduspunkti dokumentide väljastamiseks," sõnas siseminister Andres Anvelt. "Samuti pean vajalikuks kiirendada e-keskkonna valmimist, et lisaks ID-kaardile saaks elektrooniliselt taotleda passi ning ka relvaluba ja muid dokumente," lisas Anvelt.

PPA Tallinna teenindused töötavad praeguseks täisvõimsusel, ent dokumenditaotlejate suure hulga tõttu ületab keskmine ooteaeg jätkuvalt eesmärgiks võetud poolt tundi. Kõige pikem on ooteaeg lõuna ajal.

PPA peadirektori Elmar Vaheri sõnul on PPA pikemaajaline eesmärk, et pool tundi oleks teenindustes mitte keskmine, vaid maksimaalne ooteaeg. "Pooletunnine keskmine järjekord tähendab seda, et tipphetkel võib ooteaeg olla ikkagi näiteks poolteist tundi. Selleks, et tulevikus ei peaks keegi PPA teeninduses ootama üle poole tunni, jätkame e-teeninduse ja kullerteenuse arendamist. Soovime, et lisaks ID-kaardile saaks tulevikus e-teeninduses tellida ka passi ning oleks võimalus dokumendid kullerteenusega koju tellida. Selleks vajame IT arendusi, milles toetume oma partnerile Siseministeeriumi Infotehnoloogia- ja Arenduskeskusele (SMIT)," lisas Vaher.

Lisaks augusti lõpus Tallinnas kesklinna politseijaoskonnas avatavale teeninduspunktile töötab juba alates aprillist kahel päeval nädalas (kolmapäeviti ja neljapäeviti kl 10-16) teeninduspunkt Keila konstaablijaoskonnas, kust samuti juba taotletud dokumendi kätte saab.

PPA Tallinna teeninduste lahtiolekuaja pikendamine kahe tunni võrra eeldab nii täiendavate klienditeenindajate värbamist kui ka ületunde praegustelt töötajatelt. Hinnanguliselt on lahtiolekuaegade pikendamise kulu ligi 600 000 eurot aastas.

Taustainfo

Eestis toimub dokumentide vahetamine tsüklitena. Sel ja järgmisel aastal on dokumenditaotluste arv kõige suurem ning hakkab alates 2020. aastast langema. ID-kaardi ja passi taotlusi on käesoleval aastal esitatud varem prognoositu piires, kuid oodatust oluliselt rohkem on kasvanud ajamahukate menetluste arv (näiteks viisa ja elamisloa taotlemine ning lühiajalise töötamise registreerimine).

2018. aasta esimesel poolaastal langes kõige suurem kliendikoormus Tallinna teenindustele, kus käisid ligi pooled klientidest. Varasematel aastatel on Tallinna osakaal olnud väiksem ning teisi Eesti teenindusi kasutati dokumentide taotlemiseks rohkem.

PPA tegi juunis mitmeid ümberkorraldusi, et Tallinna teenindustes ooteaega lühendada (näiteks käivad abis klienditeenindajad teistest prefektuuridest), mille tulemusel on Pinna tänava teeninduse 24st teenindusletist igapäevaselt töös 22-24 ja Tammsaare 35st teenindusletist 33-35.

Eelmisel nädalal (16.-20. juulil) oli Tammsaare teeninduses keskmine ooteaeg 28 ja Pinna teeninduses 37 minutit. Kõigi Eesti teeninduste peale kokku oli keskmine ooteaeg 17 minutit.



Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 27.07.2018 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.